Săptămâna 11-17 mai

Tana Rosca
Soarele se găsește în Taur, unde Mercur ajun­ge luni, tot aici se petrece, marți, Luna no­uă, iar miercuri vine Uranus. Din acest moment, în­cep să se schimbe în profunzime multe dintre re­perele lumii materiale, iar primele semne defi­ni­torii pot fi observate deja. E vorba nu doar depre schim­ba­rea felului de a câștiga bani, dar și despre un nou sistem de valori, care se vor baza în parte pe valori mai conservatoare, apli­ca­te însă într-o manieră modernă, originală. De pierdut vor avea mulți dintre cei care se cram­po­nează doar de propriul câștig, de interesele personale înguste - căci în următorii șapte ani accentul va cădea în mare măsură pe un raport social nou, integrativ privind munca și răsplata. Conjuncția Uranus - Mercur ne poate face să gă­sim soluții inedite în privința unor câștiguri fi­nan­ciare, ne poate revoluționa modul de re­zol­vare a problemelor materiale. Siste­mul ner­vos este suprastimulat și putem avea idei ge­­niale, dar asta cu condiția de a pre­veni in­som­niile și de a ne feri de acti­vi­tăți care să ne agite, mai ales că energicul Marte trece joi în Vărsător.

Semnele cardinale:

BERBECII
simt pe de o parte o de­ten­sionare profundă odată cu aceste schim­bări de poziții pe ceruri, pe de altă parte, îi apucă frenezia cu privire la bani. Ideile care vă vin zilele astea pot fi grozave, dar nu vă grăbiți să le puneți în aplicare decât de miercuri încolo.
RACII au impresia că au scăpat de ba­lamu­cul care a domnit în ultimii șapte ani, care le-a sucit cariera sau le-a schim­bat sta­tutul social. Impresia este corectă, in­trați pe un făgaș mai bun. Relațiile de prietenie se intensifică, incluzând persoane neo­biș­nuite.
BALANȚELE care au rezistat eroic în cuplu sau în afaceri, unde partenerul fă­cea în principal ce-i trecea prin cap, se pot mira cât se schimbă situația. Afaceri și in­vestiții pot apărea pe neașteptate, dar asta nu e o ga­ranție că sunt toate bune. Viața socială se întețește.
CAPRICORNII, atât de rezervați și pru­denți, devin jucători îndrăzneți pe terenul vieții sentimentale. Există mai multe va­riante: să vă simțiți atrași de persoane cu totul neobișnuite, să concepeți copii ieșiți din co­mun sau să vă descoperiți un talent necunoscut.

Semnele fixe:

TAURII
se pregătesc să facă un pas sem­nificativ în afara granițelor con­ven­ționale care le asigurau liniștea. Felul în care priviți viața se poate schimba de la o clipă la alta, atingând oricare dintre domeniile vieții dvs. Nu luați decizii profesionale pripite.
LEII se depărtează de obiectivele pro­fesionale și sociale după care s-au ghidat până acum. Puteți avea revelația inuti­li­tății unor țeluri și să vă reorientați. Oca­zii apar rapid, dar nu vă grăbiți și nu vă distanțați de partener.
SCORPIONII rămân surprinși de schim­bările prin care trece partenerul de cuplu sau de afaceri. Va trebui fie să vă acomodați cu noul și imprevizibilul lor fel de a fi, fie să puneți capăt asocierii. Dar și în acest caz, pe durata viitorilor șapte ani, veți atrage tot excentrici.
VĂRSĂTORII au nevoie de răbdare cu cei din familie, care încep să se com­porte într-o manieră derutantă. E bine să discutați cu ei imediat ce observați mo­di­ficările, pentru că astfel puteți menține armonia în familie. De joi încolo, nu veți mai avea răbdare.

Semnele mutabile:

GEMENII
sunt feriți deocamdată de atacurile concertate ale dușmanilor lor as­cunși. Aveți însă grijă să nu vă atrageți alte antipatii - deja sunt destui pe care-i credeți prieteni și nu sunt.
FECIOARELE care călătoresc sau dau examene în perioada aceasta se vor putea face remarcate ușor. Unii dintre dvs. se pot răzgândi în privința domeniului de studii sau a țării de reședință.
SĂGETĂTORII, răsfățați în continuare de partener, pot avea însă surprize în re­la­țiile de muncă. Se poate să vă treziți cu colegi noi cu care vă înțelegeți mai bine. De joi, e nevoie de atenție mare la volan și în discuții.
PEȘTII se simt cel mai bine acasă. Viața dvs. de zi cu zi poate deveni de-a dreptul frenetică. Porniți într-o direcție și ajungeți altundeva. De joi începând, se poate să deveniți iras­cibili sau să fiți blocați de inamici ascunși.