Seducția se poate învăța?

Redactia
- În limbajul universal i se spune sex-appeal și înseamnă suma strălucirii interioare a unei persoane, plus câteva trucuri psihologice care întăresc ego-ul. Un exercițiu care face bine oricui, indiferent de condiția socială -

De ce anumite femei, nefar­date și îm­brăcate modest, atrag privirile asemenea unui mag­net? Iar altele, far­date și îmbrăcate la patru ace, nu creea­ză nici o im­pre­sie? Simplu: fiindcă se­duc­ția depin­de de iradierea lăuntrică, expri­ma­tă într-o privire, într-un zâmbet des­chis, într-un fel anume de a te mișca, în dezinvoltură și încredere în sine. O parte dintre aceste atuuri sunt date de Dum­ne­zeu: ne naștem cu sau fără ele. Altele însă pot fi de­prinse și folosite, cu condiția să nu se abuzeze de ele, fiindcă devin stri­dente și res­pingătoare, ca orice ex­ces. Cine știe să păstreze măsura câș­­­tigă, estom­pând proble­mele le­gate de kilogra­me, de șolduri în plus sau în minus. Sex-appeal-ul ascunde tot.
Iată câteva tehnici menite să vă dea satisfacție:

Trucuri psihice
* Purtați haine care să vă subli­nieze părțile frumoase ale trupului (coap­se, pi­cioare, sâni etc.), dar fără ca ele să crape pe dvs.
* Schimbați din când în când parfu­mul pe care îl fo­lo­siți. Va­riația mires­me­lor face bine.
* Ascultați acasă un concert cu melo­diile dvs. preferate. Dansați pe ele, și anu­­me în fața oglin­zii.
* Duceți-vă în parc cu o prie­tenă, așe­zați-vă pe o bancă și priviți-i cu aten­ție și cu îndrăz­neală pe trecători. E un bun exer­­cițiu contra timidității.
* Purtați numai hai­ne clasice și se­vere, închise pâ­nă la gât? Alegeți, de pro­bă, o rochie de­coltată sau fără mâ­­neci și bucu­rați-vă de atenția ce vi se va acorda (chiar și de cei din casă).
* Aveți în dulap o pereche de sandale de seară, cu toc înalt? În­drăzniți și purtați-le și pe stra­dă, asor­tate cu o pe­reche de blugi sau cu o fustă lun­gă. Mersul dvs. se va înaripa.
* Hainele din mătase sau din satin dau un sentiment extraordinar de femi­ni­ta­te. Purtați-le acasă, chiar dacă nu are cine să vă admire.
* Odată, când mergeți după pâi­ne sau după ziare, renunțați să purtați su­tien. Dă un sentiment de bine în pro­priul trup, pentru că este ceva neo­bișnuit.
* Învățați să flirtați: dacă vă privește ci­neva insistent, zâmbiți și susțineți-i cu curaj privirea. E un bun exercițiu de în­credere în sine.

Tehnici de machiaj

Folosiți rujuri lucioase, în nuanțe de roz
La un test internațional (îl publi­căm mai jos), majoritatea băr­ba­ților au declarat că preferă fe­meile cu buzele vop­si­te în roz, o cu­loare ca­re pentru ei expri­mă femi­nitatea ne­os­tentativă. Din ferici­re, piața cos­me­ticelor are o ofertă boga­tă de ru­juri.
* Piperul mărește volumul buze­lor: ames­tecați un praf de piper alb Ca­yenne cu puțin ruj și întindeți-l pe buze. Circu­lația sângelui se întețește și buzele capă­tă un contur mai ac­centuat.

Priviri expresive
O privire adâncă, umbrită de gene lungi, îți pătrunde direct în suflet.
* Folosiți fardul de pleoa­pe în nuanțe de verde-cenușiu - mărește garantat pri­vi­rea și o dramatizează. Aplicați-l pe pleoa­pa supe­ri­oară, dar și pe arcadă, până sub arcul sprâncenelor. Marcați granița din­tre gene și pleoape cu un der­mato­graf gri în­chis, iar pe sub pleoapa de jos trageți o linie fină, cu un dermatograf al­bastru des­chis. A­plicați pe gene rimel.