Săptămâna 10-16 noiembrie

Tana Rosca
Sâmbătă, problemele privitoare la carieră sau afaceri pot fi puse la punct mai bine decât în restul săptămânii, deci, dacă dorim să ne facem planuri de perspectivă, e timpul potrivit. Scorpionii sunt de departe răsfățații acestui interval, cu Soarele, marele benefic Jupiter și micul benefic Venus la ei acasă. Acestor planete li se adaugă joi și Luna. Doar duminică e posibil să fiți supuși unei lecții de mo­destie, care vă va fi însă de folos în zilele ime­diat următoare. De avantaje asemănătoare se bucu­­ră și celelalte două semne de apă, în primul rând Peștii, iar apoi Racii. Și semnele de pământ, Ta­urul, Fecioara și Capricornul obțin beneficii serioase. Celelalte zodii au și ele motive de bucurie în acest context, fie sub forma unor câștiguri ma­teriale, o creștere a reputației sau începutul unei po­vești promițătoare de amor. Marți, Mercur în Să­getător nu se înțelege cu Neptun retrograd în Pești. În consecință, reflexele pot lăsa de dorit - aten­ție în trafic - iar capacitatea de concentrare e fluctuantă sau de-a dreptul defectuoasă.

Semnele cardinale:

BERBECII
au senzația, în weekend, că ceva a rămas nepus la punct, ceva ce poate fi mărunt, dar e o sursă constantă de iritare. Poate fi vorba despre ceva legat de serviciu ori de sănătate. Marți pot fi trei ceasuri rele ori la drum, ori din pricina unor inamici tăcuți.
RACII trec printr-o perioadă de crea­ti­vitate maximă. La propriu, puteți crea un copil. Dacă aveți odrasle, puteți să le des­coperiți talente ori vă puteți pune în va­loa­re însușiri nebăgate în seamă. Când vorbiți cu colegii, asigurați-vă că ați înțeles totul corect.
BALANȚELE descoperă cu ușurință noi surse de câștig. La un moment dat, ar fi bine să vă opriți și să vă stabiliți prio­ri­tățile. Aveți grijă și de sănătate. Ar trebui să încer­cați să țineți separate relațiile de muncă și prieteniile cu colegii.
CAPRICORNII se luptă în continuare cu dușmani nevăzuți. Tot ce puteți distinge este rezultatul unor urzeli manipulative, pe care vi le menționează o persoană sau alta din anturaj, ca fiind fapte reale. De un real folos vă sunt prietenii, care fac zid în jurul dvs.

Semnele fixe:

TAURII
se găsesc în poziția de invi­diat în care partenerul de cuplu sau de afa­ceri îi copleșesc cu o atenție pe care și-o doresc. În aceștia puteți avea încredere, dar mai puțină în persoanele din anturaj, care încearcă să vă convingă să vă alăturați lor în niște afaceri îndoielnice.
LEII au multă încredere în destin, vă­zând cum le-au fost călăuziți pașii în di­recția pe care și-o doreau. Păstrați-vă în­crederea, dar puneți-vă în funcțiune și sis­te­mele de alarmă în privința eventualilor profitori.
SCORPIONII ar trebui să mulțu­meas­că sorții pentru toate ocaziile de dez­voltare care le ies în cale acum. Dar folo­siți-vă și finul discernământ pentru a vă grada corect evoluția. În amor domnește însă în con­tinuare confuzia.
VĂRSĂTORII au dreptate, în prin­cipiu, să se încreadă în prietenii vechi, mai în vârstă sau mai experimentați. Doar că, în această perioadă, ei se pot înșela dacă le cereți sfaturi în legătură cu banii.

Semnele mutabile:

GEMENII
au de jonglat între anumite solicitări, venite din partea șefilor, și pre­ten­țiile partenerului de cuplu. E bine că sunteți îndemânatici, dar pentru a face față e bine să nu amânați niciun fel de sarcină profesională.
FECIOARELE n-ar mai vrea să stea pe-acasă deloc, preferând întâlnirile cu ami­cii. Dar familia și partenerul s-ar putea simți neglijați.
SĂGETĂTORII, enervați de atitudinea iresponsabilă a unor membri ai familiei, se pot decide să treacă la pedepse. Ceea ce n-ar fi o idee bună, căci aceștia v-ar putea minți, pentru a nu fi certați.
PEȘTII sunt priviți cu bunăvoință, deși în această perioadă pot fi foarte ză­pă­ciți. Aveți dvs. un farmec aparte, dar din păcate șefii sunt imuni la el, atât timp cât nu vă faceți treaba.