Săptămâna 13-19 aprilie

Tana Rosca
Suntem întreprinzători și poate excesiv de aventuroși în weekend. Planeta comuni­că­rii și a drumurilor scurte (care includ excursiile de sfârșit de săptămână) Mercur, va reveni în mișcare directă abia de luni, când ne revin și reflexele și suntem mai puțin predispuși la ieșiri temperamentale, atât în trafic, cât și în discuțiile cu cei din anturaj. Jupiter și Pluton formează în continuare un frumos tandem, menit să ne cu­noaștem fie puterea exterioară, cea care ne face să ne croim drumul în lume, fie cea in­te­rioa­ră, de descoperire a puterilor ce se găsesc as­cunse în sufletul nostru. De preferat ar fi, de­si­gur, să începem cu aceasta din urmă, ca să ne în­dreptăm către cea dintâi. E destul de greu să re­zistăm tentațiilor acestei luni, cu Venus în Taur, bu­nă prietenă și ea în această perioadă cu Plu­ton, care ne poate ispiti și el în multiple feluri. În ul­timă instanță, de noi depinde ce vom alege.

Semnele cardinale:

BERBECII
primesc vizita Lunii în week­end, ceea ce îi face mai atenți la sen­ti­mente, în schimb, pot fi neatenți la felul în care se exprimă. Focalizarea rămâne centrată asupra carierei și a afacerilor, domenii în care puteți în­re­gis­tra succese. Investițiile reușesc de minune.
RACII se destind mai greu în weekend, atenția le rămâne fixată asupra unor ches­tiuni profesionale neterminate sau neclare. Nu vă tociți nervii, de abia de marți în­colo, după ce Mercur își reia mișcarea directă, se gă­sesc soluțiile pe care le căutați acum.
BALANȚELE au de-a face cu un par­te­ner derutant, de cuplu sau de afaceri, la final de săptămână. Comunicarea afectivă e bună sau măcar clară, dar iertați-i modul stângaci de a se exprima.
CAPRICORNII, mai ales cei născuți la sfârșitul zodiei, simt că-și pot ma­ni­festa o parte din puterea interioară care le-a tot fost frustrată. Un mare merit îl are felul în care v-ați condus viața socială, căci prietenii sunt cei care au contribuit la promovarea dvs.

Semnele fixe:

TAURII
sunt răsfățați de ambii bene­fici. Venus vă face să emanați o energie seducătoare, în timp ce marele benefic Jupiter îl determină pe partener să se comporte fără cusur. E posibil ca această armonie să creeze invidii unora ale căror bârfe le veți afla de luni încolo.
LEII fac bine dacă rămân acasă la sfârșit de săptămână, deoarece ieșirile cu mașina nu sunt lipsite de riscuri. Ar fi im­prudent și să vă exprimați vehement ide­ile. Cei de acasă, în schimb, vă dau sfaturi bune și vă ajută să vă destindeți.
SCORPIONII au lumea la picioare, cu Jupiter în semnul lor, legat în aspect prie­tenos de însuși guvernatorul zodiei, Pluton. Există posibilitatea să vă realizați ambițiile într-o manieră aproape spectaculoasă, cu condiția ca acestea să fie realiste.
VĂRSĂTORII, atât de legați de prie­teni, ar putea să ajungă în situația de a se certa cu ei din pricina unor fleacuri, pe fi­nal de săptămână. Este posibil ca șefii dvs. să afle cine vă sapă din umbră și să facă drep­ta­te.

Semnele mutabile:

GEMENII,
agitați peste măsură sâmbătă și duminică, n-ar trebui să se ambaleze în discuțiile cu prietenii și nici să bricoleze prin casă. Luni e tot o zi tensionată, căci al dvs. Mercur schimbă direcția și totul pare blocat. Vă merg însă bine afacerile.
FECIOARELE care țin seamă de sfatu­ri­le persoanelor avizate din anturaj ar pu­tea ajunge să recupereze pierderi destul de semnificative de bani, care s-au produs în urma unor speculații.
SĂGETĂTORII se conving încă o dată că a face bine fără să te aștepți la ceva în schimb aduce răsplăți neașteptate. Oa­menii pe care i-ați ajutat vă pot ține spatele acum, dejucând uneltirile unora. S-ar putea să vă alegeți și cu niște bani la care până acum n-ați avut acces.
PEȘTII, încurajați de prieteni dragi care le văd calitățile, ar putea prinde curaj să în­cer­ce să iasă în față. Dacă aveți de exemplu un talent, înscrieți-vă la un concurs. S-ar putea să fiți surprinși de reacțiile pozitive pe care le primiți.