Hei, ia aflați cine cântă săptămâna viitoare în Herăstrău: SMILEY și PASĂREA ROCK!

Dana Ene
Pasărea rock

"Am crescut și ne-am format pe ritmuri de rock"
Trei clasici ai muzicii rock românești, Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică, vă așteaptă să le fiți alături săptămâna viitoare, pe 18 octombrie, ca să dansați și să cântați împreună, în clu­bul Hard Rock Café, de pe malul lacului Herăs­trău. (Bucuria și voia bună fac parte din prețul biletului.)
Baniciu, Kappl și Țăndărică au lansat încă din 2014 proiectul Pasărea Rock, un vis muzical menit să ducă la infinit o poveste ce a făcut legendă, po­vestea trupei care i-a consacrat pe cei trei: Phoenix.
În doar trei ani, Pasărea Rock a lansat un album, două EP-uri și mai multe videoclipuri, toate de mare succes, dovadă clară că românii își iubesc vedetele autentice care nu le-au dezamăgit așteptă­rile. "Pasărea Rock împletește stilul muzical al ani­lor '70, cu influențele moderne, ac­tua­le, și astfel ne bucurăm că prin muzica noastră am atins iubi­tori ai rock-ului de toa­te vârstele. Ne mân­drim să des­co­pe­rim adolescenți care vin la concertele noas­­tre ca să savureze muzica pe care o cântăm de-o viață", declara Mircea Bani­ciu, bucuros de suc­ces. "Am crescut și ne-am format pe rit­muri de rock, iar acum e timpul să dăm înapoi ceva din ce am primit și să formăm la rându-ne generațiile care vor duce tradiția mai departe. Ne propunem să aducem în fața publi­cului rock-ul de esență tare", adăuga prietenul și colegul de trupă, Ovidiu Lipan Țăndărică. Și au reușit. Proiectul lor a devenit realitate și concertele pe care le-au susținut prin țară au umplut sălile până la refuz.
Primul album muzical Pasărea Rock, intitulat "Legenda", a fost lansat în toamna lui 2016, în­tr-un cadru unic, la Arena "Basme cu Cai", din Șo­seaua Chitilei, căci cei cinci artiști au vrut să pună la cale nu doar un simplu concert, ci un spectacol cu efecte speciale, cascadorii și proiecții de ima­gini, realizate într-un de­cor de film. Specta­torii au fost transpuși într-o atmo­sferă medievală, iar mem­brii for­mației au fost pro­ta­go­niștii unor scene ce amin­teau de haiducii lui Șapte Cai. "În perioada de existență a trupei, am realizat foarte multe lucruri deosebite. N-am stat pe loc, ci am muncit consecvent și roadele au început să se vadă. Prin discul Legenda, ne-am dorit să aducem o schim­­bare în domeniu, într-o vreme în care muzica e lipsită de conținut și mesaj", declara cel de-al treilea "greu" al formației, Josef Kappl. Și au reușit lucrul acesta de minune. Și chiar dacă la concertul din Herăstrău vor lipsi caii, haiducia va fi redată prin muzică. Așteptați-vă la surprize plăcute. Reper­toriul trupei Pasărea Rock include compoziții origi­nale, precum: "Praz­nic năprasnic", "Călu­șan­­dra", "Pasărea Calandri­non", "Legenda", "Epi­taf", "Zoreaua" - piese din prima operă rock-sim­­fonic, Meșterul Manole, compusă de Josef Kappl, și hituri binecunoscute, interpretate de Mir­cea Baniciu. Să amintim și prezența unor artiști de forță, Sorin Voinea și asul ghitarei, Nicu Patoi, care întregesc trupa și vor face ca Pasărea Rock să zboare ca o cometă peste apele lacului Herăstrău.
(Biletele pentru eveniment se găsesc în rețeaua iabilet și au prețuri cuprinse între 60 de lei - acces general cu loc la masă, sau fără loc și 80 de lei - cu loc la masă în fața scenei - doar 80 de locuri.)


SMILEY

"Drumul spre dragoste nu e chiar drept"

Tot în același club, și tot în luna aceasta, la dis­tan­ță de o săptămână (joi, 26 octombrie) puteți as­cul­ta în concert o altă ve­de­tă a muzi­cii noastre, foar­te, foar­te iu­bi­tă de ama­torii de hituri: SMILEY.
Nu mai are nevoie de pre­­zentare. Când nu cântă la chitară, pe scenă, îl ve­deți pe micul ecran, unul dintre cei patru arbitri de la "Vo­cea Ro­mâniei". Din 2001, de când s-a lansat în cariera muzicală și până azi, a reu­șit să pro­beze printr-o gră­madă de calități că merită să fie iubit și stimat.
Anul acesta este însă deo­sebit pentru Smi­ley, care sărbătorește 10 ani de ca­rieră muzi­cală. O aniversare con­cretizată într-un pro­iect generos: #Smiley10, un program desfășurat pe etape, prin care își pro­pune să lanzeze câte un videoclip în fiecare lună, până ce ajunge la cifra 10. A lansat până acum: "Rara", "Să-mi fie va­ra", "Flori de plas­tic", "De unde vii la ora asta?", "Dom­nu' Smi­­ley", "O altă EA" și "Ce mă fac cu tine de azi?", iar săptămâna aceasta a venit rân­dul lansării videoclipului cu numărul 8, intitulat "Pier­dut prin­tre femei". O mărturisire? N-ar fi de mirare, la suc­cesul de care se bucură. "Drumul spre per­soa­na potrivită nu este unul drept, te mai și rătă­cești. Fie­care întâlnire pe care o ai îți arată până la urmă ce îți dorești de fapt; fiecare femeie pe care o cu­noști îți conturează imaginea femeii care îți va fi sufletul-pereche", mărturisește Smiley.
?n concertul de pe 26 octombrie, Smiley pro­mi­te să-și depene întreaga poveste sentimentală, dar nu va uita să includă și hiturile ce l-au făcut celebru.
(Biletele pentru concertul lui Smiley se găsesc în rețeaua iabilet și au prețuri cuprinse între 79 de lei - în fața scenei pe ringul de dans și 129 lei - cu loc la masă în sală.)