Seducția rotunjimilor

Redactia
Aveți câteva kilograme în plus? Și ce dacă? Unde scrie că doar femei­le cu măsura 38 sunt într-adevăr frumoa­se? Cele plinuțe au un ten întins - de invidiat - și ara­tă mai sănătoase și mai proaspete de­cât semenele lor "trestii" sau "țâri". Cu mișcare, cu un regim alimen­tar echilibrat și cu cele câteva sfaturi de în­treținere pe care vi le oferim mai jos, ro­tunjimile dvs. pot fi seducă­toare.

Dezumflați "colacii de salvare"

Mușchii flasci sunt condiția idea­lă pentru apariția "co­lacilor de sal­vare" din jurul taliei. Ca să nu se "bombeze" și abdo­me­nul, trebuie să fa­ceți gimnastică în mod re­gulat. Și să susțineți exercițiile de gim­nas­tică printr-un masaj special: ungeți-vă cu o cremă antice­lu­lită (cu extract de iederă, cu acid nico­ti­nic sau cu cofei­nă) și ciupiți-vă pie­­lea, prinzând-o între degetele mare și ară­­­tător. Sti­mu­lează curgerea limfei și men­­ține elas­ticitatea țesutului.

Pe decolteu, ridurile se formează mai repede

Antidotul: măștile astringente. Apli­ca­ți-le într-un strat gros, de dea­supra sâ­ni­lor în sus, spre umeri (al­buș de ou bă­tut spumă, cu suc de lămâie). Eficiente sunt și fiolele cu colagen sau elastin. Pi­cu­rați pur și simplu câțiva stropi pe de­colteu, ma­sați-vă cu o periuță și lăsați să acțio­ne­ze peste noapte. Pentru că femeile plinuțe transpiră mai mult, între sâni pot apărea zgrăbunțe. Ca să scăpați de ele, folosiți măști cu argilă.

Femeile cu câteva kilograme în plus au mai puține probleme cu ridurile de pe față

Țesutul adipos sub­­cutanat este mai ro­bust, ridurile și cu­tele se "um­plu", iar pielea este netedă și în­tinsă. Totuși, nece­sită o în­gri­jire intensă: măști hidratante cu sub­stan­țe nutri­tive (banane zdro­bite, cu brânză de vaci). Cre­mele se ma­sea­ză în piele, fă­­ră a uita zona gâ­tu­lui, unde masa­jul se face cu dosul palme­lor, de jos în sus, evi­tându-se astfel for­ma­­rea bărbiei duble.
Pentru sâni tari și fru­moși este foarte im­portantă alegerea sutienu­lui. Mușchii au tendința să se lase, de aceea se reco­man­dă sutienele cu ba­lene. Bretelele ceva mai late aduc un plus de susținere.
Femeile pline au fața rotundă, dar ea se poate modela excelent cu ajutorul ma­chia­­­ju­lui. Foarte simplu: apli­când rujul pen­tru obraji cu is­cu­sință, și anume, o dungă nu prea lată de la pomeți la tâm­plă. Mai avan­ta­joase sunt nuanțele în­chi­se, iar rozul pu­ternic este tabu! (Vala­bil nu doar pen­tru obraji, ci și pentru buze și pleoa­pe.) Dacă trans­­pirați, pudra­ți-vă din când în când fruntea, nasul și bărbia, pielea devenind astfel mată și dispă­rân­du-i luciul.
Pentru coapse frumoase se reco­mandă mișcarea regulată (mersul pe bicicletă, mer­sul pe jos și înotul), dar și dușurile al­ter­native, care în­tăresc țesutul. Ma­sajele cu peria sau cu mă­nușa aspră (Luffa) com­ple­tea­ză op­tim pro­gra­mul de între­ținere a acestei zone a­me­nințate de celu­lită. Se poate fo­losi, de asemenea, un gel anticelulită cu substanțe active, care sti­mu­lează irigarea sanguină.