- D-nă dr. Sima, de la ultimul interviu știu că produsele ROMVAC, realizate din imunoglobulină recoltată din ouă hiperimune de găină, sunt capabile să vindece și cele mai rezistente infecții bacteriene. De data aceasta e vorba despre stafilococul auriu, care răspunde foarte greu la tratamentul cu antibiotice.
- Într-adevăr, în cadrul Laboratorului de Cercetare-Dezvoltare al Companiei ROMVAC, aplicăm protocoale terapeutice cu produse pe bază de Imunoglobulină Y, pentru majoritatea infecțiilor bacteriene cunoscute, inclusiv pentru infecțiile stafilococice rezistente la antibioticele utilizate în mod uzual pentru tratarea lor (meticilina și oxacilina), cunoscute sub denumirea MRSA (Staphylococcus aureus meticilino-rezistent). Produsele noastre sunt 100% naturale și nu prezintă efecte adverse, singura lor contraindicație fiind în cazul persoanelor cu alergie la ouă. Terapia cu imunoglobulină aviară se aplică pentru pacienți de toate vârstele, care suferă de infecții stafilococice cu diferite localizări: cutanate, urinare, prostatice, respiratorii, fistule secundare unor intervenții chirurgicale suprainfectate ș. a.
- În ce constă tratamentul pe care-l aplicați? Ce produse utilizați în terapie?
- Protocolul terapeutic constă în administrarea orală de produse pe bază de IgY (Imunoinstant multiplu - soluție buvabilă 80 ml, Imunoinstant Staphylococcus aureus - soluție buvabilă 80 ml, Imunoinstant G pulbere - 360 g) și în aplicații locale cu Imunoinstant Multiplu Spray, Unguent PV, Imunoinstant Multiplu Gel. Produsele (atât cele administrate pe cale orală, cât și cele pentru aplicații locale) se folosesc zilnic, timp îndelungat, fără pauză, până la dispariția semnelor clinice și obținerea unui rezultat negativ la testarea microbiologică a probei.
- Cât durează un astfel de tratament?
- Protocolul de administrare a produselor și durata terapiei sunt stabilite de către medicul terapeut din cadrul Cabinetului de Terapii Alternative ROMVAC, în funcție de afecțiunea diagnosticată, vechimea ei și particularitățile pacientului.
- Toți pacienții au avut răspuns favorabil la terapia cu imunoglobulină?
- Am avut și câteva cazuri de pacienți la care terapia cu imunoglobulină multiplă nu a dat rezultate favorabile după primele două, trei săptămâni. Pentru aceștia am realizat însă linii de produse personalizate, pe bază de imunoglobulină monovalentă anti-MRSA, obținută din probele cutanate sau din secrețiile recoltate de la pacienții în cauză. Chiar dacă prepararea unei terapii personalizate durează mai mult (circa 54 de zile), rezultatele sunt pe măsura așteptării. Durata mare de preparare se justifică prin faptul că noi recoltăm probe din plăgile infectate sau din secreții, le punem pe medii de cultură, izolăm agentul infecțios, realizăm vaccinuri cu care injectăm găinile, așteptăm să se ouă, iar din gălbenușurile ouălor imunizate extragem imunoglobulinele specifice (anticorpi capabili să neutralizeze bacteria sau bacteriile cu care este infectat pacientul), pe care le condiționăm sub diverse forme, în funcție de nevoile bolnavului!
Fac precizarea că am obținut rezultate foarte bune și în terapia pacienților cu psoriazis infectat cu MRSA, vechi de ani sau zeci de ani. Terapia zilnică cu imunoglobulină atenuează simptomatologia clinică până la dispariția acesteia. În cazul acestor pacienți se recomandă administrarea produselor cu imunoglobulină Y o perioadă mai îndelungată.
- Ne puteți prezenta câteva cazuri de infecții cu Staphylococcus aureus vindecate cu produse pe bază de imunoglobulină aviară?
- Avem în baza de date sute de cazuri de pacienți cu infecții stafilococice rezistente la tratamentele clasice, pe care le-am tratat cu succes. Vă invit să alegeți dvs. câteva cazuri mai concludente, pentru a le prezenta cititorilor.
Pacientul C. V. (48 ani) s-a prezentat pe data de 24.06.2016 la cabinetul ROMVAC pentru o consultație. În urmă cu 6 luni, suferise un accident rutier soldat cu fractură tibială stângă cominutivă cu deplasare și fractură de maleolă internă stângă fără deplasare. La scurt timp, s-a intervenit chirugical pentru remedierea fracturii prin fixare osoasă cu placă și șuruburi. Deși pacientul a fost externat cu un prognostic favorabil, plaga operatorie a continuat să supureze, fără tendință de vindecare. La trei luni după intervenția chirugicală, plaga încă nu se închisese, tot mai supura. Pacientul a efectuat analize de laborator din secreția locală, cu rezultat negativ pentru floră bacteriană patogenă. Cu toate acestea, medicul terapeut din cadrul cabinetului ROMVAC a recomandat repetarea analizelor microbiologice. În cadrul laboratorului ROMVAC am identificat în plaga operatorie agentul patogen Staphilococcus aureus. Pe baza acestui rezultat s-a instituit un protocol terapeutic.
S-a recomandat administrarea produselor zi de zi, durata tratamentului fiind adaptată în funcție de evoluția afecțiunii. Terapia cu imunoglobulină aviară a avut un răspuns favorabil - s-a redus treptat cantitatea de secreție, aspectul acesteia s-a modificat, devenind incoloră, iar plaga s-a închis treptat până la vindecare. Pacientul a continuat să își administreze produsele cu imunoglobulină încă o lună după vindecarea locală. La rapelul analizelor microbiologice din probele cutanate locale, rezultatul a fost negativ.
Pacientul D. G. (71 ani) s-a prezentat la cabinetul ROMVAC pe data de 06.09.2016, solicitând o consultație. Acesta suferise în urmă cu 7 luni o intervenție chirurgicală, soldată cu o plagă supurativă, fără tendință de vindecare. Laboratorul ROMVAC a izolat din plaga chirugicală doi agenți patogeni: Pseudomonas aeruginosa și Staphylococcus aureus.
Având în vedere istoricul pacientului și simptomatologia clinică a acestuia, medicul terapeut a instituit următorul protocol terapeutic: administrare orală de Imunoinstant Multiplu - flacon de 80 ml și de pulbere Imunoinstant G, zilnic, fără consumul vreunui alt aliment sau lichid timp de cel puțin o oră după administrare; tratament local cu Imunoinstant Multiplu spray - pulverizări pe plagă. Terapia cu imunonoglobulină aviară a avut rezultate pozitive: secreția s-a redus treptat, iar plaga a început să se închidă vizibil, până la vindecarea completă. Pacientul a continuat să își administreze produsele cu imunoglobulină aviară încă două luni de la dispariția semnelor clinice. După vindecarea plăgii, laboratorul a repetat analizele microbiologice din probe cutanate locale, obținând un rezultat negativ pentru ambii agenți patogeni implicați.
Pacientul S. A. (72 ani) s-a prezentat la cabinetul ROMVAC pe 12.05.2016 pentru o consultație. Suferea de mai mulți ani de diabet zaharat insulino-dependent, complicat de câteva luni cu o plagă supurativă, fără tendință de vindecare, la membrul inferior drept. Am prelevat probe de secreție pe care le-am testat microbiologic în laboratorul ROMVAC și am identificat rapid agentul patogen: Staphylococcus aureus meticilin-rezistent (MRSA). Ținând cont de tabloul clinic al pacientului și istoricul acestuia, medicul a instituit un protocol terapeutic adecvat, recomandând administrarea produselor zi de zi, timp îndelungat. Terapia a avut rezultate favorabile încă din a doua săptămână de administrare, plaga închizându-se treptat până la vindecarea completă. Statusul general s-a ameliorat, iar indicele glicemic a prezentat o ușoară scădere, pacientul resimțind o "stare de bine". La analiza probelor cutanate recoltate după închiderea plăgii, rezultatul microbiologic a fost negativ, iar pacientul a putut realiza transplantul de piele în zona afectată. Pacientul a continuat să își administreze produsele și după vindecarea clinică, în cure de două luni, cu o lună de pauză.
D-na dr. LUCICA SIMA poate fi contactată la Cabinetul de Terapii Complementare al Companiei ROMVAC din Voluntari,
Șoseaua Centurii nr. 7, tel. 0799/313.332, 021/350.31.09