Săptămâna 8-14 septembrie

Tana Rosca
După tulburări provocate de cele două eclip­se puternice ale lunii trecute, viața începe să in­tre în­tr-un făgaș mai normal. Accentul cade asu­pra în­gri­jirii sănătății și a relațiilor noastre cu cola­bo­ratorii sau colegii, dar și asupra anima­le­lor de com­panie, ca urmare a faptului că Mercur, gu­ver­natorul Fecioarei, intră în aceas­tă zodie a prag­ma­tismului, unde îl așteaptă Soarele și Marte. Pre­zența lui Mercur în Fecioară ajută la tem­perarea celor două "planete ale mascu­li­ni­tății", care sunt Marte (bărbatul tânăr și pus pe fapte mari) și Soa­rele (bărbatul ajuns în deplinătatea puterii și autorității, la maturitate). Mercur i se alătură luni lui Marte și permite orientarea ener­giei într-o ma­nieră constructivă, rezonabilă. Pe miercuri-joi, ar trebui să nu ne grăbim și să res­pec­tăm întocmai normele de protecție a muncii. Micul benefic Ve­nus se apropie de Nodul Nord (sensul vieții) și ne poate surprinde prin momente de dragoste, con­ce­perea unui copil sau explozii de creativitate, mai ales de luni încolo.

Semnele cardinale:

BERBECII, aceia dintre ei care în­ce­pu­seră să nu se mai înțeleagă cu co­la­bo­ra­to­rii, probabil pen­tru că imprimau un ritm de muncă prea alert, pot găsi, de luni, o abordare mai rezo­na­bilă și probabil mai eficientă. Feriți-vă de surse de foc și nu mânuiți instrumente tăioase.
RACII fac bine dacă se abțin până luni de la condus și de la participarea la dis­cuțiile mai aprinse ale celor din anturaj, căci s-ar putea să se trezească la mijloc. De luni încolo e posibil să vă crească veniturile sau să primiți cadouri care să vă îmbunătățească ima­gi­nea.
BALANȚELE cele împăciuitoare pot fi ținta unor rivalități ascunse. Sau puteți fi cuprinși de iritare, fără să știți de ce. E mai bine să nu lucrați în echipă în pe­rioa­da asta și să vă țineți departe de bârfe.
CAPRICORNII, mai ales în cazul în care călătoresc pe distanțe lungi, ar trebui să fie și mai atenți ca de obicei la condi­ții­le de trafic. Dacă aveți de susținut examene, nu vă grăbiți, ca să nu greșiți.

Semnele fixe:

TAURII
sunt puși pe distracție și pot deveni aventuroși, ceea ce nu le prea stă în fire. În weekend vă poate veni să săriți cu pa­rașuta sau să vă urcați pe o motocicletă puter­nică. De luni, redeveniți rezonabili. Puteți găsi casa visu­rilor dvs. sau primi daruri de la cei din familie.
LEII se bucură în continuare de pre­zența micului benefic Venus în sem­nul lor. Mai mult, Venus va ajunge exact în dreptul Nodului Nord (sensul vieții) joi, aducând în viața dvs. persoane și situații opor­tune. Doar de la cheltuieli impulsive e bine să vă abțineți.
SCORPIONII care-și petrec sfârșitul de săp­tă­mână în mijlocul prietenilor au tendința de a se impune grupului cu prea multă forță. Țineți cont și de ceilalți, da­că nu vreți să ajungeți să vă cereți scuze. În viața profesională se profilează în schimb un salt.
VĂRSĂTORII n-ar trebui să cedeze, la finele săptămânii, presiunilor legate de bani, exercitate de un partener de afaceri sau de cineva, cu care au o aventură. În cuplurile stabile, lăsați micul benefic Venus să acționeze. O va face prin intermediul perechii dvs.

Semnele mutabile:

GEMENII
puși pe bricolaj prin casă la sfârșit de săptămână ar face mai bine să cheme un meșter, deoarece e posibil să se rănească. Nici cu familia n-ar fi indicat să vă vedeți, pentru că pot izbucni certuri.
FECIOARELE au de felul lor un tem­pe­rament nervos, dar, sub influența cumu­lată a Soarelui și a lui Marte, pot fi chiar agre­sive, în weekend. De luni vă recâștigați obiecti­vi­tatea. Se poate să începeți o legătură secretă.
SĂGETĂTORII se confruntă cu șefi ca­re pot fi grăbiți sau nervoși. Dacă sunteți chemați la treabă în weekend, duceți-vă, totuși, altfel pot exista consecințe. Prietenii sau iubita din străinătate vă aduc bucurii.
PEȘTII au nevoie de răbdare cu parte­nerul, la finele săptămânii. Acesta poate fi plin de nervi și nu se poate sta de vorbă cu el. De abia de luni redevine rezonabil. Joi mai aveți de trecut un hop, inclusiv la serviciu.