Săptămâna 23-29 iunie

Tana Rosca
Luna plină care se petrece în noaptea de Sânziene a acestui an este deosebit de pu­ter­nică, deoarece nu doar că Soarele și Luna își dau mâna în semnul Racului, ci sunt însoțiți de o suită for­mată din Mercur și Marte. Soarele, Luna și Mercur pot fi luați ca un simbol al familiei, care es­te guvernată de Rac, și promit că legăturile de dra­goste înfiripate acum sunt serioase și pot duce la întemeierea unei familii. Marte, fiind un prin­ci­piu masculin, adaugă însă o notă aparte, îi con­feră o tușă mai puțin dulce și feminină și în­dreap­tă energia zânelor către domeniul concret, al ac­țiu­nii ho­tărâte. Luni și marți putem lua decizii inspirate sau trăi revelații de ordin spiritual, poate prin in­ter­mediul viselor. Miercuri și joi comu­ni­carea poa­te lăsa de dorit, deoarece ne vine greu să ne păs­trăm obiectivitatea și riscăm să luăm decizii im­pul­sive. Alt risc apare dacă ne apucăm să meș­te­rim prin casă sau să lucrăm cu o sursă de foc. Și în re­zolvarea chestiunilor legale moderația e cheia succesului.

Semnele cardinale:

BERBECII,
incitați de Marte în Rac, se pot decide să mai aibă un copil ori pot face demersuri pentru achiziționarea unei locuințe sau a unei bucăți de pământ. Dar nu abor­dați acest subiect marți și miercuri, când e posibil ca discuțiile să degenereze.
RACII, revigorați de prezența ener­gi­cului Marte în semnul lor, pot fi incapabili să doarmă în noaptea de Sânziene. Nici n-ar trebui să dormiți, ci să sărbătoriți, că doar a început zodia dvs. Aveți grijă marți și miercuri să nu vă ciondăniți cu rudele prin alianță.
BALANȚELE au posibilitatea să com­ple­teze un proiect profesional, în preajma nopții de Sânziene. Altă variantă ar fi că o idee care vă vine acum duce la o ini­țiativă nouă și promițătoare.
CAPRICORNII primesc multă atenție din partea partenerului de cuplu sau de afa­ceri. Aveți răbdare dacă vi se pare că acesta are pretenții excesive, o parte dintre propunerile și inițiativele acestuia pot fi binevenite, dar nu cele de marți și miercuri.

Semnele fixe:

TAURII
au o viață emoțională armo­nioasă, cu micul benefic Venus în semnul lor și multe planete în zodiile prietene. Singurele zile în care pot apărea dispute cu cei din an­turaj sunt marți și miercuri. Tot atunci, e cazul să fiți deosebit de atenți în trafic.
LEII, în special cei născuți în al trei­lea decan, beneficiază în continuare de si­tuații destinate să îi ajute. Nu trebuie să fa­ceți nimic, situațiile se așează după un plan pre­sta­bilit. Aveți însă grijă la zvonurile care circulă pe seama dvs., în special marți și miercuri.
SCORPIONII sunt răsfățați de pla­netele ce trec prin celelalte semne de apă. Cel mai bine vă veți simți probabil luni și marți, când inspiratul Neptun și Marte, unul dintre gu­vernatorii dvs., vă pot aduce o iubire idealizată, con­cepția unui copil sau explozie de creativitate.
VĂRSĂTORII sunt teleghidați de prie­teni către tot felul de situații capabile să le schimbe viața. Sâmbătă sunteți pe un prea­plin de energie, însă nu-l folosiți pen­tru a lucra, altfel vă puteți trezi extenuați, marți și miercuri.

Semnele mutabile:

GEMENII
implicați într-un proiect bă­nesc pot înregistra un succes semnificativ îna­intea Lunii pline din Rac. Mai mult, e­ner­gia succesului vă poate duce către o nouă idee.
FECIOARELE, care își petrec noaptea de Sânziene alături de prieteni, vor simți din plin apropierea de aceștia. Îi veți per­cepe ca fiind cu adevărat o parte din familia dvs. Luni și marți, partenerul vă poate face o surpriză. Marți și miercuri, e bine să evitați disputele.
SĂGETĂTORII născuți în ultimul decan al zodiei constată cum destinul conspiră să le rezolve greutățile, care ajunseseră să îi exaspereze. O investiție își poate dovedi valoarea în preajma Lunii pline.
PEȘTII simt parcă mai mult ca de obicei magia Lunii pline în Rac. În cazul multora dintre cei care sunt în căutarea unei relații romantice, Sânzienele își vor face treaba. Dar marți apare și o încărcătură mai agresivă.