SĂPTĂMÂNA 15-21 decembrie

Tana Rosca
Ultima Lună nouă a acestui an are loc în dimi­nea­ța zilei de luni, în semnul Săgetătorului. Cei care doresc să își pregătească organismul pentru os­pețele sărbătorilor de iarnă, ar trebui să profite de ea, pen­tru a în­cepe un post sau o cură de detoxifiere. Dacă în fa­milie există nemulțumiri neexprimate care otră­vesc at­mosfera, aceasta e o zi potrivită pentru a dis­cu­ta des­­pre ele. Sa­turn părăsește miercuri Săge­tă­torul, un­de a ză­bovit din decembrie 2014, și își face in­tra­rea în Ca­pri­corn, zodia pe care o stăpânește. Aici, ma­rele disci­plinator începe și verifică temei­ni­cia princi­pa­lelor structuri din viața noastră. Desigur, primii exa­minați vor fi Capricornii înșiși, iar Saturn este un profesor exigent. Din acest punct al roții zo­diacale, se pot însă iniția și mari proiecte profe­sio­nale sau pri­vitoare la statutul nostru social, care să prin­dă contur până în 2020, dar care pot să func­ționeze pe o durată de circa trei decenii.

Semnele cardinale:

BERBECII
nu prea pot să stea pe loc. Soarele, Mercur retrograd, Venus și Sa­turn (până miercuri) vă pun pe drumuri. De miercuri încolo, cei care au fost constanți în evoluția profesională pot începe ceva nou.
RACII au spor la îngrijirea sănătății, du­pă Luna nouă în Săgetător. Cu un efort minim din partea dvs., toxinele pot fi eliminate. Și anumite tensiuni cu co­le­gii pot fi rezolvate mulțumitor. Relația de cuplu începe să fie pusă la încercare de miercuri, de către Saturn.
BALANȚELE fac jonglerii cu timpul și drumurile, după Luna nouă din Săgetător, din dimineața zilei de luni. E greu de pre­supus că puteți sta acasă, dar fiți deosebit de prudenți în trafic și atenți la tot ce ține de hâr­țo­gă­rie. Saturn testează, de miercuri, legăturile de familie.
CAPRICORNII trec prin emoții contra­dic­torii în preajma Lunii noi din Să­ge­tă­tor, când situații și persoane din trecut se pot năpusti pe neașteptate asupra lor. Este vorba despre o necesară primenire a trecutului, în pregă­tirea intrării lui Saturn în zodia dvs.

Semnele fixe:

TAURII
au de pus la punct, rapid, o su­medenie de operațiuni legate de in­ves­tiții, chestiuni legate de bănci, de afaceri. Luați din urmă toate documentele, până pe 24, și piguliți-le până miercuri. În felul acesta veți fi pregătiți pentru extinderea în străinătate.
LEII care și-au neglijat sănătatea vor în­cepe să plătească ponoasele, odată cu intrarea lui Saturn în Capricorn. Ar fi de dorit să vă faceți urgent un examen al structurii osoase, al dinților, al cauzelor unor alergii.
SCORPIONII se agită pentru a duce la bun sfârșit anumite inițiative legate de bani. E vorba despre hârtii vizând ve­ni­turile dvs. directe, care ar trebui să fie pu­se în ordine. Saturn începe, de miercuri o triere în rândurile celor din anturajul dvs.
VĂRSĂTORII au dileme cu privire la viața socială - dintre atâtea invitații și obligații vă vine greu să decideți ce să ale­geți. Aveți grijă să nu ofensați pe nimeni. Altfel, Saturn intrat în Capricorn de mier­curi, poate declanșa dușmănii tăcute, dar periculoase.

Semnele mutabile:

GEMENII
răbdători (puțini la număr) vor avea de câștigat, dacă ascultă cu atenție ce are de spus partenerul de cuplu sau de afaceri. Cei care o fac, pot pune capăt unei acumulări de tensiuni care a durat vreme de trei ani.
FECIOARELE prinse în pregătirile pen­tru sărbători ar trebui să își con­cen­treze eforturile între luni și miercuri, pentru o eficiență maximă. Cu ocazia aceasta, vă lămuriți și ce mai trebuie schimbat prin casă. Saturn vă în­dreap­tă atenția asupra vieții emoționale.
SĂGETĂTORII sunt ajutați de energia Lunii noi în semnul lor, să lase în urmă greutățile îndurate în ultimii trei ani. Dar ca să le lăsați în urmă de tot, concentrați-vă asupra detaliilor birocratice legate de copii, acte și carieră.
PEȘTII care doresc să facă un pas înainte în carieră ar trebui să se concentreze, de luni până miercuri, să nu lase nimic ne­re­zolvat, ce i-ar putea necăji pe șefi. De miercuri în­ce­pând, prietenii vă vor cere dovezi de loialitate.