Dragostea și grupa sanguină

Carol Iser
- 0, A, B, AB... Rh pozitiv sau negativ. Grupa sanguină este de o importanță primordială în medicină. Dar, după cum cred cercetătorii japonezi, ea este responsabilă și de relațiile noastre afective și sexuale -

Cele patru grupe sanguine

Spre 1900, biologul austriac Karl Landsteiner des­coperea că există patru grupe sanguine princi­pale. Cercetările sale au permis transfuziile san­guine, un progres de maximă importanță în medicină, și i-au adus premiul Nobel.
Patruzeci de ani mai târziu, Rh. Leone Bourdel emite ipoteza conform căreia între sânge și compor­tamentul psihologic al individului există o legătură. Ma­tematicianul japonez Masahiko No­mi a studiat statistic această legă­tură. El a demonstrat că fiecare gru­pă sanguină corespunde unui ca­racter precis. Ketsu-eki-Gata, meto­da sa de caracteriologie san­guină, este astăzi folosită frecvent în Ja­ponia și SUA de către psihologi.

Dacă aveți grupa "0"
Tipul 0 este extravertit, cerce­tător, coleric și generos. Gelos fără a fi ranchiunos. Realist, orga­nizat, concentrat, afec­tuos. Puțin agresiv și nervos, uneori prea or­go­lios ori încăpățânat.

Dacă aveți grupa "A"
Tipul aparținând grupei A este ordonat, stabil, organizat, fidel în dragoste. Rațiunea domină afec­tivitatea. Este tipul dragostei de durată. Frecvent pesimist, timid, lent, încearcă uneori o lipsă de încredere în sine.

Dacă aveți grupa "B"
Pasional, intuitiv, original și creativ, iată câteva caracteristici ale individului ce aparține grupei B. Acestei grupe îi aparțin mulți artiști. Dezinhibați, cei ce aparțin grupei sunt adesea seducători. Dar sunt imprevizibili, solitari, uneori deprimați și neas­cultători.

Dacă aveți grupa "AB"
Foarte sensibili, intuitivi, tot atât de raționali și de afectivi, nativii sunt adesea imprevizibili. Fe­me­ile și bărbații ce au grupa AB sunt generoși, dezin­hibați, sociabili și diplomați. Totuși, sunt irascibili, indeciși și uneori ranchiunoși și nedis­ciplinați.

Grupa sanguină "0" și dragostea

Atât în muncă, cât și în dragoste, indivizii cu grupa 0 sunt dinamici și cercetători. Fără com­plexe, ei seduc și îmbrățișează cu foc.

Femeia "0"
E extravertită și plină de farmec. Știe să convingă atunci când se îndrăgostește, ceea ce i se întâmplă adesea. Vrea un bărbat de care să fie mândră. Îl va flata și îl va pune în va­loare. Este posesivă și geloasă. Odată căsătorită, este atașată și fidelă. Bună organi­zatoare a vieții de familie, metodică, dinamică și întreprinzătoare, își susține soțul și copiii. E doar cam ambițioasă câteodată. Are nevoie de contact fizic și dragoste pasională.

Bărbatul "0"
Îi place să seducă și o face cu succes. Dar nu e totdeauna sincer. Nu-l lăsați să creadă că sunteți o ușuratică. Cu cât îl faceți să aștepte, cu atât vă va iubi mai tare. Autoritar, vrea să fie stăpân acasă la el. Nu-l tratați frontal, procedați cu diplomație și farmec; astfel veți face ce vreți din el. Este foarte senzual și e un foarte bun amant. Dacă îl surprindeți mereu cu ceva nou, veți putea să luptați cu o oarecare infi­delitate, care nu e totuși cel mai mic păcat al lui.

Grupa sanguină "A" și dragostea

Pudici, rezervați și timizi, in­di­vizii grupei A nu au totdeauna o viață afectivă ușoară. Le lipsește îndrăzneala și e adesea în pre­judiciul lor. Și totuși, câtă dragoste au, câtă dorință de a se dărui!

Femeia "A"
Are o imaginație amoroasă inepuizabilă. Îi plac mai mult decât orice poveștile de dragoste, aven­turile și pasiunea. Dar în dragoste, dimpotrivă, este neîncrezătoare, timidă, temătoare... Îi e frică să se îndrăgostească și nu o face decât cu greu. Face rar primul pas și adesea riscă să treacă pe lângă marea dragoste. Este o bună soție, dar nu-i place prea mult gospodăria, nici gestiunea familiei. Ea excelează în profesii pozitive.

Bărbatul "A"
Nimeni nu-l întrece în puterea de a visa. Dacă ar fi în stare să transpună în scris poveștile de dragoste pe care și le imaginează, ar deveni un al doilea marchiz de Sade. Dar ce distanță între imaginație și realitate: inhibat și timid, n-are curaj să încerce nici una din scenele erotice pe care le poartă în minte. Numai după o îndelungată acomodare cu o femeie și numai când e foarte sigur de ea, începe să scoată coarne timide, ca melcul, pășind cu grijă pe un teritoriu străin. Dar când drumul i-e, în sfârșit, cunoscut, devine un amant imbatabil. În viața de toate zilele, bărbatul A e reținut, dar le dă femeilor prețul pe care îl merită, din priviri.

Grupa sanguină "B" și dragostea

Bărbații și femeile de tip B nu acordă aceeași importanță dragostei și sexualității ca celelalte grupe. Asta nu înseamnă că afacerile de inimă nu contează pentru ei. Mai degrabă nu le plac regulile, nor­mele și restricțiile. Ei acordă mai multă im­portanță prezentului decât viitorului și zburdă mult înainte de a se fixa.

Femeia "B"
Dinamică și uneori extravagantă în viața sa socială, ea devine rezervată de îndată ce întălnește bărbatul vieții sale. Îi place viața de cuplu cu con­diția de a nu fi dependentă. Optimistă și inventivă, ea acceptă toate situațiile. Dar sexul este pentru ea mai degrabă igienă corporală.

Bărbatul "B"
Seducător, îi place să dea tuturor femeilor pe care le întâlnește impresia că sunt unice. Dar când se îndrăgostește, rămâne fără voce. Deci fiind, de regulă, infidel, se așteaptă la infidelități. Deși sexul nu e totul pentru el, inventiv, el știe să fie pe mă­sura așteptărilor atunci când întâlnește pe cineva pentru care sexul contează mai mult.

Grupa sanguină "AB" și dragostea

Cei cu grupa sanguină AB sunt incurabili ro­mantici și astfel își trăiesc și sentimentele. Asta îi face câteodată naivi. Sunt ca fata din poveste care vrea să se căsătorească cu fiul regelui.

Femeia "AB"
Nu-i ușor pentru ea, căci e plină de imaginație. Fascinează bărbații cu comportamentul ei. Exi­gentă, este dificil de cucerit. Este o soție bună, își iubește casa și copiii. Pentru cei care sunt lângă ea, este capabilă de cele mai nebunești nopți de dra­goste.

Bărbatul "AB"
Nu-i place să vorbească direct despre sex. Totuși, se simte bine cu femeile care sunt atrase de magnetismul extraordinar pe care îl posedă. Soț sau prieten, este agreabil, cu condiția să-l ferești de prieteni. Sexul îl pasionează și se descurcă ex­celent.

Compatibilități în cuplu

Bărbatul "0" și femeia "0"
Compatibilitate medie. Funcționează doar în cazul în care partenerul este mai în vârstă. Parte­nerii în acest caz se înțeleg fără discuții inutile. Un bărbat "0" cu Rh pozitiv și o femeie "0" cu Rh negativ constituie cel mai bun cuplu al grupei. În rest...

Bărbatul "0" și femeia "A"
O combinație excelentă. O familie fericită. Ea îl susține moral. Dar sunt adesea furtuni. Din fericire, se aplanează. Bărbatul "0" cu Rh negativ sau pozitiv o deranjează pe femeia "0" cu Rh negativ - e prea autoritar. Ea îl va părăsi, în 40% din cazuri.

Bărbatul "0" și femeia "B"
E o dragoste furtunoasă, ce funcționează îndeosebi prin sim­țuri, înaintea sentimentelor. El își va sacrifica cariera în favoarea ei, ceea ce e frecvent la bărbatul "0" cu Rh negativ. Vor trăi unul lân­gă celălalt ca doi străini. Cam trist, nu?

Bărbatul "0" și femeia "AB"
Ea are nevoie de toată forța caracterului ei și de puterea ei de decizie. Îl va iubi necondiționat dacă nu e prea superficial. Bărbatul "0" cu Rh negativ și femeia "AB" cu Rh negativ formează un cuplu aproape ideal. Pasiune, rațiune, sex, sentimente, nimic nu le lipsește. Cu condiția ca femeia să aibă încredere în el. Ceea ce nu se întâmplă în toate cazurile.

Bărbatul "A" și femeia "0"
Căsătoria sau cuplul ideal. Se completează de minune. Ea e blândă, eficientă. El e tandru, dar și puternic. Ceea ce îi poate despărți sunt doar pro­ble­mele profesionale ale bărbatului.

Bărbatul "A" și femeia "A"
Prea frumos să poa­tă fi adevărat. Ace­leași gus­turi, o casă fe­ricită, copii bine cres­cuți, o viață liniș­tită. Bărbatul "A" cu Rh po­zitiv și fe­meia "A" cu Rh negativ for­mea­ză un cuplu armonios și durabil. Dar dacă nu au o profesiune apro­piată sau hobby-uri comune, se îndepăr­tea­ză unul de celălalt.

Bărbatul "A" și femeia "B"
Este un cuplu excelent, o legătură durabilă, dacă ea are încredere în el și dacă el o merită. Pace, tandrețe, armonie, dragoste.

Bărbatul "A" și femeia "AB"
Un cuplu liniștit, plin de tandrețe. Fără valuri... și unul, și celălalt caută stabilitate și o găsesc ușor. Și nu au nevoie de o mare pasiune pentru a se simți fericiți. Dar rutina îi îndepărtează. Cea mai bună combinație: bărbatul "A" Rh negativ și femeia "AB" Rh pozitiv.

Bărbatul "B" și femeia "0"
Ea e prea grăbită, prea exclusivă. Asta poate să-l lase indiferent sau să-i placă ne­bu­nește. El trebuie să o satisfacă sexual, dacă nu, va deveni un străin sau un tiran.

Bărbatul "B" și femeia "A"
O combinație bună, cu condiția ca "B" să fie calm. El trebuie să-și înfrâneze inițiativele, să fie atent și să o ajute să își rezolve indeciziile. În caz contrar, e puțin probabil că vor îm­bătrâni împreună.

Bărbatul "B" și femeia "B"
Două ființe asemănătoare, cărora le trebuie mult timp pentru a se adap­ta, fiecare făcând mai multe eforturi decât ar fi cazul. Sunt mai degrabă prieteni decât amanți. Da­că găsesc calea să se înțeleagă, s-ar putea să țină. Totuși, nu e o combinație ideală.

Bărbatul "B" și femeia "AB"
Se înțeleg, se admiră. Dar mai mult ca frații. Totuși, au o viață comună armonioasă. Fragilă. Trebuie mult tact din partea bărbatului. Dacă nu, femeia va căuta emoție sexuală în altă parte. O combinație bună în proporție de 50%: o femeie cu Rh negativ cu un bărbat cu Rh negativ.

Bărbatul "AB" și femeia "0"
Exploziv și interesant totodată. În pericol, dacă au profesii diferite. Dacă se înțeleg în intimitate și au totul la dispoziție pentru asta, pot fi un cuplu ideal. Dacă nu, e vai și amar.

Bărbatul "AB" și femeia "A"
Trebuie să o ajute la menaj. Dacă nu i-o va lua în nume de rău. Ei îi lipsește senzualitatea. Iată de ce lui îi revine un rol dificil. Cea mai bună com­binație: un bărbat "AB" cu Rh negativ și o femeie "A" cu Rh pozitiv.

Bărbatul "AB" și femeia "B"
Un cuplu armonios, stabil, echilibrat, care are afec­tivitate, senzualitate, viață intimă și existență socială. Dar, paradoxal, adesea nu au nimic în comun. Se iubesc doar. Și e minunat!

Bărbatul "AB" și femeia "AB"
Două ființe identice. Aceleași gesturi, idei, proiecte, hobby-uri... și nu e rău. Un pericol: pro­blemele profesionale ale bărbatului sau admiratorii doamnei.