Rețete cu miros de lămâie

Redactia
Lămâia este un generator de să­nă­tate și frumusețe fără sfâr­­­șit. Nu vom reuși să-i mul­țumim niciodată pentru binele pe care ni-l face pe gratis, dăruindu-ne din bel­șug vitamine cu efecte miraculoase pen­tru vigoare și frumusețe. Iată câte­va rețete care vă vor fi de folos:

* Pielea aspră de pe coate, ge­nunchi și călcâie dispare dacă le fre­cați cu o lămâie tăiată în două, înmu­iată în sare de bucătărie. Lăsați să ac­țio­neze câteva minute, apoi spăla­ți-vă și ungeți-vă cu o cremă grasă.
* Contra tenului sebo­reic: tăiați o lă­mâie în bu­căți, pre­să­rați peste ea 2 lin­gu­rițe de mentă proas­­pă­tă sau uscată și tur­nați un litru de apă în clocot. Lăsați să se in­fuzeze 3-4 mi­nute, apoi faceți o baie de abur, a­co­pe­rin­du-vă capul cu un pro­sop. Du­ra­ta băii: 10 mi­nute.
* Mască pentru toa­te tipurile de ten: a­mes­tecați zeama unei ju­mă­tăți de lămâie cu un găl­benuș de ou. Lă­sați compoziția să se odihnească 5 minute, apoi aplicați-o pe obrazul cu­rat. (Zona ochilor trebuie prote­jată). Lă­sați să acționeze un sfert de oră. Spă­lați-vă cu apă călduță și lă­sați lichidul să se usuce pe obraz. A­plicați apoi o cre­mă hidratantă.
* Contra unghiilor casante și a petelor de pe mâini: lămâia al­beș­te unghiile și le întărește, scoate pe­te­le rămase pe mâini de la treburile bu­că­­tăriei. Frecați-vă bine cu o jumă­tate de lămâie pe palme, pe dosul pal­melor, pe unghii și pe rădăcinile lor.
* Contra epuizării și a picioa­relor umflate: o baie răcoritoare cu fe­lii de lămâie relaxează și dezumflă pi­cioa­rele umflate și obosite de pes­te zi. Îna­inte de a vă culca, faceți o baie de pi­cioa­re cu bucăți de lă­mâie puse într-un li­ghean cu apă la tem­­peratura camerei. La sfârșit (stați cât vă face plăcere, dar nu mai mult de 15 mi­nute), fre­cați-vă pe călcâie și pe talpa pi­cioa­relor cu feliile în­mu­iate. Clă­tiți-vă și șter­ge­ți-vă bine cu un pro­sop.
* Pentru a vă ri­dica to­nusul: lămâia es­te foarte bogată în vita­mina C, care este vi­tamina energizării. Când vă simțiți obosiți și vreți să vă ridicați to­nu­sul, beți un pa­har de apă minerală în ca­re stoarceți o ju­mătate de lămâie proas­­pă­tă (fără za­hăr sau înlocui­tori).

Alte virtuți

* Sucul de lămâie pus în apa de clătit face părul să strălucească. (Des­chide pă­­rul blond).
* Dinții se albesc și respirația se împrospătează dacă din când în când mestecați o felie de lămâie.
* Lapte demachiant: o lin­gură de suc de lămâie se amestecă bine cu o lingură de miere și 100 ml lapte. Se întinde pe față cu un tampon de vată, se lasă să acțio­neze un minut, apoi se șterge bine, schim­bând mereu tam­poa­nele, până ce tenul rămâne "cris­tal". În final, clătire cu apă călduță.