Fondul de ten

Redactia
Este cel mai important ajutor pentru frumusețea obrazului.

Acoperă porii, petele, ridurile sub­țiri, întinde pielea și îi dă un aspect sănătos. Magazinele cu produse de frumusețe pentru femei au oferte bogate în fond de ten. Tot ce apare pe piața occidentală ajunge rapid și la noi. Singura problemă o reprezintă alegerea, ce produs să alegem pen­tru tipul de piele pe care îl avem. Sfaturile care urmează țin loc de răspuns.

Cum găsim nuanța potrivită
Verificați culoarea produsului cu ajutorul testerului. (Există în toate magazinele.) Întindeți puțin fond de ten pe dosul mâinii sau pe o porțiune de obraz nefardat. Dacă nuanța alea­să se apropie de culoarea naturală a pielii, fondul de ten e cel potrivit.

Cremă, sub fondul de ten?
Da. Ungeți-vă pe față cu crema dvs. obișnuită, dar aplicați-o cu o jumătate de oră înainte de a vă machia. Trebuie bine absorbită de obraz. Să nu lucească pe sub fard.

Unde începe machiajul?
În principiu, se începe cu nasul, se continuă spre obraz și spre ochi. Nu uitați de frunte și gât. Contrastul cu zonele fardate se vede urât. In­sistați în zona ochilor. Aplicați fond de ten pe ambele pleoape, până la gene.

Se aplică fond de ten și pe buze?
Da, deoarece rujul se fixează ast­fel mai bine.

Cum devine mai durabil machiajul?
Stiliștii recomandă un "abur" de apă minerală, pulverizat peste fard. (Se găsesc pulverizatoare cu apă de față în comerț.) În felul acesta, fon­dul de ten face priză mai bună cu pielea.

Produse de prim-ajutor

Pentru fiecare problemă a tenului, există o soluție de machiaj.
* Vinișoare dilatate. Prezente cel mai adesea pe obraji și pe nas, vini­șoarele roșii (cuperoză) se aco­peră perfect cu o cremă corectoare de culoare verde, peste care se aplică apoi machiajul.
* Zone seboreice, cu piele grasă. N-au nicio șansă în fața stick-ului matifiant. Aplicat țintit, el absoarbe pentru câteva ore sebumul în exces.
* Denivelări produse de coșuri sau cicatrici. Se rezolvă perfect, cu ajutorul unui fond de ten alb, care se aplică înaintea celui cu care vă far­dați. Acoperă porii și matifiază pielea.