Balul căpșunilor

Redactia
- Ten proaspăt, păr strălucitor, adio coșuri! -

Verii îi place să se desfete cu fruc­te roșii. Mai întâi își pune în farfurie căpșuni, pe urmă cireșe. Dacă la gust e greu să alegi între ele, când e vorba de frumusețe, căpșunile n-au concurență în lumea fructelor. Mie­zul lor moale și par­fumat conține sub­stanțe care atunci când vin în con­tact cu obrazul îl fac să tresară de fru­musețe. Încercați o singură dată și veți vedea.

Exfoliant pentru ten
Principalul efect pe care căp­șu­nile îl au asupra tenului este că ajută la îndepărtarea celulelor moarte, ast­fel încât pielea nouă și tânără este ajutată să iasă la suprafață. Tăiați o căpșună în două și frecați-vă fiecare obraz cu par­tea exterioară a unei jumătăți. Lă­sați să acționeze 5 mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă căl­duță. Conferă instan­ta­neu te­nului finețe și lumino­zitate.

Mască din căpșuni pentru ten gras
Amestecați părți e­gale de căpșuni zdrobite și iaurt na­tu­ral neîndulcit, până la omo­ge­ni­zare. Apli­cați pasta pe față și lă­sați să acționeze circa 10 mi­nute, apoi clă­tiți cu apă căl­du­ță.

Remediu împotriva acneei
Oricare ar fi vârsta dvs., dacă vă apar ocazional coșuri pe față, folosiți ur­mătorul truc: zdrobiți o jumătate de ceș­cuță cu feliuțe de căpșuni și ames­te­cați-le cu o lingură de smân­tână. Apli­cați amestecul pe față și lăsați să acțio­neze timp de 10 mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Aplicată de 4-5 ori pe zi, coșurile vor dispărea ca prin farmec.

Balsam cu căpșuni
Dacă vreți să aveți un păr strălu­ci­tor și sănătos, amestecați 8 căpșuni proas­­pe­te, bine zdrobite, cu 1 lingură de ma­io­neză preparată în casă. Cu pas­­ta re­zul­tată masați-vă pe părul us­cat. Aco­pe­riți cu un prosop cald, lăsați să acțio­ne­ze circa 10 minute, apoi spălați-vă pă­rul cu șampon.

Exfoliant din căpșuni pentru picioare
Și tălpile au nevoie de aju­tor vara, când purtăm sandale ce scot uneori la iveală călcâie îngro­șate, cu celule moar­te. Pentru a scă­pa de acest ne­ajuns, pregătiți un ex­foliant din ur­mă­toarele ingredien­te: 8 căpșuni, 2 lin­guri cu ulei de măs­­line, 1 linguriță de sare. Ames­tecați-le până obțineți o pas­tă omo­genă, ma­sați-vă bine tălpile și căl­câiele, apoi clătiți-vă cu apă călduță. Veți obține o piele fină, ca de bebeluș!