SĂPTĂMÂNA 4-10 MAI

Tana Rosca
Viața noastră de zi cu zi poate fi mai dezor­do­nată decât de obicei, poate din pricina unor în­tâlniri cu oameni care ne sunt dragi și care ne fac să uităm noțiunea timpului. Mai există și riscul ca, ieșind cu prietenii, să ne întindem cam mult la vorbă și la câte un pahar și, a doua zi, să suportăm consecințele. Acestea sunt însă urmări minore, cu penalizări pentru excese resimțite în perioada weekend-ului. Probleme reale putem avea luni și marți, când planeta comunicării și a deplasărilor scurte, Mercur, se întâlnește în unghi nefavorabil cu Pluton, unghi la fel de nevaforabil cu care ne putem întâlni noi cu altă mașină, de exemplu. E posibil și să avem dispute aprige privitoare la bani și resurse, cu cei din anturajul apropiat. Către sfâr­șitul intervalului, în schimb, putem depista ocazii grozave pentru afaceri. Ori putem începe o aven­tură pasională și semnificativă.

Semnele cardinale:

BERBECII
se bucură atât de mult de prezența lui Mercur în semnul lor, încât vor să spună, cu franchețea carac­teristică, tot ce au de spus. În weekend vă iese. Luni și marți, însă, iese cu scântei. Fiți atenți mai ales cum puneți problema în raporturile cu șefii.
RACII, mânați de o generozitate nu prea inspirată sau de o pornire jucăușă de a specula, riscă să piardă niște bani în week­end sau, în cel mai bun caz, să cheltuie aiurea. Luni și marți e posibil să aveți de-a face și cu un șef și cu un partener supărăcios.
BALANȚELE le împărtășesc și celorlalți dintre lucrurile pe care le-au învățat. Cei care vă ascultă apreciază sfaturile, dar unii dintre ei vă pot maimuțări orbește. În­cer­cați să nu interveniți în eventualele dispute între par­teneri și familie, luni și marți.
CAPRICORNII au tendința de a-și idea­liza prietenii, în special în weekend. De aceea, puteți ajunge la con­cluzii complet eronate în privința lor. Aveți grijă ca încărcătura profesională exagerată să nu vă facă să vă descărcați nervii pe familie.

Semnele fixe:

TAURII
au parte în continuare de inamici nevăzuți, ale căror uneltiri pot culmina luni și marți. Din această pricină, e bine să vă interesați mai degrabă de persoanele care pun în circulație răutăți pe seama dvs., decât să reacționați la ele. Totul se rezolvă de miercuri încolo.
LEII născuți în primele zece zile ale zodiei pot să aibă întâlniri neobișnuite cu destinul, mai ales în ultima parte a acestui interval. În weekend există riscul de a amesteca în mod nefericit prietenia cu afacerile.
SCORPIONII au posibilitatea să vadă într-o lumină nouă niște chestiuni profesionale cu care își bat capul de un an de zile. Mult mai puțină claritate aveți în privința iubirii și a copiilor, în care ați putea investi aiurea. Sau puteți să vă lansați fără folos în jocuri de noroc.
VĂRSĂTORII trăiesc într-o tensiune greu de imaginat, deoarece imprevizibilul Uranus stă cu piciorul pe prag între Ber­bec și Taur, pregătindu-se să-și schimbe locul și Vărsătorilor norocul. Fiți chibzuiți cu banii în weekend și atenți la condus luni și marți.

Semnele mutabile:

GEMENII
se pot de­cide să se distreze pe cinste în weekend, deși au lăsat câteva sarcini de serviciu în coadă de pește. Bu­merangul vă pocnește luni și marți, mai ales dacă încercați să veniți cu scuze nefondate.
FECIOARELE au o viață emoțională tare complicată, dar de miercuri încolo o sursă de conflict poate să dispară din po­vestea dvs. de amor. Luni și marți nu e bine să luați decizii legate de bani.
SĂGETĂTORII îndrăgostiți s-ar putea să creadă că familia lor agreează persoana iubită. S-ar putea să vă înșelați amarnic, deci nu porniți de la această premiză. Țineți-vă de­parte de jocurile de noroc sau de speculații, în spe­cial luni și marți.
PEȘTII trec la finele săptămânii printr-o sta­re de chiauneală maximă. Nu e un răs­timp potrivit pentru a vă lua angajamente. Luni și marți puteți intra în dispute legate de bani, regretând că ați luat sau dat împrumut unor prieteni.