O echipă de sfinți

Cititor Formula AS
Bună ziua!

Mă numesc Elena și sunt o su­pra­viețuitoare a cancerului de sân. Am avut marea șansă să fiu tratată de niște medici deo­sebiți și mi-aș dori foarte mult să public o scri­soare de mulțumire în revista dum­nea­voastră. Îmi place să mă consider un miracol, un miracol împlinit cu multă știință și abne­gație, în Spitalul "Sfântul Constantin" din Brașov, locul unde pășești sub paza lui Dumnezeu, locul în care suferința se dizolvă sub bagheta magică a oamenilor îmbrăcați în halate albe. Am ajuns la domnul doctor Eugeniu Banu, medic primar oncolog, după o cursă nebună prin diferite spitale românești și străine, cu un dosar greu, de păreri medicale. Pacientul ro­mân este adesea prost informat, neînțele­gând în totalitate ce semnifică boala de care suferă, neavând practic șansa de a alege dintre opțiu­nile de tratament, de cele mai multe ori decizia aparținând doar medicului curant. Doctorul Eugeniu Banu a demontat în câteva mi­nute tot ceea ce credeam că știu despre boa­la mea, cu o impresionantă siguranță de sine și cu o em­pa­tie pe care n-o prea întâlnești prin spitale și care îți pătrunde direct în suflet, câș­tigându-ți în­crederea. Îi mulțumesc că m-a aju­tat să a­jung la capăt de linie, cu sănătatea re­câștigată aproape integral. Dacă mă aflu acum în re­misie, îi datorez această minune, integral.
Un alt mare specialist este doctorul Bog­dan Moldovan, medic primar chirurgie ge­ne­rală. Vorbește încet, cumpătat, cu o tihnă caldă, care-ți alină sufletul, iar atunci când îți zâm­bește, și o face foarte des, chiar și atunci când oboseala survenită în urma unui act chirurgical istovitor îi lasă urme vizibile pe chip, îți conferă siguranța absolut necesară în interac­țiunea pacient-medic. A salvat multe vieți și a renăscut speranțe, realizând intervenții chirur­gicale în premieră, fără să-și aroge fățiș niciun merit. Doctorul Adrian Costenco, medic specialist chirurgie plastică-estetică-re­cons­tructivă, a ridicat medicina la rang de artă, redându-mi feminitatea și încrederea în mine, printr-un act chirurgical realizat cu extrem de multă dibăcie: reconstrucția mamară, cu ex­pander și implant. Cancerul de sân nu trebuie să mutileze, și în postura de supraviețuitoare, pot spune că mi s-a dat șansa la o nouă viață, care depinde de-acum încolo doar de mine și Dumnezeu.
În urma experienței trăite, am convingerea că Dumnezeu lucrează prin oameni aleși, care sădesc speranța și culeg, prin devotament, pro­fesionalism și iubire de aproape, roadele unor reușite de neegalat. Recunoștință și res­pect suprem!

ELENA