Cum să prelungim "splendoarea" vacanței

Redactia
- Niciodată oglinda nu reflectă o imagine mai frumoasă decât aceea pe care o dobândim în vacanță. Oare o putem face să dureze mai mult? Aflați răspunsul în sfaturile pe care vi le oferim -

UN OBRAZ AURIT

Chip bronzat, piele întinsă, su­ple­țe... Ce păcat că frumu­se­țea pe care o câștigăm în va­can­ță se topește așa de ușor după ce ajun­gem acasă! Cu­loarea se duce, pielea se usucă, se ju­poaie și dedesubt apar ri­duri noi! Asta nu­mai în cazul în care nu cunoașteți se­cretele pe care vi le oferim.

Recurgeți la un gomaj. Unul singur!
Debarasată de celulele moarte acu­mu­late la su­pra­față, pielea se rege­­ne­rea­­ză și se întinde. Fa­ceți un gomaj, ime­­­­diat ce reveniți din vacanță. Dar unul singur! Pig­men­ții de bronz sunt con­cen­trați în celu­lele care se elimină. Veți fi mai puțin bron­zate ca înainte, dar mai "proas­­pete".

Un bronz natural de durată: cătina
Substanța portocalie pe care o conțin boabele de cătină trece cu ușu­rință în piele, atât pe cale internă, cât și sub for­mă de unguent. În far­maciile natu­ris­te găsiți capsule cu ulei de cătină, care se pot des­chi­de și uleiul se aplică pe fața bine cu­rățată înain­te. Câteva mi­nute, tenul devine gal­ben-portocaliu, apoi uleiul se ab­soar­be în piele și dă o nu­anță natu­rală de bronz. Pe lân­gă fru­musețe, că­tina în­seamnă și sănătate, așa că vă sfătuim să re­curgeți atât la ad­minis­trarea pe ca­le internă (Că­ti­no­fort, supli­ment nu­tritiv, fabricat de "Ho­figal", cu capsule cu plantă us­cată), cât și la un­gerea feței cu ulei. E fin, pătrun­de ușor în piele, mai ales dacă folosiți prilejul ca să ma­sați în profunzime obra­zul. Re­zul­tatul este rapid: un bronz pentru eter­nitate și un ten complet revitalizat.

Cremele colorate
Oferă dublul avantaj că alimen­tează pielea și, totodată, o colorează în nuanța de bronz dorită. Vă reco­mandăm pro­dusul "Nivea", ușor de găsit în far­macii și magazinele de cosmetice. În plus, crema colorată creează o apa­rență de natural, de ten neîngreunat de machiaj.

Pudră de culoarea aramei
În cazul în care aveți tenul gras, du­pă aplicarea unui produs hidratant, folosiți pu­dră pulbere în culoarea aramei (e­xistă mai mul­te nu­anțe), care "prelun­gește" bron­zul obrazu­lui.

Rujuri care accentuează bronzul
Trei nuanțe au menirea de a "aprinde" cu­loarea vacan­ței: rozul trans­parent (gloss), nuanța corai și rujul lucios in­color.

Sucul de morcovi
Pe lângă faptul că vitaminele pe care le conține sunt "aur" pentru obraz, sucul de morcovi, aplicat o dată pe săptămână pe față, își lasă culoarea în piele, prelungind multă vreme viața bronzului dobândit în zilele de vacanță.