Siluetă cu căpșuni

Iulia Vlad
Proaspăt apărute pe piață, căp­șunile vă pot ușura de câteva kilograme, într-un mod plăcut și sănătos. Prin conținutul mare de apă, fibre și antioxidanți, ele curăță și înte­țesc meta­bolismul, favorizând ar­de­­rea și eliminarea grăsi­milor. Con­sumate zi de zi, căpșunile reglează di­gestia, vindecă consti­pația, scad riscul bolilor de inimă, cresc imuni­ta­tea și fac și pielea fru­moasă! O mul­țime de daruri, pe lângă gustul lor minunat.

Sunt mai multe diete prin care se poate slăbi cu căpșuni:

* Monodieta - include căpșunile ca singura hrană. Se consumă într-o zi doar căpșuni, împărțite în 4 - 5 porții, a câte 300 g fiecare. Această dietă durează trei zile.

* Căpșuni combinate cu alte fructe, împărțite în cinci mese. Timp de patru zile, consumați la fiecare masă câte 200 g de căpșuni, plus 100 g din alte fructe (cireșe, mere, caise, necta­rine sau alte fructe preferate).

* Căpșuni combinate cu alte ali­mente
. Urmați o săptămână de die­tă, după următorul plan:
- mic dejun: 300 g căp­șuni plus un iaurt mic, ames­tecat cu fulgi de ovăz sau o felie de pâine prăjită cu o felie de brânză
- gustare: 100 g căpșuni
- prânz: o porție de to­cană de legume sau supă de legume, plus 200 g piept de pui sau pește la grătar
- gustare: 100 g căpșuni
- cină: 300 g căpșuni plus un iaurt mic degresat sau o felie de brân­ză.

Atenție! Celor care suferă de alergie la căp­șuni, pietre la rinichi, boli intesti­nale li se recomandă să evite să con­sume căpșuni.