Loțiunea cu trandafiri a Reginei Maria

Redactia
- Pe lângă frumusețea ei naturală și eleganța cu care cucerea pe oricine, regina României avea și rețete secrete de tinerețe veșnică. Una dintre ele este cea de mai jos -

Ingrediente: o mână plină de petale uscate de trandafir, 250 ml vin alb natural, un vârf de cuțit de pul­bere de alaun (potassium alum - se găsește la farmacie).
Mod de preparare și folo­sire: se culeg petale de trandafir (ne­­stro­pite cu insecticid) și se pun să se usuce la umbră câteva zile. Se încăl­zește ușor vinul, se pun în el petalele florilor și se acoperă va­sul cu un capac. Se lasă pe fla­cără mică, vreme de 10 minute, dar fără să dea în clo­cot. Apoi se pune totul într-un vas de porțelan și se lasă la macerat pes­te noapte. A doua zi se strecoară li­chidul și petalele se storc bine în el. O lin­gură de macerat se în­fierbântă bine și se dizolvă în el praful de alaun. Se amestecă to­tul, se pune într-o sticlă de cu­loare închisă și se scu­tură bine.
Se curăță fața de două ori pe zi, cu un tampon. Lo­țiunea de tran­dafiri are efect pu­ternic de îm­prospătare a pielii și de ton­ifiere (datorită alaunului).