Sfaturi de toamnă

Redactia
* Zacusca prea picantă din cauza go­goșarilor iuți se "îmblânzește" dacă adăugați 1-2 kg morcovi proas­peți, curățați și dați pe răză­toa­rea mică.

• Zacusca nu se ține în beci, unde este prea cald și fermentează. Că­­mara (debaraua) ca­sei es­te un loc ideal.

• Pătrunjelul nu tre­buie pus la us­cat pentru iarnă. Va avea un gust de iarbă. Nu e bun decât congelat.

• Gogoșarii în oțet vor avea un gust minunat dacă adăugați în sa­ramură (oțet îndoit cu apă) și puțin zahăr și dacă în fiecare borcan pu­neți și 2-3 rondele de hrean.

• Varza murată prea tare trebuie "tratată" cu 5-6 aspirine pisate și se va opri din fer­mentație.

• Morcovii se păstrează foarte bine peste iarnă dacă îi puneți unul lângă altul, într-un borcan, aco­pe­rin­du-i cu o strachină de pă­mânt, plină mereu cu apă.