SĂPTĂMÂNA 6-12 OCTOMBRIE

Tana Rosca
După puternica Lună nouă de joi, care ne-a făcut să ne propunem o sumedenie de lu­cruri, mai ales în privința relațiilor, ar fi bine să ne facem ordine în idei și să le luăm pe rând. Afacerile cu prietenii, mai ales, riscă să fie conduse cu multă impulsivitate. Luna în Taur ne ajută, în schimb, să ne armonizăm emoțiile. Marele benefic Jupiter intră marți în Scorpion, zodie pe care o va ocroti până la începutul lui no­iem­brie 2018. Alături de Scorpioni, mai au motive de bucurie celelalte două zodii de apă (Racul și Peștii), dar și cele de pământ, respectiv Fecioara și Ca­pricornul și, într-o măsură ceva mai mică, Taurul. Pentru noi toți, trecerea lui Ju­­piter prin Scorpion, cel puțin în prima parte a acestui tranzit, re­prezintă ocazia de-a ne spori re­sur­sele materiale sau spirituale, ori cunoașterea în do­me­niul esote­ric. Relațiile (în special cele secrete) de amor sunt pline de pasiune și pot duce la conce­pe­rea unui copil. Cvadratura dintre Soare și Pluton, exactă marți, poate veni cu momente conflic­tuale în re­la­ții sau cu stricăciuni mecanice. Tot ce nu merge bi­ne iese la suprafață, pentru a fi refăcut din temelii.

Semnele cardinale:

BERBECII
dispun de multă energie și entuziasm, dar acestea ar trebui porționate cu grijă, pentru a-i ajuta să ducă la bun sfârșit numeroasele proiecte. În afaceri noi n-ar fi ca­zul să vă lansați deocamdată, deși Jupiter vă des­chide perspective interesante.
RACII se simt bine ieșind în lume, în spe­cial cu amici care le sunt și colegi. Un proiect profesional mai amplu vă poate face să acordați mai puțin timp parte­ne­rului. Racii solitari pot întâlni o persoană dezirabilă, de marți încolo. De miercuri simțiți nevoia familiei.
BALANȚELE trec printr-un proces de con­solidare a parteneriatului de cuplu ori de afaceri, dar o fac trasând cu fermitate limite. Aveți grijă ca marți această fer­mi­tate să nu fie exagerată. Tot acum vă despărțiți de Ju­piter, dar acesta vă va ajuta să vă rotunjiți veniturile.
CAPRICORNII fac bine dacă evită com­pania celor din familie în weekend, căci s-ar putea să se enerveze constatând că fiecare vrea ceva de la ei. Luni și marți sunt posibile dispute cu șefii.

Semnele fixe:

TAURII
petrec o vineri obo­sitoare, deci le pică bine intrarea Lunii, sâm­bătă, în semnul lor. Luni și marți vă recomandăm prudență la volan și o atitudine reținută față de colegi. Odată cu trecerea lui Jupiter în Scorpion veți putea face asocieri profitabile.
LEII care s-au așteptat să facă im­pre­sie joi, pe Lună plină, pot constata că, deși nu i-au lăsat indiferenți pe cei din jur, mai au de lucru pentru a consolida statutul la ca­re aspiră. Nu vă zbârliți la criticile co­le­gi­lor, marți. Jupiter aduce bucurie în familie.
SCORPIONII au stat cuminți vreme de un an de zile, participând la acțiuni uma­nitare sau dedicându-se unor practici spirituale. A venit vremea să ieșiți în față. Jupiter vă în­tărește sănătatea (mai fragilă, în ultimul an) și vă adu­ce încredere în dvs. și șanse pe măsură.
VĂRSĂTORII nu se prea înțeleg cu cei din anturaj, vineri. În familie vă simțiți însă excelent. Luni și marți n-ar fi bine să vă erijați în poziții de autoritate, căci puteți fi con­tes­tați. Jupiter vă crește șansele profesionale.

Semnele mutabile:

GEMENII
care și-au propus să se vadă cu foarte mulă lume, la finele săptămânii, pot constata că n-au cum să onoreze toate obligațiile sociale. Marți vă așteaptă tensiuni, dar Jupiter vă ajută să le faceți față.
FECIOARELE aleg bine dacă dedică sfârșitul de săptămână persoanei iubite sau copiilor. Feriți-vă de cheltuieli exagerate, căci marți se pot isca discuții din pricina banilor.
SĂGETĂTORII ar avea de câștigat dacă weekend-ul va fi consacrat îngrijirii cor­porale. Luni și marți e de dorit să nu ames­tecați prietenii și banii. Nu dați și nu luați împrumut. Jupiter vă îndeamnă, de marți încolo, să duceți o existență mai liniștită, mai interiorizată.
PEȘTII se destind pe final de săptămână, dacă merg în vizită. Aveți ne­vo­­ie de rela­xare, pentru că marți pot ieși încur­că­turi în afacerile pe care le aveți în comun cu amicii.