Durerile de stomac și gemoterapia - Dr. MONICA SPÎNU - medic specialist Medicină de familie, specializare în gemoterapie

Redactia
"Extractul cu muguri de smochin are un efect spectaculos"

De ce ne doare stomacul?

Există persoane cu sensibilitate gastrică, care au periodic recidive de "crize de stomac", mai ales primăvara. Pot fi persoane diagnosticate cu gas­trită, ulcer gastric sau duodenal în antecedente, dar nu întotdeauna există o boală diagnosticată la nivel gastric. Sunt multe cauze care le generează și multe teorii; unele susțin că nu există de fapt o legătură între durerile de stomac și anotimpuri. Cert este, din punct de vedere clinic, că există diverse simp­tome digestive, mai frecvente primăvara și toamna. Dureri de stomac pot să apară și după multe tra­tamente cu medicamente antiinflamatorii, după ali­mentație dezechilibrată, abuz de cafea, tutun, ali­mentație "grea" - alimente prăjite sau amestecate multe feluri de alimente la aceeași masă. Mai nou, este tot mai incriminată ca și cauză a durerii de stomac infecția cu Helicobacter pylori.
Durerile de stomac, în general, sunt localizate în epigastru - coșul pieptului, sub stern sau coaste; pot avea caracter de arsură, apăsare, durere surdă etc. Pot avea legătură cu alimentația: să apară ime­diat după masă, când stomacul este plin (frecvent în ulcer gastric), sau la câteva ore după masă, când stomacul este deja golit sau noaptea (probabilitate mare de ulcer duodenal). Pot fi însoțite de diverse simptome: arsură retrosternală, care urcă din coșul pieptului spre gât, cu regurgitații, greață, vărsătură, balonare etc. Durerea poate iradia/migra în alte părți, ex: în partea dreaptă și omoplatul drept (când poate fi de fapt o criză biliară), sau în umărul stâng și în jos de-a lungul mâinii stângi (când poate fi o problemă cardiacă).
Există și cazuri de leziuni "tăcute" ale stoma­cu­lui care se fac cunoscute direct prin complicațiile pe care le generează (ulcer perforat, hemoragie di­gestivă, în care scaunul este negru ca păcura).
Consultul medical este indicat chiar și pentru o simplă durere de stomac, care poate fi ceva banal și, în cele mai multe cazuri chiar este, dar poate "as­cunde" și probleme medicale serioase.

Un medicament fabulos

Extractul din muguri de Smochin este gemo­terapicul recomandat în probleme la nivelul sto­macului. Acesta este un mare reglator al secreției gastrice, pe care o readuce la normal, atât în caz de aciditate prea mare (hiperaciditate), cât și în aci­ditate scăzută (hipoaciditate), ambele situații fiind nefavorabile în procesul digestiei. De asemenea, cicatrizează/regenerează/repară mucoasa stomacu­lui, condiție e­sen­țială pentru vinde­care, in­di­fe­rent de boala care afectea­ză sto­macul. De multe ori au pro­bleme cu stomacul (sau intestinul) per­soa­nele mai agita­te de fe­lul lor, sau în pe­rioade de via­ță agi­tate, cu multe emoții: avem flu­turi în sto­mac când ne îndră­gos­­tim, avem un bo­lo­van în sto­mac când menți­nem mult timp o emoție ne­gativă, dia­ree din cauza e­mo­țiilor. Re­lația din­tre emo­ții și sto­mac/ intestin - întreg sistemul digestiv - este de­mon­strată și cu­noscută.
Extractul ge­mo­terapic din muguri de Smochin are, pe lângă acțiunea de reparare a leziunilor sto­macului, și o acțiune pe sistemul nervos vegetativ, adică modulează relația dintre emoții și răsunetul lor asupra stomacului și intestinului; astfel, ac­țiunea acestui extract gemoterapic este mai com­plexă și profundă decât la prima vedere.

Cum se administrează

Folosim Extract din muguri de Smochin în caz de dureri de sto­mac de diferite tipuri și cauze, in­clusiv cele cauzate de medi­ca­men­tele anti­inflamatoare, sau când încer­căm să renunțăm la me­dica­mentele antiacide folosite de mult timp - aici mergem în paralel o vreme cu medicamentul antiacid și smochin. Se recomandă, de ase­menea, cure de întreținere de o lună de zile, primăvara și toamna, pen­tru persoanele cu sensibilitate gas­­trică.
Extractul din muguri de Smo­chin se administrează câte 2 ml, de 2 ori pe zi, dimineața și seara; se poate administra și copiilor în general peste 7 ani, în caz de pa­tologie gastrică. În ulcer gastric, se poate administra doză unică, de 3 ml dimineața, 2-3 luni (sau mai mult, la nevoie). Picăturile se pun în puțină apă (sau mai multă, dacă există teama prezenței alcoolului din extract), se țin puțin în gură, deoarece absorbția lor începe de la nivelul mucoasei bucale, apoi se înghit. Se administează cu aproximativ 20 minute înainte de masă, pentru efect optim, dar pot fi administrate și după masă. Există și forma con­centrată din Ex­­tract din muguri de Smochin, din ca­re se administrea­ză doze mai mici (3 picături la copil și 6 picături la adult). Cantitatea de al­cool etilic din com­poziție nu trebuie să sperie persoana cu du­reri de sto­mac. Tre­când peste acest as­pect, se va bucura de un efect pe care mulți l-au considerat a fi spectaculos, al Ex­trac­tului din mu­guri de Smochin.
* În ulcere sau alte probleme gastri­ce acute sau cronice, se poate administra produsul Polygemma 1 - stomac. Conține extract din muguri de Smo­chin și extract din mu­guri de Arin negru, care adaugă compusului ac­țiunea anti­inflamatoare.
* În stări de nervozitate accentuată, care pot în­soți tulburările digestive, se poate asocia și Ex­tractul din muguri de Tei argintiu, câte 15-30 pică­turi, de 1-2 ori pe zi (se poate asocia în același pa­har cu gemoterapicul de Smochin).
* În infecția cu Helicobacter pylori, o asociere de gemoterapice recomandată, și care trebuie ad­ministrate timp de 2-3 luni, este:
Extract din mlădițe de Iarbă neagră, 2 ml dimineața.
Extract din muguri de Nuc, 2 ml la prânz și
Extract din muguri de Smochin, 2 ml seara.
De multe ori, administrarea curei cu antibiotice nu dă rezultate, sau acestea nu sunt suportate de per­soana căreia i s-a făcut prescripția. Această aso­ciere de gemoterapice a fost testată cu bune rezul­tate în multe situații de infecție cu Helicobacter pylori.
Descoperiți puterea Naturii concentrată în mu­guri și bucurați-vă, astfel, de întreținerea sau re­do­bândirea sănătății, uitând de durerile de stomac.

Produsele Plantextrakt se găsesc în magazine de produse naturale și în farmacii din țară.
Informații suplimentare: https://www.plantextrakt.ro/, https://www.gemoterapie.ro/; gemoterapie@gmail.com, tel. pacientului: 0800 800 433 (de luni până vineri, orele 9-11).