Răspuns pentru CARMEN H. - Iași, F. AS nr. 1277 - "Mama are crize de fibrilație atrială"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

În general, aritmiile cardiace se pot produce fără niciun motiv sau pot fi cau­zate de un factor care stimulează inima, cum ar fi stresul, tutunul, alcoolul, suplimentele care inhibă apetitul sau medicamentele pen­tru răceală în tuse, care conțin cafeină ori alți stimulatori. Dacă cineva are o inimă sănătoasă, pal­pitațiile cardiace ocazionale sunt rareori motiv de îngrijorare, deoarece, în asemenea situații, odată cu cauza declanșării lor, dis­pare și efectul (aritmia). Totuși, unele persoane se nasc cu un scurtcircuit la nivelul cordului (nodul sinusal), care poate deveni manifest după mai mulți ani. Mai mult, cu vârsta, se produce o slăbire naturală a inimii, fapt ce poate con­duce, de aseme­nea, la apa­riția aritmiilor. În conclu­zie, atunci când rata bătăi­lor inimii (cadența sinusală) cunoaște abateri, mai mult sau mai puțin importante de la normal, se poate vorbi despre tulburări de ritm cardiac, altfel spus, despre aritmii.
Este de notorietate fap­tul că, deși arareori arit­miile cardiace determină apariția complicațiilor, une­le pot fi grave, mai ales dacă nu sunt tratate. Spre exemplu, o inimă care bate foarte repede, pentru o perioadă lungă de timp, poa­te slăbi, fapt ce conduce uneori la apariția insu­ficienței cardiace congestive. Totodată, anumite aritmii, precum fi­brilația atrială (cazul dvs.), pot determina for­marea unor cheaguri sanguine de dimensiuni re­duse la nivelul camerelor cardiace (atrii, ventri­cule), iar dacă unul sau mai multe cheaguri devin libere și sunt transportate de fluxul sanguin la nivel cere­bral, pot cauza un accident vascular. Bine­înțeles, riscul de a face accident vas­cular cerebral depinde de vârsta persoanei în cauză, de tipul aritmiei și de existența altor factori de risc car­diovascular, cum ar fi hipertensiunea arterială.
Cu siguranță, medicația ce v-a fost prescrisă tre­buie păstrată în continuare, cu precizarea că aceas­ta ar trebui să includă și Adenozina sau alte tipuri de medicamente din clasa digitalicelor. Ade­nozina încetinește conducerea influxului ner­vos la nivelul nodu­lui atrio-ventricular și este utili­za­tă pentru a stopa tahicardiile atriale paroxistice.
În completarea tratamentului alopat, este bine­venită și o abordare naturistă a aritmiilor car­diace, abordare care trebuie să includă suplimente, al căror efect terapeutic benefic este dovedit din punct de vedere clinic. Acestea sunt fără îndoială păducelul, talpa-gâștii, valeriana și degețelul-roșu (extracte, capsule, gemoderivate) sau unele pro­duse complexe, cum ar fi Calmocard, Ritmo-Stabil sau Omegasel. Cu nimic mai prejos din punct de vedere terapeutic se prezintă extractul de mlădițe de vâsc sau gheara-diavolului (efect cronotrop negativ) în asociere cu magneziul, ele­ment indis­pensabil în managementul aritmiilor cardiace.
Să auzim numai de bine!


Dr. ANGELA HIMOVITH - tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: dr.himovith@gmail.com www.secret-herbs.net

"Vreau să-mi salvez soția, care are cancer mamar"
(Răspuns pentru IOAN IORDACHI - Galați, F. AS nr. 1267)


Din punctul meu de vedere, cancerul nu este ceva întâmplător, este cauzat (nu învinovățesc pe nimeni pentru asta) de totala lipsă de educație. Factorul principal în apariția cancerului se află sub nasul nostru, se referă la ceea ce cumpăram și la mâncarea pe care o preparăm. Desigur, nu trebuie uitați nici factorii sufletești - atunci când în loc să ne enervăm, ar trebui să râdem, în loc să stăm în bucătărie ore în șir, ar trebui să ne plimbăm, să înotăm, să dansăm etc.; nici îmbrăcămintea nu ne este întotdeauna adecvată cerințelor organismului, preferăm sinteticul în locul bumbacului (lucru nesănătos) și nici interiorul locuinței noastre (și deseori, nici poziția casei noastre) nu sunt cele adecvate sănătății. Desigur, sunt multe de spus, dar suntem nevoiți să ne limităm în a face o singură comparație, ca exem­plu, între femeile care trăiesc departe, la munte, și femeia lumii moderne, femeia occidentală. Ali­mentația celei care este departe de așa-zisa civilizație este o alimen­tație sănătoasă, ea duce o viață lipsită de stresul computerului sau al televizorului. Ea mai ține încă postul de Crăciun, de Paște, iar miercurea și vinerea nu se va apropia de "dulce". Îmi pare rău că nu pot să spun tot ceea ce ar trebui să vă spun prin intermediul acestei pu­blicații, dar tot ceea ce nu vă pot relata acum veți putea găsi în numai câteva luni, dezvoltat pe larg, în cartea mea "Avem nevoie de educație".
Din păcate, sunt puțini specialiști care văd un adevăr în cele spuse mai sus, și asta datorită faptului că sunt agresați, chiar și ei, de nă­vala produsă prin anumite medicamente și uită, deși sunt medici, de omenie. Sunt foarte puțini cei care privesc la tine, om bolnav, cu bunăvoință și îți reco­mandă ce e bun și ce nu este bun să mănânci. Am să vă dau un singur exem­plu: de nenumărate ori, am văzut reco­mandările medicilor în diferite afecțiuni, și aproape niciodată nu am văzut o recomandare pentru o alimentație sănătoasă, deși IGF1 era la valori mult mai ridicate față de normal. Singura precizare era că nu există o explicație pentru acest lucru, dar să fie oare adevărat? Eu zic că nu!
La urma urmei, nu ai pe cine acuza, educația pe care nu o avem și pe care ar trebui să o dobân­dim din primele clipe, de la mama, apoi de la gră­diniță, de la școală, unde nu ar trebui să lipsească săptămânal, măcar o oră, să știm ce să mâncăm, cum să ne îmbrăcăm, cum să vorbim și cum să nu fim nevoiți să ne pierdem timpul la cozile de la cabinetele medicilor. Avem longevitate, dar cu ce preț, cu tineri bolnavi, cu bătrâni bolnavi, depre­sivi și singuri? Numai noi ne putem ajuta, dar asta, dacă ne-o dorim cu adevărat. Dacă ai să fii mai exigent cu tine, ai să fii mai sănătos, dacă ai să alegi natura și nu tehnica, ai să fii mai fericit.
Să nu uităm că natura ne-a lăsat tot ce avem nevoie ca să fim sănătoși, căci în fructe și plante, în legume și zarzavaturi găsim fitochimicale care au posibilitatea să împiedice diviziunea celulară necontrolată, deci, ceva la îndemana oricui, dar trebuie să știi și să pui în practică, să nu te lași fu­rat de reclame și de ambalaje, de ce mănâncă veci­nul sau ce rochie și-a luat vecina. Dacă înțelegi că poți alege să fii sănătos, mâncând sănătos, îmbră­cându-te sănătos, fără a-ți lipsi fructele, legumele, cerealele (care ar trebui să ocupe cel puțin 80% din alimentația ta zilnică) - ești salvat!
Precizez, în mod special, că studiile au arătat că pentru a preveni cancerul de sân trebuie avută în vedere o alimentație săracă în proteine animale, în timpul sarcinii și după sarcină. De menționat faptul că dacă în timpul ședințelor de chimiotera­pie alimentația ar fi cea adecvată (așa cum o arată studiile), efectul chimioterapiei ar fi unul reușit.
Produsele noastre - Elixir of Youth și Nervton - recomandate în afecțiunea soției dvs., întrunesc tot ceea ce am relatat mai sus și urmăresc întărirea sistemului imunitar și pe cel digestiv, iar fitochi­micalele pe care aceste produse le conțin acțio­nează în oprirea diviziunii celulare necontrolate și duc la eliminarea celulelor care generează răul. Cei care aleg să facă o cură cu pro­dusele noastre (împreună cu trata­mentul alo­pat sau separat), și cu reco­man­dările ali­mentare pe care le pri­mesc oda­tă cu produ­sele, au po­sibilitatea să constate ade­vărul legat de efi­ciența acestor sub­stanțe, dar și de efectul lor asupra sănătății proprii.
Multă sănătate!