Vara și tenul

Redactia
- Temperaturile ridicate, aerul uscat și prăfos, transpirația excesivă ne obligă să adoptăm strategii potrivite ca să ne punem pielea la adăpost. Sfaturile rapide și ieftine pe care vi le propunem vor face ca asediul verii să devină inoperant -

Pentru o piele catifelată: ALOE
Frunzele de aloe conțin vitami­nele A, B, C, enzime, substanțe mi­nerale și aminoacizi. Pe cât de bine îi fac orga­nis­mului, pe atât de mult ajută și pielea, pe care o netezesc, o vindecă și îi dau stră­­lucire. Tăiați o frunză de aloe în fâ­șii de o jumătate de cm, curățați-o de par­­tea exte­ri­oară, zdrobiți miezul ze­mos și în­tindeți-l pe obraz. Veți fi sur­prin­se de re­zultate.

Pentru ten fraged: MULTĂ APĂ
Băutul unei cantități suficiente de apă asigură pe lungă durată frăgezi­mea și prospețimea tenului. Nutrițio­niș­tii ne sfătuiesc să bem negreșit doi litri de apă pe zi - de preferință, apă pla­­tă sau de iz­vor.

Pentru un obraz strălucitor: CEAIUL VERDE
Ceaiul verde e bogat în săruri mine­rale, neu­tra­lizează radica­lii liberi din pie­le și slă­bește. Iată un sfat de fru­mu­­sețe din Japonia: ames­te­cați 2 linguri de ceai ver­de rece cu puțină apă. Ume­ziți un tampon de vată sau de tifon și șter­geți-vă fața, după ce, în prealabil, o cură­țați. Lăsați soluția să se usu­ce, apoi apli­cați o cremă hidratantă.

Pentru întreținere: VITAMINA E
Vitamina E subțiază sângele, ajută la reproducerea celulară și întă­rește țe­su­turile de sub piele. Cumpă­rați de la far­macie gelule de vitamina E, sparge­ți-le într-o ceșcuță și unge­ți-vă seara, în loc de cremă, pe obraz.

Pentru normalizarea tenului gras: GRĂSIME CONTRA GRĂSIME
Cui pe cui se scoate - iată un proverb care se potrivește și la obraz. Dacă aveți tenul gras, înlocuiți din când în când folosirea cremelor cu un ulei cosmetic. Prezența lui pe față va aver­tiza pielea că a absorbit sufi­cientă gră­sime. Producția de sebum se va nor­ma­liza.

Pentru normalizarea metabolismului pielii: ARGILĂ
Praful de argilă are capacitatea deo­sebită de a scoate excesul de se­bum și de toxine din pie­lea obrazului. Iată un sfat ideal pentru femeile cu ten gras, cu impuri­tăți: prepararea unei măști din argilă, care se lasă pe față circa 20 de minute. Curățarea în profunzime a po­ri­lor ac­ti­vează metabolismul și tenul se curăță și se îm­prospătează. Apelați la argilă cel puțin o dată pe săptămână.

Împotriva ridurilor: PERNA DE MĂTASE
Femeile care dorm mereu pe aceeași parte, folosind o pernă ne­potrivită, riscă să facă riduri mai repede și pe o sin­gură parte a feței. Ideal: să schim­bați părțile și să folosiți o față de pernă din mătase. Cu un astfel de suport com­pact și alu­ne­cos, apariția ridurilor este întâr­ziată.