O aromă proaspătă
Cine visează acum la livezile însorite ale verii are nevoie de săruri de baie cu aromă de măr. Aruncați un pumn de săruri în cadă, turnați deasupra mai întâi apă fierbinte, apoi rece, până se ajunge la temperatura de 37°C. Cufundați-vă în apă și imaginați-vă că v-ați întors în livada bunicilor.
Leac antirid
Concentratele antirid cu acid malic, extras din mere, desprind descuamările uscate ale pielii și stimulează formarea de celule noi. Astfel, tenul capătă un aspect mai neted și mai proaspăt. Se aplică de preferință seara, sub crema de noapte. Le găsiți în magazinele cu produse cosmetice.
Împotriva mirosului neplăcut al pielii
Dacă vi s-a terminat brusc deodorantul - nicio problemă. Faceți-vă singure unul. După ce v-ați spălat, luați o bucată de pânză din bumbac, înmuiați-o în oțet de mere și frecați-vă cu ea la subsuori. Aceasta nu permite bacteriilor să se înmulțească, dar în același timp, păstrează mantaua acidă a pielii, necesară ca protecție a epidermei.
Un luciu nemaipomenit
Aerul din încăperi, uscat din pricina caloriferelor și a instalațiilor de climatizare, face ca părul lung să-și piardă repede luciul. Problema se rezolvă cu o cremă de păr cu ceară vegetală obținută din mere. Se masează cu ea vârfurile uscate ale firelor de păr, iar ele vor străluci din nou.
Alint pentru mâini
Săpunurile de glicerină cu extract de măr nu atacă pielea și sunt foarte indicate, dacă obișnuiți să vă spălați des pe mâini. Nu uitați: ștergeți-le apoi bine cu prosopul și ungeți-le cu o cremă.
Intensifică nuanța de culoare
Rețetă grozavă pentru clătit părul, pe care v-o puteți prepara personal: turnați un sfert de cană de oțet de mere în 3/4 l apă caldă. Cu acest amestec clătiți-vă încă o dată părul spălat și deja clătit. Va căpăta luciu, iar culoarea va deveni mai intensă.
Lacul ține mai mult
Înainte de a le lăcui, unghiile trebuie să fie complet degresate. Iată o metodă bună: înmuiați capătul unui bețișor pentru urechi în oțet de mere și frecați unghiile cu el. În felul acesta, lacul va adera mai bine.