INFORMARE PRELUCRARE DATE PERSONALE

Redactia
Dragi prieteni,

Isis Edit Com s.r.l., societate care editează publicațiile sub marca "Formula AS” și mărcile conexe, în asociere cu Fundația Culturală și de Presă "Formula AS” PRELUCREAZĂ DATELE CU CARACTER PERSONAL (respectiv: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea, distrugerea...) în conformitate cu Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Pentru a putea folosi în interesul persoanei vizate materialele trimise la redacție și care conțin date cu caracter personal, este esențial CONSIMȚĂMÂNTUL EXPRES AL PERSOANEI VIZATE (conform modelului de mai jos).

Astfel, pe lângă prelucrarea proprie, vom comunica/publica astfel de date (inclusiv, fără a fi limitative, fotografii, imagini, date privind situația financiară/familială, date privind starea de sănătate...) și altor persoane fizice sau juridice care prelucrează date personale, atât în nume propriu, cât și în numele subscrisei, altor entități din grup, partenerilor contractuali, altor asociații și fundații, în general în vederea atingerii scopului și interesului solicitantului.

Perioada pentru care vor fi prelucrate datele în baza consimțământului va fi de 5 ani. Dacă între timp va interveni o relație ce are la bază un contract, termenele vor fi în primul rând raportate la durata contractuală, termenele de arhivare, obligațiile legale.

DREPTURILE PERSOANEI VIZATE
Dreptul de acces, Dreptul la rectificare, Dreptul la opoziție, Dreptul la restricționarea prelucrării, Dreptul la portabilitatea datelor, Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat”). Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o cerere scrisă, semnată și datată, transmisă la sediul ISIS EDIT COM s.r.l.


Pentru a putea lua în considerare materialele transmise redacției, acestea trebuie să fie însoțite de consimțământul expres și fără echivoc al persoanei vizate, cel puțin conform modelului de mai jos:


CONSIMȚĂMÂNT
Subsemnatul(a)............................................ ...................... îmi exprim în mod expres consimțământul în vederea prelucrării datelor cu caracter personal, inclusiv imaginea și datele medicale, datele privind starea de sănătate, date despre conturile bancare, adresa, inclusiv publicarea acestora și transmiterea lor tuturor celor care îmi vor putea acorda ajutorul în legătură cu starea de sănătate și /sau solicitarea subsemnatului/ subsemnatei de către ISIS EDIT COM s.r.l. și/sau Fundația Culturală și de Presă "Formula AS” și împuterniciții acestora, pentru o perioadă de 5 ani, conform informării, în conformitate cu Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Datele respective pot fi transmise împuterniciților Operatorului, altor entități din același grup cu Operatorul, altor persoane fizice sau juridice care prelucrează datele personale în numele operatorului, partenerilor contractuali.

Totodată îmi exprim în mod expres acordul în vederea prelucrării imaginii (foto) și a datelor medicale, ca date cu caracter personal.

Data ..........

Semnătură,


Într-un limbaj mai simplu: cititorii revistei noastre care solicită ajutor la rubrica de S.O.S., sau ne scriu pentru rubricile Cititorii întreabă, Cititorii răspund, Bursa medicamentelor, Pagina Specialiștilor, Cititorii mulțumesc pentru vindecări, Din lumea necuvântătoarelor, Cititorii mulțumesc pentru ajutor, Cel mai fidel cititor vor trebui în viitor, ca pe lângă scrisoarea personală adresată revistei, să asocieze obligatoriu și textul consimțământului, publicat mai sus. Prevederea este europeană și privește secretizarea datelor personale.

Formula AS