Bateți la ușa timusului
Timusul este o glandă endocrină importantă, situată în partea superioară a toracelui, cu patru degete mai jos de gropița de la baza gâtului. Loviți ușor cu vârfurile degetelor pe locul respectiv timp de un minut, de mai multe ori pe zi. Aceasta va impulsiona formarea de celule imunitare și vă va alimenta cu o nouă forță vitală.
Transpirați zdravăn
Mergeți la saună o dată pe săptămână - astfel vă antrenați mecanismele de apărare naturală ale organismului, deoarece se vor îmbunătăți o serie de reglaje interne, printre altele și microcirculația la nivelul mucoaselor. De asemenea, "camera cu aburi" va avea o influență pozitivă și asupra metabolismului, precum și asupra secreției de hormoni ce induc sentimentul de fericire.
Ieșiți zilnic din casă
Studiile arată că o ieșire în aer liber de numai 20-30 de minute în fiecare zi are darul de a ne limpezi mintea. O plimbare în pas alert sau o tură de jogging mobilizează metabolismul și ne furnizează cantitatea de ultraviolete necesară, chiar dacă vremea este posomorâtă. În consecință, organismul va avea posibilitatea să sintetizeze vitamina D, o substanță de însemnătate esențială pentru activitatea celulelor imunitare.
Băile întăresc corpul
Îmbăierea într-o soluție salină activează metabolismul (inclusiv al pielii) și circulația sângelui, are un efect de reducere a acidității și relaxează musculatura și articulațiile. Pe lângă aceasta, se umidifică mucoasele căilor respiratorii. Pentru o baie generală dizolvați 1 kg de sare marină (de ex. sare de la Marea Moartă) în cada umplută cu apă călduță la 37oC. După ce v-ați îmbăiat 20 de minute, odihniți-vă întinși în pat.
Toamnă fierbinte
Vă propunem un ceai de plante cu gust plăcut, care vă va ajuta să fiți în formă. Amestecați 50 g măceșe, 30 g sunătoare, 10 g podbal și câte 5 g flori de tei și hamei (dacă nu dispuneți de un cântar de mare finețe, capabil să măsoare asemenea cantități, apelați la un farmacist). Luați în fiecare zi câte o lingură din acest amestec, turnați deasupra 200 ml de apă clocotită, așteptați 10 minute să infuzeze, după care strecurați. Îndulciți cu puțină miere.
Un trio pentru imunitate
Administrate zilnic sub forma unei cure cu durata de 4 până la 6 săptămâni, sunt deosebit de eficiente: sărurile Schüssler nr. 3, nr. 6 și nr. 7 favorizează oxigenarea țesuturilor, elimină reziduurile metabolice, relaxează sistemul nervos și musculatura.
Calm și forță cu yoga
Exercițiul "Tăiatul lemnelor" destinde și ajută mult la reducerea stresului. Depărtați picioarele și lăsați-vă pe vine, ținând tot timpul spatele drept. Împreunați mâinile la piept, apoi ridicați brațele întinse deasupra capului, duceți-le cât mai departe în spate și după aceea aruncați-le cu putere în față, ca și cum ați despica un buștean cu toporul. 10 repetări.
Masaj pentru activarea ficatului
Cu degetele unei mâini neteziți ușor palma celeilalte, pornind de la marginea ei exterioară spre baza degetului mare. Astfel vă stimulați ficatul. Atunci când el nu lucrează la întreaga capacitate, apar simptome precum stările de oboseală și deprimarea. Efectuați acest masaj câte 1-2 minute, de mai multe ori pe zi.
Pentru un abdomen sănătos
Ovăzul conține carbohidrați complecși și vitamina B1 - ambele contribuie la creșterea secreției de hormoni ai fericirii, a puterii de concentrare și a rezistenței la stres. În plus, mineralele și fibrele alimentare din ovăz asigură sănătatea intestinului, consolidând astfel o componentă importantă a sistemului imunitar. Iată cum vă preparați un terci pentru micul dejun, un porridge clasic: amestecați câte 75 ml de lapte și apă, încălziți-le până dau un clocot, adăugați 2 linguri de fulgi de ovăz și lăsați-le să fiarbă 5 minute la foc mic. Îndulciți terciul cu zahăr, eventual se poate servi și cu fructe.