Campionii fidelității

Ciprian Rus
- Unul dintre sloganurile la modă în ultima vreme spune că "Dragostea durează trei ani". Iar când e vorba despre cuplurile din lumea filmului, trei ani par să fie de-a dreptul o eternitate. Excepție de la regulă par să facă sportivii. Nu se știe cum, dar așii sportului știu să întemeieze căsnicii rezistente și, mai ales, fericite. Cupluri de sportivi și artiști, pe care nici cantonamen­tele, nici ispitele aflate la tot pasul nu le-au despărțit. Și fiindcă Martie, luna îndrăgostiților, e în toi, vă propunem o călătorie sentimentală, pe urmele unor cupluri celebre, care par să fi descoperit nu doar dragostea, ci și rețeta eternizării ei -

Exerciții de empatie

Nu trebuie să fii din cale afară de ingenios pentru a te pune în pielea unui mare cam­pion. Antrenamente extenuante, de două sau de trei ori pe zi, teste sau meciuri din trei în trei zile, can­tona­mente fără sfârșit, mari turnee în care, o lună de zile, mintea trebuie să îți stea numai și numai la cupa sau medalia de aur pentru care ai ajuns să-ți sacrifici cei mai frumoși ani. Pe lângă toate astea, mai vin și dureroasele înfrângeri, lacrimi, acciden­tări, operații, recupe­rări îndelungate și, apoi, de la capăt, pas cu pas, drumul de la zero spre marea performanță. De la 15 la 35 de ani, asta e viața unui mare campion. Și nici pentru a-ți imagina viața unei mari artiste sau a unui manechin de talie internațională nu e nevoie să fii prea imaginativ. Cas­tin­guri și filmări, zile în șir petrecute în stu­dioul de înregistrări, interviuri peste interviuri, defilări de modă sau lansări de film, evenimente de marketing cu sclipici și "glamour", se­siuni foto și, la fel ca în cazul marilor spor­tivi, turnee întin­se pe durata câte unui an de zile. Apoi, toată presiu­nea presei și a cri­ticii, nu întotdeauna favorabilă, de care nu te poți ascunde, nici când cobori de pe scenă, nici când ieși de pe terenul de sport. Iar drept urmare - tristețe, descurajare, de­presie...
Pare imposibil ca două astfel de destine, de mare sportiv și de mare artist, să poate lega relații care să dureze mai mult decât un număr dintr-un ziar de scandal, de la New York, Londra sau Paris. E plină istoria presei mondene de foiletoane ale unor relații sfârșite catastrofal, între un sportiv și o divă. Jucătorul american de baseball Joe di Maggio și faimoasa actriță Marilyn Monroe, te­nis­manul André Agassi și actrița Brooke Shields, bas­chetbalistul francez Tony Parker și actrița Eva Lon­goria... Dar sunt și povești fericite, care au trecut proba timpului, care au infirmat intrigile răutăcioa­se, care s-au dovedit a fi o oază de liniște și de nor­malitate, pentru doi parteneri, mai puternici prin sentimentele lor decât bârfa și invidia publică.

Tom Brady și Gisele Bundchen
"Împreună la bine și la greu"


Acum o lună, superba prezen­tatoare de modă Gisele Bund­chen, cel mai titrat top model al lu­mii, punea pe Internet o fotografie alături de soțul ei, faimosul jucător de fotbal american, Tom Brady. Legendă a sportului de peste Ocean, Brady tocmai se calificase, alături de echipa sa, "New England Patriots", în finala "Super Bowl", meciul cel mai im­portant din fotbalul american. "Feli­citări, iubirea mea!", scria Gisele. Câteva zile mai târziu, Tom pier­dea trofeul cel mare, în ciuda unei evo­luții personale de ex­cep­ție. După cinci titluri cucerite, ma­rele jucător pără­sea gazonul cu la­crimi pe obraz, iar Gi­sele nu știa pe ci­ne să consoleze mai re­pede, pe copiii ca­re purtaseră, mândri, pe stadion, tricourile cu nu­mele tatălui scris mare, pe spate, sau pe soțul care ie­șea devastat de la ves­tiare. "Iubirea mea, suntem cu toții atât de mândri să ve­­dem, zi de zi, dă­rui­rea, sacrificiul și munca pe care o depui ca să fii cine ești. Te iubim!", a fost mesajul Giselei. Ima­ginea celor doi soți îmbrățișați, cu Tom plângând, a făcut în­conjurul lumii, stârnind compasiune, dar și admirație pentru iubirea lor. Tom și Gisele fac, în curând, 10 ani de căsnicie. Un prieten comun le-a or­ga­nizat o întâl­nire "în orb", iar Gisele a fost, de la bun înce­put, se­dusă de zâmbetul lui Tom și de felul lui pro­tector de a fi. Dar po­ves­tea de dragoste a fost se­rios încercată, căci fosta iubită a lui Brady descoperise că e însăr­cinată, imediat du­pă despărțirea de mare­le sportiv. "A fost un mo­­ment în care îmi ve­nea, pur și simplu, să fug unde văd cu ochii", avea să mărturisească, mai târziu, Gisele, hărțuită groaznic de presă. Dar, în cele din urmă, nu a fugit, și doi ani mai tâziu, Tom a cerut-o în căsătorie și frumoasa Gi­sele a spus "Da!". Fostei regine a modei îi place să amintească, de fiecare dată, că valorile comune sunt cele care îi țin laolaltă. "Tom e foarte familist. E catolic, pă­rinții lui au 40 de ani de căsătorie, iar el are o inimă foar­te bună. Înainte de orice, asta pot spune despre el, că are o inimă mare". Cei doi sunt pă­rinții a doi copii, Benjamin Rein Brady și Vivian Lake Brady, născuți în 2009 și 2012. Acum câțiva ani, Tom Brady și echipa lui au fost implicați într-un mare scandal sportiv, care a inflamat spiritele în fotbalul american. Mulți au spus că asta ar pu­tea afecta și relația din­tre Tom și Gi­sele. Dar faimosul top-mo­del i-a fost ală­turi și atunci so­țului ei. Nu o da­tă au fost sur­prinși an­tre­nân­du-se îm­pre­ună, în peri­oa­da cât Tom a fost suspendat. "Nu vă faceți griji, mă ocup eu de el să îl mențin în formă", glumea Gisele, în fața opi­niei pu­bli­ce. Cu așa o "an­trenoa­re", Tom Brady poate sta liniștit: în ciuda înfrângerii de anul acesta, viitorul "Su­per Bowl" nu va întârzia să-și facă loc în vitrina sa de trofee...

Gisele și caritatea

Încă dinainte de a abandona modelling-ul profe­sio­nist, Gisele Bundchen a cochetat cu actoria. A avut un rol secundar în filmul "Taxi", pentru care a pri­mit câteva nominalizări importante. Bund­chen a jucat și în "Diavolul se îm­­bracă de la Prada", iar între 2010 și 2011, a produs o serie de desene ani­mate educaționale, pe teme de me­diu, "Gisele și Echipa Ver­de". A­jută mai multe organizații de ca­ri­tate, printre care "Salvați Co­piii", "Crucea Roșie" și "Doctori fără fron­tiere" și este ambasa­doare a Progra­mului Națiunilor Unite pen­tru Me­diu. Gisele și Tom au, îm­pre­ună, o avere esti­mată la peste jumătate de miliard de dolari.

GERARD PIQUE și SHAKIRA
Doi sub zodia cifrei 2


În 2010, Shakira era deja o supervedetă, dis­curile cu melodiile sale se vindeau în milioane de exemplare, premiile curgeau unul după altul, iar dovada cea mai clară a populari­tății ei de excepție a fost faptul că a inter­pretat imnul oficial al Cupei Mon­diale de Fotbal din Africa de Sud, bi­necunoscuta melodie "Wa­ka Waka". Tânăr fotbalist în națio­nala Spaniei, laureat deja cu tro­feul Ligii Campio­nilor, alături de FC Barce­lona, Ge­rard Pique e invitat să fil­meze, ca "actor", alături de argenti­nianul Leo Messi și de brazilianul Dani Alves, pentru vi­deoclipul piesei pe care Sha­kira urma să o prezinte la festi­vitățile de la Cupa Mondială. Cu pri­lejul acela Shakira l-a cunos­cut pe Gerard. A fost dragoste la pri­ma ve­dere, așa cum spune cântărea­ța, în recenta ei melodie, "Me ena­more", în care povestește cum s-a lăsat dusă de val, când l-a cunoscut pe simpa­ticul jucător al Barce­lonei. "A fost un mojito, apoi încă unul", spune un vers, apoi a urmat dansul și, până să realizeze că e mai mare cu 10 ani decât Ge­rard, Shakira a înțeles că nu mai e loc de dat înapoi: "E încă un copil, dar ce mai pot face?".
"Puștiul" Gerard îi pro­mite Shakirei că se va califica cu naționala Spa­niei, până în finala Cupei Mondiale din 2010, numai pentru a o vedea cântând la festivitatea de în­chidere a competiției. Avea să își respecte promisiunea cu vârf și îndesat, pentru că Spania, cu Pique om de bază, a luat marele tro­feu în acel an, sub privirile îndrăgostite ale Sha­ki­rei. "Va fi numai și numai al meu", și-a spus atunci cunoscuta cântăreață columbiană. Cei doi își fac pu­blică relația abia la înce­pu­tul lui 2011, deși presa in­tuise de la bun început "chimia" dintre ei.
"Aș vrea să am zece copii cu tine, dar hai să începem cu vreo doi", mai spune Shakira în cân­tec. Fotbalistul Barcelonei a ac­cep­tat provocarea, iar faimosul cu­­plu are acum doi băieței, pe Milan și Sasha. Programul în­căr­cat al celor două celebrități nu a fost o piedică în relația lor. Ge­rard Pique a putut fi văzut adesea în turneele Shakirei, în timp ce cân­tăreața și cei doi copii vin adesea în tribu­nele de pe "Nou Camp", din Barcelona. De fiecare dată când mar­chează, Ge­rard Pique fuge la tribuna oficială sau, dacă Shakira nu e acolo, la prima cameră de tele­vi­ziu­ne, încruci­șând mâinile care arată, fiecare, câte două dege­te. Și Gerard, și Sha­ki­ra, sunt năs­cuți pe 2.02, iar ges­tul fotbalistului cele­brea­ză, la fiecare gol, această minunată coinci­dență din viața lor.

La masă cu bogații din IT

Proprietar al unei firme de jocuri video, Gerard Pique se dovedește a fi, pe zi de trece, un tot mai bun manager. E prieten la cataramă cu pa­tronul rețelei de socia­li­za­re Facebook, Mark Zu­ckerberg, cu ca­re ia masa împreună, ală­turi de soțiile lor, Priscila și Shakira. De asemenea, datori­tă relației sale de prie­tenie cu pa­tronul fir­mei Ra­kuten, FC Bar­ce­lona a bene­fi­ciat de un contract-record de spon­­so­­ri­zare de la gi­gan­tul on­line japo­nez. De altfel, toată lu­mea vorbește la Bar­ce­lona des­pre faptul că Gerard Pique va fi următorul preșe­dinte al clubului, imediat după ce se va retrage din activitate.


DAVID și VICTORIA BECKHAM
Sirena și faunul îmblânzit


Dacă relațiile de aproape 10 ani, precum cele dintre Tom și Gisele sau Gerard și Shakira sunt veritabile recorduri în lumea "show-biz"-ului internațional, atunci, povestea dintre fostul fotbalist David Beckham și cântăreața Victoria Adams, fostă componentă a trupei pop britanice "Spice Girls", în­trece orice imaginație. Cei doi vor face, în curând, 18 ani de căsătorie și se iubesc ca în prima zi!
David și Victoria s-au cunoscut la barul fotbaliș­tilor de la "Manchester United", clubul la care juca pe atunci Beckham. David era doar un puști, nu ajunsese încă la faima mondială. Victoria era cea care se afla în top și care avea milioane de fani. Da­vid urmărea de ceva vreme aparițiile tinerei cântă­rețe și chiar îi mărturisise unui coleg de echipă că ea e femeia visurilor sale. Când s-au întâlnit, David era cam stresat, dar a înțeles că totul va fi bine când Victoria i-a zâmbit. "Are și acum biletul de avion pe care i-am scris numărul meu de telefon", râde Vic­toria. Timp de 3 luni, cârcotașa pre­să de scandal brita­nică nu a descoperit nimic despre dra­gos­tea lor. Au fost cele mai frumoase momente ale unei relații care, apoi, vre­me de două de­cenii, avea să fie neîntrerupt în vizo­rul tabloidelor. Au trecut aproape 20 de ani de atunci, iar "Posh și Becks", cum i-a botezat pre­sa, sunt tot îm­pre­ună... La scurt timp după logodna din 1998, Victoria ră­mâ­ne însărcinată, mo­ment în care a­bandonează pro­iec­tul muzical "Spice Girls". În '99, cei doi se că­să­toresc și presa e ținută deo­parte. 500.000 de lire se spune că ar fi costat nunta, deservită de un staff de aproape 500 de persoane.
Dar dacă stilul de viață și aparițiile celor doi au făcut de-a lungul timpului deliciul amatorilor de cancan, relația dintre David și Victoria nu a lăsat niciodată loc de dubii. Victoria a abandonat rapid cariera muzicală, chiar în momentul în care destinul fotbalistic al puștiului pe care îl întâlnise în vestiarul de la Manchester devenea tot mai impresionant: Ma­drid, Milano, Paris sau Los Angeles - iată orașele în care David Beckham avea să fie idolul tribunelor. Victoria și copiii lor l-au urmat peste tot.
"David and Victoria Beckham" au patru copii: Brooklyn, Romeo, Cruz David și micuța Harper, mezina familiei, slăbiciu­nea tatălui. Toți cei trei băieți ai lui Beckham au jucat fotbal, iar Brooklyn și Romeo au avut contracte de top-model, fiind nominalizați de revista "GQ" printre cei mai bine îmbrăcați tineri din Marea Britanie.

Cum să te reinventezi după ce ai abandonat cariera

În ultimul deceniu, Victoria Beckham s-a remar­cat ca designer de modă. După colaborări cu cele mai importante branduri, ea și-a lansat propriile-i mărci, în 2008 și 2011, an în care primește titlul pentru "cel mai bun brand din Marea Britanie". Intrarea Victoriei în industria modei s-a dovedit mai de succes decât se așteptau cei mai mulți, iar pon­derea afacerilor ei în ave­­rea fa­miliei e tot mai im­portantă. Împreună, cei doi Beckham au strâns o avere de peste 500 de mi­lioane de lire. La rândul său, după ce a fost, ani de zile, cel mai bine plătit fotbalist al lu­mii, Da­vid s-a lansat în ma­nage­ment sportiv, și tocmai a anun­țat în­ființarea unei pu­ter­nice for­mații de fotbal la Mia­mi, în Statele Unite.