Dragă doamnă Dorina,
Cea mai mare greșeală la ora actuală în medicina românească este ignorarea prevenției. Valabilă în întreaga lume medicală, atât occidentală cât și orientală, ea este necesară, atât persoanelor sănătoase, cât și persoanelor care deja au o suferință pe care o tratează. Prevenția cuprinde două acțiuni esențiale: * pe de o parte, e vorba despre latura investigațională, ce constă în analize periodice, chiar și atunci când nu există semne și simptome ale vreunei afecțiuni; * pe de altă parte, trebuie să asigurăm organismului, în fiecare zi, elemente nutriționale din belșug. Atunci când din dietă lipsesc elemente importante, precum vitaminele C, D, complexul de B-uri, sau minerale precum Fe, Cr, Zn etc., apar bolile carențiale (precum: scorbut = lipsă cronică de vit. C, rahitism, osteoporoză etc). În mod similar, s-a constatat și demonstrat că, atunci când din organismul nostru lipsesc pe o perioadă îndelungată nutrienți esențiali, precum carotenii, flavonele sau cruciferele, precum și vitamine și minerale,sistemul imunitar funcționează defectuos și nu poate oferi o capacitate performantă de apărare. Iar acest lucru este accentuat mai ales în prezența unor factori ce perturbă suplimentar aceste mecanisme de apărare. Astfel de factori pot fi: virozele de iarnă, toxicitatea aerului (poluarea) sau fumatul. Lipsa acestor nutrienți este cu atât mai dezavantajoasă la persoanele care au fost diagnosticate cu boli oncologice sau alte boli cronice, precum diabetul zaharat de tip 2, boli cardiovasculare. Aceste persoane, deși tratate medicamentos, din cauza necunoașterii prevenției, nu iau măsuri pentru a corecta cauza ce le-a determinat boala și mai mult, pentru a nu se agrava.
La ora actuală există și în România programe nutriționale standardizate, care au capacitatea de a da șansă organismului uman de a-și recupera funcțiile pierdute sau dereglate. Am să dau un exemplu simplu, pentru a fi mai ușor de înțeles. În cazul imunității, de pildă, s-a constatat că omul și-o poate ridica printr-un aport ridicat de caroteni, existenți sub formă farmaceutică. Dacă ar fi să echivalez formula standardizată cu legume și fructe, asta ar însemna că ar trebui ingerate o cantitate totală de 115 kg de morcov, roșii, spanac, ardei gras, piersici, caise și altele, în 30 zile consecutiv. Un lucru imposibil, pentru că, pe de o parte, există șansa ca aparatul digestiv să nu poată digera 4 kg de fructe și legume zilnic, iar pe de altă parte, există riscul de fermentație, atât în stomac, cât și în intestine.
Mai mult decât atât, nu putem avea acces la aceste legume și fructe proaspat culese în tot timpul anului și, nu în ultimul rând, rămâne și incertitudinea că ele nu conțin chiar elementele nutriționale de care organismul nostru are nevoie. În urmă cu câțiva ani, știința biochimiei și medicinei a izbutit să identifice o enzimă numită UBIQINONĂ, care ajunge la nivel intra-celular, printr-un preparat sintetic. Această vedetă a anti-aging-ului este capabilă să ne re-fortifice organismul și să îi permită reconstrucția la nivel celular. S-au constatat beneficii pe toate planurile atunci când ea este readusă din abundență în organism. O veste tristă este că, începând cu vârsta de 35-45 ani, prezența ei în organismul uman scade dramatic, astfel încât toate procesele fiziologice încep să funcționeze într-un ritm mult încetinit sau chiar deloc. Practic, la vârsta de 50 ani este înjumătățită din punct de vedere cantitativ, iar la 75 ani ea lipsește aproape în totalitate din organism. Consecințe: vitalitatea este mult scăzută (lipsa de putere) și cel mai mic dezechilibru (ex: viroză, fractură, indigestie) ridică probleme dramatice. Noua tehnologie prin care această coenzimă poate fi readusă în organism la nivel celular permite ca organismul să devină mai rezistent, viguros și echilibrat. Iată de ce v-o recomand cu căldură.
În cazul bolilor oncologice este foarte important ca pe lângă protocolul medical și aplicat de medicii de specialitate, să fie inițiată și corectarea nutrițională, pentru a crește imunitatea organismului. Persoanele care au ales ambele variante (de tratament și de corecție nutrițională) au o evoluție foarte bună și reușesc (în majoritate) să treacă toate etapele medicale, fără reacții grave.
Pentru a putea începe un program nutrițional, este bine ca acesta să fie personalizat, astfel încât să fie acoperite carențele și nevoile organismului. Este bine de păstrat și un regim dietetic, ce ajută persoana să se recupereze mai bine și mai rapid.
Pentru detalii, mă puteți contacta telefonic la tel. 0723/51.07.37.
Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0721/617.165
"Sufăr de hepatită C și am slăbit foarte mult"
(Răspuns pentru DORIN - București, F. AS nr. 1269)
Ficatul este cel mai mare organ al corpului nostru, având totodată și cele mai importante funcții: de metabolizare, detoxifiere, secreție, depozitare. Cel mai adesea neglijăm funcția hepatică și uităm să o protejăm, cu toate că zilnic suntem supuși acumulării de toxine, consumăm alimente ce conțin E-uri, hormoni, antibiotice, pesticide etc., la care adăugăm și numeroasele tratamente medicamentoase ce pot avea acțiune hepatotoxică. Pe lângă factorii externi, ce pot duce la degradarea funcției hepatice, există și o serie de alte afecțiuni, ce vizează în mod direct ficatul, hepatitele reprezentând una din acestea. Ele pot apărea ca urmare a consumului excesiv de alcool, medicamente, pot fi cauzate de factori genetici sau pot fi provocate de prezența unui virus (A, B, C etc.). Infecția cu virus hepatitic C este foarte răspândită la nivel mondial și se estimează că, anual, apar 3-4 milioane de cazuri noi. Netratată, hepatita se poate croniciza și poate duce către afecțiuni hepatice ireversibile. Vă recomand, pe lângă tratamentul prescris de către medicul specialist, să urmați o cură de 3-6 luni cu Inocell, un produs natural hepatoprotector, regenerator și detoxifiant. Efectul crește dacă administrarea lui e dublată de un regim alimentar echilibrat. Evitați mâncărurile grase, prăjelile, alcoolul, fumatul.
Multă sănătate!
"Soțul meu are incontinență urinară, uneori dureroasă"
(Răspuns pentru GEORGETA - Alba Iulia, F. AS. nr 1269)
Incontinența urinară poate fi asociată vârstei sau unor afecțiuni ale prostatei, în cazul soțului dvs. Apariția durerilor trebuie să vă îndrume din nou către un specialist urolog, pentru a investiga în amănunt această suferință. Pe lângă tratamentul alopat pe care vi-l poate prescrie medicul specialist pentru incontinența urinară, puteți administra câteva produse naturale, cu acțiuni benefice la nivelul întregului organism. Vă recomand un tratament pe baza de Inocell, Calm Urin Forte și Extract purificat de rășină Mumie, ele prezentând următoarele acțiuni:
* Inocell - susține sistemul imunitar și crește capacitatea de apărare a organismului, în același timp protejând ficatul de acțiunea toxică a tratamentelor multiple cu antibiotice. Se administrează 1 capsulă x 2/zi, 3-6 luni.
* Calm Urin Forte - contribuie la funcționarea normală a tractului reno-urinar, reduce disconfortul în timpul urinării, ajută la menținerea în limitele normale a volumului prostatei. Se administrează 1 capsulă x2/zi, 10 zile /lună, 3 luni.
* Extractul purificat rășină Mumie - are rol în protejarea sistemului urinar. Se administrează 1 tabletă de trei ori pe zi, înainte de masă, 1 lună, 5 zile pauză, apoi se poate repeta.
Multă sănătate!