Mărul
- Alungă foamea -
Avantaje
Nu este o întâmplare că este cel mai consumat și mai recomandat dintre toate fructele. Având puține calorii (cam 80 de fruct), mărul conține pectină, o fibră solubilă care are proprietatea de a forma un gel în stomac, tăind, pur și simplu, efectul foamei. Faptul că trebuie mestecat îndelung favorizează, de asemenea, sațietatea.
Cum să profitați
Alegeți merele cu "origine țărănească", sănătoase și "adevărate". Spălați-le bine și mâncați-le cu tot cu coajă, bogată și ea în fibre și antioxidanți. Mestecate timp mai îndelungat, satură și mai bine.
Fulgii de ovăz
- Alimentul de bază, la micul dejun -
Avantaje
Au un conținut bogat de proteine vegetale (15%) și fibre (tot 15%), mai ales fibre solubile, care absorb apa și formează un gel în stomac. Acest proces duce la sațietate, ajutând în același timp la scăderea nivelului de colesterol și de zahăr din sânge.
Cum să profitați
Pentru a lupta împotriva foamei de dimineață, puneți o linguriță de fulgi de ovăz în bolul cu fructe și iaurt. Pot fi adăugați și în aluatul de prăjituri, supe, sosuri etc.
Pieptul de pui
- Carnea ideală -
Avantaje
Conține proteine de calitate (23%), cu foarte puțină grăsime și zero glucide. Așa se explică de ce este unul dintre cele mai răspândite regimuri alimentare. Totuși, trebuie respectate două condiții: carnea se consumă fără piele (unde se adună grăsimile) și ea trebuie să fie de calitate (bio sau de la curte), nu din crescătoriile industriale, unde găinile sunt hrănite cu antibiotice și hormoni de creștere.
Cum să profitați
Veți profita mai mult dacă pieptul de pui este gătit ușor (la cuptor sau fript), asezonat cu condimente.
Migdalele
- Satură pe loc -
Avantaje
Sunt bogate în proteine (25%), în fibre (10%) și în minerale, dintre care mult magneziu, foarte bun împotriva stresului. Dar ele conțin și lipide (52%), astfel că nu este bine să exagerați, chiar dacă e vorba despre grăsimi bune, ce ajută la eliminarea colesterolului. Din fericire, satură foarte repede.
Cum să profitați
Persoanele care simt nevoia să guste tot timpul ceva și nu rezistă la tentația dulciurilor sau a patiseriilor sunt sfătuite este să aibă permanent la îndemână un pumn de migdale (20-30 g).
Supa de legume
- Umple stomacul -
Avantaje
A devenit legendară în rețetele de slăbit. Oferă mult volum, pentru un aport caloric slab (30 de calorii, la 100 ml). Astfel, o farfurie de supă la începutul mesei vă umple stomacul și va frâna apetitul excesiv. Dar și peste zi, o cană de supă sau legumele fierte întregi în ea (morcovi, pătrunjel, țelină, varză, usturoi etc.) rezolvă foamea.
Cum să profitați
Preparând-o acasă, chiar dumneavoastră, în loc să o cumpărați la plic, mult prea sărată și plină de aditivi și materii grase. În funcție de anotimp, putem varia rețeta supei, la infinit: de praz, de dovlecel, de morcovi, de roșii, de țelină, de fasole...
Lintea
- Campioana proteinelor vegetale -
Avantaje
Lintea are un index glicemic slab, un conținut bun de proteine (25%) și de fibre (17%), care fac din această legumă un aliment de bază în dietele de slăbit. La care se mai adaugă și un conținut de potasiu, care face să scadă tensiunea, și un duo compus din magneziu și vitamina B6, perfect pentru sistemul nervos.
Cum să profitați
Fiartă în apă cu sare și condimente (cimbru, foi de dafin, piper), poate fi transformată în bază pentru salate cu orice fel de legume. Și mai bună este gătită (mâncare scăzută) cu puțin untdelemn și belșug de condimente, la alegere. Are gust minunat, satură și nu îngrașă deloc. Mâncați din ea ori de câte ori vă e foame.
Brânza de vaci
- Gustoasă și sățioasă -
Avantaje
Are de două ori mai multe proteine decât iaurtul (8% comparativ cu 4%) și conține triptofan, un acid aminat esențial, precursor al serotoninei, hormonul fericirii. Având doar 3% grăsime, este doar moderat-calorică și foarte sățioasă.
Cum să profitați
O lingură de brânză de vaci amestecată, eventual, cu un fruct, iată cel mai bun mijloc de a calma foamea. Dar ea poate fi adăugată în multe alte rețete: amestecată cu usturoi și verdeață, este un aperitiv ideal, iar combinată cu fructe și miere, un desert care nu îngrașă. Țineți-o la îndemână, în frigider, și puneți foamea pe fugă când simțiți că se apropie.
Arpacașul
- Mititel, dar sățios -
Avantaje
Concurează orezul și pastele, pentru că are de trei ori mai multe fibre solubile, care favorizează sațietatea. Are, de asemenea, proteine vegetale de calitate și magneziu. Iar gustul lui aparte te face să îl mănânci cu plăcere și să te saturi mai repede.
Cum să profitați
Nu trebuie fiert prea mult, ca să nu se înmoaie prea tare. Poate fi adăugat în salate, în mâncăruri cu ciuperci și în supe. Țineți în frigider o porție gata pregătită, într-un bol. Alungă foamea pe loc.
Respirația care taie foamea
Exercițiile respiratorii sunt un mijloc foarte bun de a vă relaxa, o stare mentală în care se luptă mult mai ușor cu foamea. De cele mai multe ori, avem tendința de a respira superficial. O respirație lentă și profundă asigură un aport mai bun de oxigen și un mai bun echilibru hormonal. Focalizarea pe respirație ne ajută, de asemenea, să potolim forfota de gânduri care ne face nervoși și puși pe mâncat.
Exercițiu
* Așezați-vă confortabil, expirați profund și scoateți un suspin.
* Cu degetul mare al mâinii stângi astupați nara stângă și inspirați prin nara dreaptă timp de 3 secunde.
* Expirați lent pe gură, cu buzele apropiate, timp de 6 secunde. Repetați de 3 ori.
* Acum luați degetul de pe nara stângă și astupați nara dreaptă cu degetul mare al mâinii drepte. Respirați trei secunde.