Pneumonie
Miere și mentă
Se amestecă 1 kg de miere, cu 300 g de mentă proaspătă, tăiată mărunt. Se ia de 3 ori pe zi, câte o lingură, cu 20 de minute înainte de masă.
Nucșoară, in și miere
Se pisează o nucșoară, 20 g de piper și 50 g sămânță de in și se amestecă cu 200 g miere. Se ia câte o linguriță dimineața, pe nemâncate.
Fiertură de ovăz
Timp de 7 săptămâni se bea fiertură de ovăz, în loc de apă (un litru și jumătate pe zi). În 2 litri apă, se fierb 10 linguri de ovăz, timp de 15 minute.
Toate bolile de plămâni
Apă de sfeclă
Se iau 2 borcane de 10 litri fiecare, și 2 kg de sfeclă roșie curățată. Se dă pe răzătoarea mare, după care se pune într-un borcan, peste care se toarnă apă clocotită până se umple. Începând cu a doua zi, se consumă numai acel lichid, în loc de apă (1 1/2-2 litri pe zi). Când lichidul este pe sfârșite, pregătim cel de-al doilea borcan. Tratamentul nu trebuie întrerupt 3 luni.
Tuse
Ceai combinat
În 300 ml apă se fierb, până ce apa scade la jumătate, următoarele: o lingură de chimen, o lingură floare de tei, 2 cepe mici, 6 nuci și 2 linguri de zahăr. Se strecoară. Seara, se iau câte 5 linguri, una la interval de 10 minute de cealaltă. Se repetă, dacă e cazul, a doua și a treia zi.
Tuse rebelă
Ceai din știuleți de porumb
Se spală un știulete de porumb, cu boabe cu tot (de preferință cu cocean roșu) și se pune la fiert, într-un litru de apă. Când lichidul începe să se coloreze, se strecoară. Se bea călduț, timp de 2-3 zile, în loc de apă.
Tuse puternică
Nuci cu miere și soc
Se fierb într-o jumătate de litru de apă: 4 nuci (întregi), o lingură de soc și o lingură de miere, timp de 10 minute. Se strecoară. Se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi.
Rețetele se administrează pe rând, nu concomitent!
Fitoterapeut ing. VICTOR BOGDAN