Săptămâna 8-14 decembrie

Tana Rosca
Avem tare multă treabă cu trecutul, pentru că planeta comunicării, Mercur, a intrat în ultima perioadă de retrogradație din an și ia din urmă probleme nerezolvate, unele de acum șase luni. Verificați cu ce e-mailuri sunteți datori și, dacă sunteți studenți, vedeți cum stați cu pregătirea pentru examene. În cazul în care plecați în țările calde, aveți grijă să vă strângeți din timp docu­men­tele necesare sau să vă luați aprobările de la autorități. Marte iese sâmbătă din zodia Balan­ței, unde s-a simțit cum se simte oricine în exil - și a avut de susținut și niscaiva meciuri cu impre­vi­zi­bilul Uranus - și pătrunde în Scorpion, unde este ca omul la casa lui, fiindcă e o zodie pe care o stă­­pânește. De aici, Marte poate determina de­ma­rarea unor proiecte caritabile, care să fie în ar­monie cu această perioadă a anului. Reușita lor este asigurată și de aspectul armonios între marele benefic Jupiter și milostivul Neptun.

Semnele cardinale:

BERBECII
încep să se relaxeze, de­oa­rece în weekend-ul acesta o serie de ten­siuni pot să dispară din relația de cuplu ori de asociere. Vineri și sâmbătă, însă, puteți fi cu nervii în piuneze. S-ar putea ca o donație pentru o cauză nobilă să vă ridice moralul.
RACII au încă nevoie de răbdare față de membrii nervoși ai familiei lor, vineri și sâmbătă. De duminică, ceva nou și îmbucurător se poate petrece în dragoste, în legătură cu copiii dvs. sau cu un proiect creativ. Unii dintre dvs. pot primi o invitație în străinătate.
BALANȚELE, exasperate de prezența lui Marte în semnul lor, pot izbucni într-un mod destul de nefericit față de partenerul de cuplu sau de afaceri, vineri și sâmbătă. Fiți mo­de­rați, căci de duminică intervine o binevenită liniștire.
CAPRICORNII au, poate, motive înte­me­iate de a-și dori schimbări pe plan pro­fesional, dar până luni n-ar fi cazul să facă demersuri în acest sens. Dacă ați inițiat de­ja vreun proiect nou, nu încercați să grăbiți lu­crurile. Cereți mai bine sfatul prietenilor.

Semnele fixe:

TAURII,
de obicei atât de siguri pe ei și pricepuți în mânuirea banilor, trec printr-o perioadă în care nu se pot bizui pe propriul discernământ și care durează până pe 20. Tot ce ar fi indicat să faceți, financiar vorbind, este să rectificați anumiți termeni contractuali.
LEII care și-au propus excursii de weekend ar face bine dacă ar lăsa pe alt­cineva la volanul mașinii și ar ocupa un loc în spate. Chiar dacă riscurile sunt reduse, inci­dente tot se pot produce.
SCORPIONII primesc un influx de energie pozitivă din partea lui Marte, care intră duminică în zodia lor. Înainte de a atinge forma maximă, adică vineri și sâmbătă, ar tre­bui să evitați eforturile bruște. Și în privința banilor trebuie să dați dovadă de prudență.
VĂRSĂTORII fac parte din zodiile care n-ar trebui să pornească la drum, în week­end, cu excepția duminicii. Ideile dvs. nu sunt prea bine primite de interlo­cu­tori - nu intrați în polemici. Canalizați-vă în schimb efortul în direcția carierei, căci e posibil un salt.

Semnele mutabile:

GEMENII
au impresia că vorbesc cu pe­reții atunci când se adresează unui parte­ner de cuplu ori asociat refractar. Cu pere­ții ar fi fost mai simplu. Amânați discuțiile pe săp­tă­mâna următoare. Evitați jocurile de noroc sub ori­ce formă.
FECIOARELE întâmpină mai multe obs­tacole decât și-ar fi imaginat, în pre­gătirile pentru sărbătorile de iarnă. De duminică devine mai simplu. În privința banilor, vă recomandăm o atitudine conservatoare.
SĂGETĂTORII, de obicei comunicativi, trebuie să facă eforturi neobișnuit de mari ca să se facă înțeleși. Aveți răbdare în pri­mul rând cu dvs. înșivă. Cel mai greu vă vine să vorbiți cu prietenii și copiii dvs. Vă priesc în schimb reculegerea sau actele de compasiune.
PEȘTII ar trebui să ia la pigulit toate sar­ci­­nile de serviciu care n-au fost duse la ca­păt. Doar așa pot scăpa de muștruluirea șe­filor, pe final de săptămână.