Uz intern
* Infuzie de flori de soc: 1-2 lingurițe de flori de soc la o cană de apă. Se beau 3-4 căni pe zi.
* Infuzie de flori de mușețel: 5-10 flori la o cană de apă, 3 căni pe zi.
* Infuzie de petale de floarea-soarelui: 2 lingurițe la o cană de apă, 2 căni pe zi.
* Infuzie de usturoi proaspăt: 1 cățel la un litru de apă. Se bea câte puțin și nu pe stomacul gol.
* Infuzie de piper: 10 boabe pisate nu prea mărunt la 1 litru de apă; aceleași recomandări ca la infuzia de usturoi.
* Decoct (prin fierbere 10 minute) din o lingură din următorul amestec: 20 g flori de soc (Flores sambuci), 20 g păpădie (Herba taraxaci), 20 g flori de tei (Flores tiliae),15 g coajă de salcie (Cortex salicis), 15 g conuri de hamei (Strobuli lupuli) - la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi.
* Vin din flori de mușețel (4 flori), flori de soc (o linguriță), 5 muguri de pin - macerate într-un litru de vin fierbinte.
* Suc de orz verde: se pune orzul la înmuiat o zi, după care se seamănă în ghivece, lădițe, solare, grădini. Se udă. Când firul verde ajunge la înălțimea de 15-20 cm, se poate folosi. Se curăță de rădăcină, se spală în câteva ape, se mărunțește. Ce se depune pe sita extractorului se înmoaie din nou în apă și se centrifughează încă o dată. Rezultă un suc verde închis, cu gust ușor amărui, care se păstrează în sticle astupate, la frigider. Se pot face 1-2 litri o dată. Pentru consum, se iau 50 ml suc concentrat, se diluează în 50-100 ml apă și se bea la temperatura camerei, cu înghițituri rare. Pentru diluție, în loc de apă se poate folosi suc de mere.
Uz extern
* Frecție și masaj general cu o soluție alcoolică preparată din: spirt sanitar 30-40° - 100 ml, ulei de mentă - 3 ml, ulei de levănțică - 3 ml; soluția se agită înainte de folosire.
* Se freacă tălpile cu o ceapă proaspăt tăiată, după care picioarele se înfășoară cu o pătură groasă, preferabil din lână.