Săptămâna 14-20 iulie

Tana Rosca
Venus și Jupiter își zâmbesc din semnele de aer ale Gemenilor și Balanței, anunțând o at­mos­feră veselă de vacanță, cu petreceri, flirturi și un spirit aventuros. Iar ca și când asta n-ar fi de-ajuns, unii dintre noi se vor trezi cu buzunarele pline, căci aces­tea sunt și planetele prosperității. Sin­gurul ne­ajuns este că cei doi benefici sunt leneși și nu ne vine deloc să punem osul la treabă. Sem­nele de aer (Ge­meni, Balanță și Vărsător) și două din­tre cele de foc (Leu și Săgetător) sunt favo­ri­zate în mod special de acest tranzit. Din păcate, un al doilea aspect do­mi­nant al intervalului vine cu ten­siuni și chiar riscuri de accidente. Este vorba de aspec­tul disonant dintre mi­cul malefic, Marte, în Rac, și imprevizibilul Ura­nus, în Berbec. Impul­si­vitatea ne poate afecta nu doar relațiile de prietenie, ci și cele fa­miliale, pentru că putem avea impresia că ne su­pun unor con­strân­geri. Iar com­binația aces­tor ener­gii e una și la pro­priu, și la fi­gurat, revolu­ționară. Soa­rele în Rac se adaugă aces­tui aspect dur, ceea ce înseamnă că, de la în­ceputul săptă­mâ­nii, chiar și felul în care interac­țio­năm poate deveni ris­cant.

Semnele cardinale:

BERBECII
n-ar trebui să rateze nicio oca­zie de socializare. Mergeți însoțiți de partenerul de cuplu, sau, dacă n-aveți, cu speranța că îl/o veți întâlni, fiindcă asta chiar se poate întâmpla. Fiți deosebit de atenți însă cu pri­vire la felul în care interacționați cu cei din familie.
RACII se simt mult mai curajoși ca de obicei și sunt pregătiți să pună capăt ori­căror inconveniente ce există în relații. Marte și Soarele vă dau puterea să puneți la punct multe situații. E posibil ca o afacere de familie să vă aducă un profit nesperat.
BALANȚELE se fac remarcate prin cul­tură sau idei elegant exprimate. Dacă ple­cați în vacanță, mai ales către o destinație exotică, vă așteaptă momente plăcute. Mai puțin bine vă merge dacă stați pe loc, căci vă puteți certa zdravăn cu partenerul ori șefii.
CAPRICORNII n-o duc bine în relații. Par­teneriatul de afaceri sau cuplu precum și relațiile de familie pot trece prin mo­mente grele, mai ales luni și marți, când aveți impresia că toată lumea vi se suie în cap.

Semnele fixe:

TAURII
au spor în chestiunile bă­nești, iar în weekend pot finaliza cu suc­ces anumite tratative. Vă înțelegeți bine cu colegii și vă simțiți bine fizic, dar ar fi cazul să vă țineți în frâu apetitul. Relațiile cu anturajul pot fi însă tensionate și n-ar fi indicat să conduceți.
LEII își pot lărgi cercul de prieteni adăugând persoane fermecătoare și ins­truite. Una sau unele dintre ele se pot do­vedi de mare folos în timp. Excursiile în străi­nătate sau examenele nu sunt bine aspectate. Luni și marți par a fi zilele cele mai dificile.
SCORPIONII care călătoresc ar tre­bui să fie deosebit de atenți la sănătate. Feriți-vă de eforturi și mai ales de spor­turile extreme. Zona de risc este capul. La fel de important e să nu vă exprimați vehement opiniile.
VĂRSĂTORII sunt zodia cea mai favorizată de cei doi benefici. S-ar putea să vă îndrăgostiți, mai ales dacă sunteți plecați la drum lung. Eforturile fizice ar trebui evitate însă cu strictețe, mai ales luni și marți.

Semnele mutabile:

GEMENII
, ocrotiți de micul benefic Ve­nus și răsfățați de marele benefic Ju­piter în privința creativității, distracției și cu posibilitatea unui câștig ușor, fac parte dintre zodiile favorizate. Asta v-ar putea aduce însă invidii din partea unor rivali, dar și a unor prieteni.
FECIOARELE au nevoie de răbdare cu prietenii lor, care pot fi cam tem­pe­ra­mentali. N-ar trebui să le împrumutați bani, chiar dacă ei insistă. La serviciu, o promovare poate duce la o nouă creștere salarială.
SĂGETĂTORII primesc multă atenție din partea partenerului. Puteți porni și o afacere împreună. Prietenii vă caută pre­zența, onorați invitațiile! Un amor fulge­ră­tor se poate dovedi un foc de paie, deci nu vă ambalați.
PEȘTII îndrăgostiți au nevoie de prudență, deoarece pot fi surprinși, mai ales luni și marți, de anumite trăsături ale respectivei persoane. Și cu banii e bine să fiți conservatori. O afacere mai veche poate da însă roade deosebite.