- Cum să nu aibă românii încredere în UE, de vreme ce milioane dintre ei, majoritatea din județele sărace, fiefuri ale PSD, au fost nevoiți să plece la muncă în țările dezvoltate din Europa, pentru a-și asigura un trai decent? Și aceasta, după ce elitele profesionale ne-au părăsit demult în favoarea Occidentului. Totodată, UE este cea care a blocat excesele guvernelor PSD, pilotate de Dragnea, începând cu OUG 13 și terminând cu măsurile anti-economice gândite de Dragnea și Vâlcov, pentru a finanța promisiunile fără acoperire făcute în campanie. Un proces de trezire a românilor a început, așadar, și probabil va continua, pe măsură ce va continua ancheta asupra afacerilor lui Dragnea, iar scandalul pensiilor de lux din MAI, MApN și serviciile secrete va genera fără îndoială sentimente de revoltă în rândul electoratului. Cele mai serioase consecințe cred însă că le vor avea măsurile economice pe care guvernul Tudose va fi nevoit să le ia pentru a echilibra bugetul. Cine va putea ignora creșterea prețului la benzină și motorină, prin reintroducerea supra-accizei? Toate prețurile vor crește, pentru că toate mărfurile sunt transportate, iar companiile de transport vor alimenta în țara vecină și prietenă, Bulgaria. Dacă prețurile cresc, crește și inflația, iar măririle pensiilor și salariilor se vor devaloriza rapid. Totodată, guvernul nu a renunțat la confiscarea pilonului II de pensii, după cum reiese din recentele declarații ale ministrului de Finanțe. Plătim acum prețul încrederii nemotivate a unei părți din electorat în promisiunile deșănțate făcute de PSD în campanie, dar și al absenței unei opoziții reale. Putem anticipa deci, că - de vreme ce guvernul va fi nevoit să ia cu ambele mâini ce a dat la începutul guvernării, încrederea în guvernanți va scădea în continuare. Așa e la noi: trebuie să ne izbim de zid ca să ne trezim la realitate și să-i penalizăm pe cei care ne-au înșelat. După care o luăm de la capăt.
- România va cumpăra și va fabrica elicoptere americane Bell Helicopters. Sporul acesta de colaborare româno-americană nu-i va scoate din minți pe ruși, punându-ne în pericol?
- În opinia unor experți militari și de politică internațională, suntem deja în pericol, pentru că Rusia nu se va împăca niciodată cu întărirea prezenței NATO la granițele zonei sale de interes, din care fac parte Republica Moldova și Ucraina. Potrivit acelorași experți, pretextele invocate de Moscova pentru un atac asupra României ar putea fi presupusele intenții ale României de a-i leza interesele prin forțarea unei uniri cu fosta Basarabie și, mai ales, prin prezența scutului de la Deveselu pe teritoriul nostru. Dotarea armatei noastre cu rachete Patriot și elicoptere Bell va alimenta, desigur, isteria Moscovei, și poate fi folosită de Putin ca pretext suplimentar pentru o campanie militară, dacă va avea într-adevăr nevoie de ea din motive de politică internă, cum ar putea fi alegerile prezidențiale din Rusia de anul viitor. Doar se știe că popularitatea liderilor de la Kremlin crește de fiecare dată, când este invadat un stat vecin. România a fost însă întotdeauna ținta agresiunii Rusiei - pe față, sau sub acoperire. Este suficient să fim mai atenți cu unii membri ai Parlamentului și ai guvernului PSD-ALDE și vom vedea că au legături solide cu interesele rusești. Kremlinul dispune deja de o coloană a cincea în România. Printre ei se numără și susținători ai ideologiilor expansioniste și anti-occidentale, care îl invită frecvent pe Aleksandr Dughin la București, sau preoți și monahi care îl idealizează pe Putin. Ar trebui oare să cedăm, devenind o cârtiță a Moscovei, ca Ungaria, sau să ne apărăm independența, cu ajutorul NATO? Putere malefică, Rusia nu acceptă parteneri, ci doar supuși. În NATO însă putem fi parteneri. Iar faptul că președintele Trump a reafirmat angajamentul SUA față de articolul 5 din tratatul de bază al Alianței, care prevede apărarea fiecărui stat membru în cazul unui atac din exterior, chiar în prezența președintelui României, ar trebui să ne dea curaj. Dar și să ne facă să înțelegem mai bine diferența dintre Rusia și Occident.