Vine, în curând, primăvara!

Elena Josan
Vă propun o dietă care se ține 6 sau 3 zile, în funcție de re­zultatul dorit. Condiția principală: în meniu se folosesc obligatoriu porto­cale. Dacă aveți alergie la citrice, înlocuiți-le cu piersici.

Ziua 1
* Dimineața: 70 g carne de vită fiartă, 2 roșii.
* Prânz: 10 păstăi tinere de fa­sole, fierte, 8 măsli­ne care se țin în apă rece peste noapte ca să fie eli­minat sur­plusul de sare.
* Seara: Se taie fâșii subțiri 6 frunze de salată, 3 ardei grași, se a­mes­tecă cu 1/2 lingură ulei de măs­­line sau de do­vleac și câteva pică­turi de suc de lămâie.

Ziua 2
* Dimineața: 2 por­tocale dulci.
* Prânz: Salată din 3 linguri de parmezan ras sau un alt tip de brân­ză, 4 frunze de salată verde, 70 g piept de pui fiert sau uns cu usturoi și copt în staniol.
* Seara: Un măr roșu și 2 linguri de migdale.

Ziua 3
* Dimineața: 150 g de fructe de pădure, căpșuni, zmeură proaspătă sau congelată.
* Prânz: Salată din fructe: o pară, un măr și un kiwi se taie mă­runt, se amestecă cu sucul stors din 2 portocale.
*Seara: 50 g de pește cu carne albă, la grătar.

Ziua 4
* Dimineața: Un strugure mic de culoare albastră (obligatoriu) și 2-3 nuci.
* Prânz: O porție (150-200 g) de spaghetti, cu o lingură de pastă de roșii sau ketchup.
* Seara: 80 g de carne de vită, fiartă, și 2 castraveți de mărime me­die.

Ziua 5
* Dimineața: Un pa­har de iaurt și o lin­gură de migdale.
* Prânz și cină: Carne de vită sau de curcan înăbușită la foc mic, îm­preună cu roșii, ardei gras și pă­trunjel.

Ziua 6
* Dimineața: Un pahar de suc de portocale proaspăt stors.
* Prânz: Un ou fiert și 70 g de orez fiert.
* Seara: 1/3 de ananas copt bine.