Celor care-i umilesc pe țărani, cine le bagă sârmă-n nas?

Cititor Formula AS
Fiind fiu de țărani, nu pot rămâne indiferent față de atitudinea bășcălioasă a autorităților locale și cen­trale, cu privire la distrugerile provocate cultu­ri­lor agricole, de către porcii mistreți.

Spre sfârșitul verii, aproape în fiecare seară vedem, de ani buni, re­por­taje TV cu mis­treți distrugând culturile agricole, în spe­­cial porumbul, dar și țărani cu fețe triste și, de­seori, schimonosite de muncă și de trecerea anilor, cerând pu­blic autorităților să aibă milă și respect fa­ță de munca lor.
Cu trei ani în urmă, citindu-mi plângerea ce se referea la  faptul că mistreții îmi distruseseră grădina (satul Hârșa), doamna Rodica Paraschiv, preșe­din­tele Consiliului Județean Prahova la acea vreme, m-a asigurat (pe adresa mea de e-mail) că, citez: (...) "Legea, în forma actuală, este inaplicabilă. (...) s-au făcut demersurile necesare pentru ca legea respectivă să fie modificată...".   De ani buni,  primari de comune și președinți de Consilii Județene caută (dar se fac că nu găsesc!) soluții pentru ca mistreții să nu le mai dis­tru­gă  culturile proprietarilor. 
Domnilor edili, nu vă mai chinuiți să deschideți o ușă care-i deja dată de perete, veniți în sa­tul  Hârșa (Prahova) și țăranii de aici vă vor da solu­ția: reduceți numărul mistreților, așa cum era cu 10-15 ani în urmă, și asigurați-le aces­to­ra suficientă hrană. O dată ce aceste două cerințe vor fi îndeplinite (atât pe hârtie, cât și pe teren!), mistreții vor sta liniștiți și sătui acolo unde le este locul: PĂDUREA. 
Mi-amintesc, stimați cititori, cum din puținul po­rumb adunat de pe "lotul ajutător'",  biata mea ma­mă oprea o parte pentru mămăligă (pentru că la țară nu se găsea mereu pâine), iar cu restul, creștea pă­sări și un porc pe care-l ținea legat cu o frân­ghie de un picior și de un copac (ca să țină umbră). Și pentru ca să nu râme terenul care-i era destinat, îi băga por­cului sârmă-n nas (rât). 

Ing. ALEXANDRU DUMITRU - e-mail: joc_matematic@yahoo.com