Răspuns pentru DORINA - Bacău, F. AS nr. 1274 - "După un cancer vechi de sân, am diseminări osoase secundare"

Redactia
Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, Clinica Medical ES, București, tel. 0723/51.07.37

Dragă doamnă Dorina,
Cea mai mare greșeală la ora actuală în me­dicina românească este ignorarea prevenției. Valabilă în întreaga lume medicală, atât occidentală cât și orientală, ea este necesară, atât persoanelor sănătoase, cât și persoanelor care deja au o sufe­rință pe care o tratează. Prevenția cuprinde două acțiuni esențiale: * pe de o parte, e vorba despre la­tura investigațională, ce constă în analize periodice, chiar și atunci când nu există semne și simptome ale vreunei afecțiuni; * pe de altă parte, trebuie să asigurăm orga­nismului, în fiecare zi, elemente nutriționale din belșug. Atunci când din dietă lipsesc elemente importante, precum vitaminele C, D, complexul de B-uri, sau mine­rale precum Fe, Cr, Zn etc., apar bolile carențiale (precum: scorbut = lipsă cronică de vit. C, rahitism, osteoporoză etc). În mod similar, s-a constatat și demonstrat că, atunci când din organismul nostru lipsesc pe o perioadă îndelungată nutrienți esențiali, precum carotenii, flavonele sau cruciferele, precum și vitamine și minerale,sistemul imunitar funcțio­nează defectuos și nu poate oferi o capacitate per­for­mantă de apărare. Iar acest lucru este accentuat mai ales în prezența unor factori ce perturbă suplimentar aceste mecanisme de apărare. Astfel de factori pot fi: viro­zele de iarnă, toxicitatea aerului (polua­rea) sau fumatul. Lipsa acestor nutrienți este cu atât mai dezavantajoasă la per­soa­nele care au fost diagnosticate cu boli oncologice sau alte boli cronice, pre­cum diabetul zaharat de tip 2, boli cardiovas­culare. Aceste persoane, deși tratate medicamentos, din cauza necunoașterii prevenției, nu iau măsuri pentru a corecta cauza ce le-a determinat boala și mai mult, pentru a nu se agrava.
La ora actuală există și în România programe nutriționale standardizate, care au capacitatea de a da șansă organismului uman de a-și recupera func­țiile pierdute sau dereglate. Am să dau un exemplu simplu, pentru a fi mai ușor de înțeles. În cazul imunității, de pildă, s-a constatat că omul și-o poate ridica printr-un aport ridicat de caroteni, existenți sub formă farmaceutică. Dacă ar fi să echivalez formula standardizată cu legume și fructe, asta ar însemna că ar trebui inge­rate o cantitate totală de 115 kg de morcov, roșii, spanac, ardei gras, piersici, caise și altele, în 30 zile consecutiv. Un lucru impo­sibil, pentru că, pe de o parte, există șansa ca apa­ratul digestiv să nu poată digera 4 kg de fructe și legume zilnic, iar pe de altă parte, există riscul de fermentație, atât în stomac, cât și în intestine.
Mai mult decât atât, nu putem avea acces la aceste legume și fructe proaspat culese în tot timpul anului și, nu în ultimul rând, rămâne și incerti­tudinea că ele nu conțin chiar elementele nutrițio­nale de care organismul nostru are nevoie. În urmă cu câțiva ani, știința biochimiei și medicinei a izbu­tit să identifice o enzimă numită UBIQINO­NĂ, care ajunge la nivel intra-celular, printr-un preparat sintetic. Această vedetă a anti-aging-ului este capa­bilă să ne re-fortifice organismul și să îi permită reconstrucția la nivel celular. S-au constatat bene­ficii pe toate planurile atunci când ea este readusă din abundență în organism. O veste tristă este că, începând cu vârsta de 35-45 ani, prezența ei în orga­nismul uman scade dramatic, astfel încât toate pro­ce­sele fiziologice încep să funcționeze într-un ritm mult încetinit sau chiar deloc. Practic, la vârsta de 50 ani este înjumătățită din punct de vedere can­ti­ta­tiv, iar la 75 ani ea lipsește aproape în tota­litate din organism. Consecințe: vitalitatea este mult scăzută (lipsa de putere) și cel mai mic dezechilibru (ex: viroză, fractură, indigestie) ridică probleme drama­tice. Noua tehnologie prin care această coen­zimă poate fi readusă în organism la nivel celular permite ca organismul să devină mai rezistent, vigu­ros și echilibrat. Iată de ce v-o reco­mand cu căldură.
În cazul bolilor oncologice este foarte important ca pe lângă protocolul medical și aplicat de medicii de specialitate, să fie inițiată și corectarea nutri­țională, pentru a crește imunitatea organismului. Persoanele care au ales am­bele variante (de tra­tament și de corecție nutri­țională) au o evoluție foarte bună și reu­șesc (în majo­ritate) să treacă toate etapele medicale, fără reacții grave.
Pentru a putea începe un program nutrițional, este bi­ne ca acesta să fie perso­nali­zat, astfel încât să fie aco­pe­rite carențele și nevoile or­ga­nismului. Este bine de păstrat și un regim dietetic, ce ajută persoana să se recu­pereze mai bine și mai rapid.
Pentru detalii, mă puteți contacta telefonic la tel. 0723/51.07.37.


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0721/617.165

"Sufăr de hepatită C și am slăbit foarte mult"
(Răspuns pentru DORIN - București, F. AS nr. 1269)


Ficatul este cel mai mare organ al cor­pului nostru, având totodată și cele mai importante func­ții: de meta­bolizare, detoxifiere, se­creție, depozi­tare. Cel mai adesea neglijăm func­ția hepatică și uităm să o protejăm, cu toate că zilnic suntem supuși acu­mulării de to­xine, consumăm alimente ce conțin E-uri, hormoni, anti­biotice, pesticide etc., la care adău­găm și numeroasele tratamen­te medicamentoase ce pot avea ac­țiune hepatotoxică. Pe lângă factorii externi, ce pot duce la degradarea func­ției hepatice, există și o serie de alte afecțiuni, ce vizea­ză în mod direct ficatul, hepatitele repre­zentând una din acestea. Ele pot apărea ca urmare a consumului excesiv de alcool, medicamente, pot fi cauzate de factori genetici sau pot fi provocate de prezența unui virus (A, B, C etc.). In­fecția cu virus hepatitic C este foarte răs­pândită la nivel mondial și se esti­mează că, anual, apar 3-4 milioane de cazuri noi. Netratată, hepatita se poate croniciza și poate duce către afec­țiuni he­patice ireversibile. Vă reco­mand, pe lângă trata­mentul prescris de către me­dicul specialist, să ur­mați o cură de 3-6 luni cu Ino­cell, un produs natu­ral hepa­to­protector, re­generator și detoxifiant. Efec­tul crește dacă admi­nistrarea lui e dublată de un regim ali­mentar echi­librat. Evitați mâncărurile grase, pră­jelile, alcoolul, fumatul.
Multă sănătate!

"Soțul meu are incontinență urinară, uneori dureroasă"
(Răspuns pentru GEORGETA - Alba Iulia, F. AS. nr 1269)


Incontinența urinară poate fi asociată vârstei sau unor afecțiuni ale prostatei, în cazul soțului dvs. Apariția durerilor trebuie să vă îndrume din nou către un specialist urolog, pentru a investiga în amă­nunt această suferință. Pe lângă tratamentul alopat pe care vi-l poate prescrie medicul specialist pentru incontinența urinară, puteți administra câteva produse naturale, cu acțiuni benefice la nive­lul întregului organism. Vă recomand un tratament pe baza de Inocell, Calm Urin Forte și Extract pu­ri­ficat de rășină Mumie, ele prezentând urmă­toa­rele acțiuni:
* Inocell - susține sistemul imunitar și crește capacitatea de apărare a organismului, în același timp protejând ficatul de acțiunea toxică a trata­mentelor multiple cu antibiotice. Se administrează 1 capsulă x 2/zi, 3-6 luni.
* Calm Urin Forte - contribuie la funcționarea normală a tractului reno-urinar, reduce disconfortul în timpul urinării, ajută la menținerea în limitele nor­male a volumului pros­tatei. Se adminis­trează 1 capsulă x2/zi, 10 zile /lună, 3 luni.
* Extractul pu­ri­ficat rășină Mumie - are rol în protejarea sis­temului urinar. Se ad­mi­nistrează 1 tabletă de trei ori pe zi, înainte de masă, 1 lună, 5 zile pauză, apoi se poate repeta.
Multă sănătate!