Comoara din Noua Zeelandă - Mierea de Manuka

Cititor Formula AS
Am descoperit această comoară acum un an și jumătate, într-un magazin cu pro­duse naturiste din Londra.

Cu un băiețel de trei ani și jumătate, care începuse grădinița și lua toate răcelile, gripele și infecțiile care se perin­dau pe la ceilalți copii, ajunsesem în pragul epui­zării fizice și psihice. Nu mai știam ce să îi dau ca să îi întăresc sistemul imunitar și să trecem peste faza aceasta permanentă de boli, cu bine și cât mai repede.
Recunosc că sunt și cârcotașă. Magazinul era plin de tot felul de suplimente alimentare sub for­mă de tablete prezentate ca naturale și cu potențial de stimulare a sistemului imunitar. Dar cumva, mie tot a pastile îmi semănau și nu prea îmi venea să i le dau băiețelului meu. Atunci ochii mi-au căzut peste raftul cu miere de albine și am văzut mierea de Manuka. Noi nici nu avem zahăr în casă, întot­deauna am folosit miere de albine; însă un borcănel de 250 g de miere de Manuka era de 10 ori mai scump decât orice miere. Am răsuflat adânc și m-am minunat; am vrut să trec mai departe, dar parcă ceva mă chema spre ea. Nici vânzătoarea nu știa ce e cu mierea asta scumpă, însă am simțit că tre­buie să o cumpăr. Mi-am ascultat instinctul și n-am greșit. Când am ajuns acasă și am căutat in­for­mații pe internet, un zâmbet larg mi s-a așternut pe față. Găsisem ceea ce căutam... și, mult mai mult decât atât, găsisem o adevărată comoară.
Cumpărasem miere de Manuka UMF 20+, cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, cu pro­prie­tăți deosebite pentru stimularea sistemului imu­nitar. Un dulce remediu pe care știam cu sigu­ranță că Alex al meu nu îl va refuza niciodată. Am mul­țumit în gând albinuțelor și minunatei flori de Manuka, care crește numai în Noua Zeelandă, și am început dulcele tratament - o linguriță pe zi, în laptele cu cereale de dimineață. A trecut un an și jumătate de atunci și ritualul de dimineață a rămas neschimbat; băiețelul meu a trecut fluierând prin două ierni, iar eu nu am mai avut nopți nedormite. Scăpasem de insomniile care mă chinuiau.
I-am dus câteva borcane de miere și tatălui meu care nu scăpa de o infecție cu stafilococul aureus și nu mai suporta antibioticele de sinteză, care nu avuseseră niciun efect. După două săptămâni, se simțea ca nou. I-am dus și finuței mele, care avea un început de psoriazis - miere de Manuka pentru tratament intern și cremă pe bază de miere de Ma­nuka, pentru tratament extern. A fost o plăcere să vezi cum pielea își revenea la normal... Și am tot dus miere, în țară, la prieteni și cunoștințe, și mă bucur nespus când mă sună să-mi povestească cât de bine se simt. Aș dori să știe cât mai multă lume despre această minunată miere. Pentru unii poate fi tratamentul mult așteptat, după un șir de încercări nereușite, de rezolvare a problemelor de sănătate.
Cu bunăvoința revistei "Formula AS", dau aici mai multe detalii despre problemele de sănătate care pot fi ameliorate sau rezolvate definitiv cu aceas­tă miere-minune.
Mierea de Manuka este cel mai puternic anti­biotic natural cunoscut în prezent, ale cărei proprie­tăți sunt cercetate de 15 ani la Universitatea din Waikato, din Noua Zeelandă, de către dr. Peter Mo­lan și echipa sa de cercetători. Are proprietăți foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivi­rale, antioxidante, antiseptice, antiinfla­ma­torii și antifungice, fiind extrem de eficientă în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari va­rietăți de probleme de sănătate.
Dr. Peter Molan și-a consacrat cariera cercetării proprietăților Mierii de Manuka și a modalităților în care aceasta poate fi folosită pentru ameliorarea problemelor de sănătate. El a clasificat mierea de Manuka în funcție de puterea antibacteriană, intro­ducând factorul UMF (Unique Manuka Factor). Mierea clasifi­cată UMF 20+ poate fi folosită în mod efi­cient pentru rezolva­rea unor proble­me de sănă­tate. (Aten­ție: nu toa­tă mie­rea de Ma­­nuka are fac­tor UMF și, în consecință, nu are calitățile te­ra­peutice ale acesteia. Mierea de Manuka cu factor UMF este testată și certi­fi­cată la labora­torul Univer­sității Waikato din Noua Zee­lan­dă. Factorul UMF este înscris pe prospectul lipit pe borcan.)

Tratamente interne

Studiile recente au do­vedit că mierea de Manuka este efi­cientă în distrugerea următoa­relor microorga­nis­me bacte­rie­ne și fungice:
* Escherichia coli (E.coli).
* Staphylococcus aureus (Staph infections).
* Citrobacter freundii.
* Proteus mirabilis.
* Pseudomonas aerugi­no­sa.
* Salmonella typhimu­rium.
* Streptococcus faecalis.
* Streptococcus pyoge­nes.
* Helicobacter pylori (H. pylori, ulcere stomac).
* Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) - infecții de spital.
* Vancomycin-resistant Enterococci (VRE).
Ca urmare, tratamentul intern cu miere de Manuka poate fi eficient în tratarea următoarelor simptome și probleme de sănătate:
* Răceli, dureri de gât, simptome de gripă.
* Probleme ale sistemu­lui digestiv: indigestie, du­reri de stomac, ulcere, gas­trite, ulcer duodenal, sin­dromul colonului iritabil, gastro-esofagită de reflux, arsuri.
* Probleme renale și vezicale (infecții rezistente cu E coli).
* Prevenirea și tratarea cancerului.
* Reducerea concentrațiilor mari de colesterol.
* Reducerea inflamațiilor sistemice.
* Tratarea infecțiilor de la nivelul ochilor, ure­chii, gâtului sau sinusurilor.
* Întăritor de excepție al sistemului imunitar.
* Pentru tratament: câte o linguriță, cu 30 de minute îna­inte de masă, de 3-4 ori pe zi.
* Preventiv, pentru susți­nerea sistemului imunitar sau post-tratament, se ia 1 linguriță pe zi, preferabil dimineața, cu 30 minute înainte de masă.
Atenție: Nu este indicată pentru copiii sub 18 ani. Fe­mei­­le însărcinate sau care alăp­­­tează trebuie să consulte medicul înainte de a folosi mie­rea de Manuka. Stu­diile clinice au indicat că pen­tru diabetici mierea de Ma­nuka este o solu­ție mai bună decât zahărul, însă per­soanele sufe­rind de diabet trebuie întot­deauna să consulte doc­torul înainte de a introduce mierea în dieta lor.

Tratamente externe

Mierea de Manuka sterilizată și cremele-tra­tament pe bază de miere de Manuka sunt, de ase­menea, deosebit de eficiente, în ame­liorarea ur­mătoarelor probleme (spitale din SUA și Anglia folosesc cu succes mierea de Ma­nuka sterilizată în tratarea diverselor ti­puri de afecțiuni ale epider­mei).
* Răni deschise, arsuri, infecții, ulcere ale pielii, infecții de spital (Staphylococcus aureus).
* Eczeme, psoriazis, acnee.
* Dermatite, înțepături de insecte și albine, erupții cutanate.
* Pecingine, picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor, infecții cauzate de ciuperci.
Vă mulțumesc că m-ați ascultat și le doresc cât mai multor oameni bolnavi să beneficieze de bine­facerile acestui produs natural minunat. Dar din dar se face rai.

GABRIELA CARPUȘCĂ, Londra

Nota redacției

În România, mierea de Manuka se comer­cializează prin internet. Dacă o cumpărați pentru tratament, fiți atenți la indicativul MGO 830 = NPA 20+, afișat pe recipient. Numele corect: REAL HEALTH, 100% pur australian MANUKA HO­NEY. Țara producătoare: Marea Britanie.