Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Cum se vindecă adenocarcinomul de prostată

Din paginile revistei am aflat că petrolul dublu rafinat, folosit cu mult succes în vindecarea acestei boli, nu mai poate fi procurat de la rafinăria VEGA din Ploiești. De aceea, redau mai jos un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient, care a fost experimentat cu rezultate de-a dreptul miraculoase chiar în familia mea și a unor apro­piați.
* Pe nemâncate, se iau 3-5 lingurițe de polen, ținându-se în gură până la completa dizolvare a granulelor.
* Se va consuma zilnic o lingură cu vârf de se­mințe deco­jite de dovleac (semin­țele să fie bine uscate, nu prăjite).
* Se vor face zilnic băi de șezut cu tărâțe de grâu (durata băii: 20-30 de mi­nute). Se toar­nă apă cloco­tită peste 1/2 kg tărâțe de grâu. După 10-15 minute, se adaugă apă caldă.
Tatălui meu i s-a pus diag­nosticul de mai sus, fiind programat pentru ope­rație, dar, urmând acest tra­ta­ment, n-a mai fost nevoie de intervenția chirurgicală.
ECATERINA APOSTOL - Iași

Rețetă de curățire a rinichilor

Rinichii trebuie, și ei, curățați uneori. Iată una din cele mai bune rețete, pe care mi-a recoman­dat-o un coleg care s-a simțit minunat după ce a încer­cat-o.
Se iau 6 crenguțe de mur de pădure, fiecare din ele având cam 60 cm lungime. Se taie crenguțele mărunt (ca ceapa) și se pun la fiert într-o cratiță, cu 6 litri de apă. Se fierb circa 3 ore, la foc mic, fără capac, până când fiertura ajunge la jumătate (3 litri). În timp de două zile, se bea toată cantitatea. Pentru a se verifica efectul rețetei, toată urina din aceste zile se adună într-un borcan mare. Pe fundul lui, se vor vedea cu ochiul liber nisipul și celelalte substanțe eliminate.

Sirop de rostopască pentru purificarea sângelui

Se poate purifica sângele omului? Da, se poate! Iată un tratament care merită să fie încercat. Se pro­cură 100 g rostopască, se pun într-o cratiță smăl­țui­tă, peste care se toarnă un litru de apă clocotită, se acoperă și se lasă la mace­rat circa 12 ore. După macerare, întrea­ga compoziție se stre­coară printr-un tifon. În infuzie se pune miere de albine poli­flo­­ră, până se obține un sirop de con­sis­tența smân­tânii. Se pune într-o sticlă la frigider. În fiecare zi, se umple un pahar cu 150 g din mierea cu ros­to­pas­­­că, din care se iau 6 lingurițe, din oră în oră. Tra­­tamentul se ține până ce se consumă toată re­zer­­va. Se urmează o singură dată pe an, numai primă­vara.
NICOLAE ZĂVOIAN - Deva

Leac pentru alergie la polen

O linguriță de polen uscat (cumpărat numai de la magazinele cu profil apicol) se macină, pentru a deveni o pulbere foarte fină. Apoi, se face următoa­rea rețetă:
1. Lingurița cu pulbere de polen o amestecăm cu 10 lingurițe de zahăr pudră foarte fin, frecând in­gredientele timp de 30 de minute, cu pauze pen­tru răcire.
2. O linguriță din amestecul 1 o combinăm cu alte 10 lingurițe de zahăr pu­dră și le frecăm timp de 30 de minute, cu pauză.
3. Se repetă procedeul, luând o linguriță din ames­tecul 2 plus 10 lingurițe de zahăr.
4. Se ia o linguriță din ames­tecul 3 plus 10 lin­gu­rițe de zahăr praf.
5. Se ia o linguriță din amestecul 4 plus 10 lin­gu­rițe de zahăr praf.
Cu două-trei luni înainte de înflorirea florilor sau a arborilor la care cei în cauză au reacții alergice, se ia di­mi­­neața și seara câte o lingu­riță din ames­tecul 5. După ce se termină, se va trece la amestecul 4, apoi la 3, 2 și 1. Ames­tecurile se fac înainte de înce­perea curei și se păstrează în borcane cu capac, cu eti­cheta respectivă: 1, 2, 3, 4, 5, pen­tru a nu se încurca bor­canele. Este bine să puneți eticheta pe borcan, imediat ce ați terminat de frecat și ați intro­dus pulbe­rea. Copilul meu, un alergic învederat, a urmat cu suc­ces această cură.
ADRIANA PLĂPĂMARU-OPREA - Ploiești

Pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Sunt în posesia unei rețete foarte eficiente pen­tru eli­mi­narea pietrelor de la fiere, pe care v-o încre­dințez spre pu­blicare, în speranța că va alina suferințele multor bolnavi. Este ușor de realizat și necostisi­toare. Iată despre ce este vorba: se usucă bine semințe de pepene roșu (lubeniță) și se macină în râșnița de cafea. Timp de 10 zile, în fiecare di­mineață, pe nemâncate, se ia o lin­guriță din pul­berea obținută, îm­pre­ună cu o lingură de ulei de măs­li­ne și se stă cul­cat pe partea dreap­tă circa 10 minute. Trata­mentul du­rează 3 luni, câte 10 zile pe lună, la intervale regulate (dacă trata­men­tul a fost început pe 1 ale primei luni, atunci și în lunile ur­mă­toare se va respecta aceeași dată).
GEORGETA BÂRSAN - Iași

Un leac bătrânesc contra arsurilor (și a celor de soare)

În copilărie, din neglijență, m-am opărit cu apă în clocot. Norocul meu că accidentul s-a petrecut acasă, și "specialistul" a fost mama, care mi-a uns ime­diat pi­ciorul cu banalul ulei de floarea-soarelui, peste care a presărat praf de bicarbonat. În urma acestui tra­ta­ment, în câteva ore am fost complet vindecat. Un ast­fel de necaz, netratat urgent, se complică adesea cu urmări grave. Peste mulți ani, într-o zi de vară, stând prea mult la soare, după ce am plecat de la plajă, simțeam arsuri cum­­plite pe tot corpul. Atunci, mi-am adus amin­­te de necazul din copilărie și, în drum spre casă, am cumpărat o sticlă de ulei și un plic de bi­­car­bonat, aplicând același tratament. Efectul insolației a fost anihilat complet până a doua zi. Combinația dintre ulei și bicarbonat are ca efect o reacție chimică cu ab­sorbție de căldură. Vă re­comand să folosiți cu toată în­crederea acest tra­tament eficient și ieftin, în caz de acci­dent. Uleiul de floarea-soare­lui și bicarbo­natul pot fi puse împreună într-un recipient, care se agită bine înainte de folosire.
IANCU CARAIMAN - București

Ardeiul iute combate alcoolismul

Alcoolul ne poate fi un bun prieten ori un redu­tabil dușman. Totul depinde de doză...
În doze mici, alcoolul are efecte favora­bile: induce relaxarea, înlătură tristețea, melancolia ori depresia, dă curaj fricoșilor, crește apetitul sexual și veselia. Recu­noaș­teți, desigur, prima fază, cea "sim­patică", a beției. Din păcate, cei care trec la doze me­dii (îmbiați de barmani, ospătari ori "prie­teni" binevoitori) încep să-și piardă con­trolul gândirii (devenind pradă ușoară celor care vor, conștient sau nu, să-i distru­gă), mușchii nu-i mai ascultă, reflexele scad periculos. Consumat în doze mari, alcoolul este deja un toxic care distruge lent, dar sigur ficatul, creierul, stomacul, organele ge­nitale și sistemul endocrin, induce o de­pen­dență mai greu de înlăturat decât de­pen­dența de droguri! Alcoolicul, o ade­vă­rată epavă umană, nu este, din păcate, ino­fensiv. În dorința aprigă de a-și procura dro­gul, cheltuie toți banii ori averea ago­ni­sită de el sau de cei din fami­lie, fu­ră, se umilește ori devine agresiv, participă la violuri ori, ca șofer, ră­nește sau chiar omoară oa­meni nevinovați... La acest coș­mar al rea­lității întâlnit frec­vent în socie­tă­țile postco­mu­niste asis­tăm cu in­dignare, in­diferență ori cu... amu­zament. Mai rar ne gândim că, de fapt, suntem cu toții im­pli­cați direct sau indirect în această tra­gedie uma­nă. Există oare soluții?
Desigur! În primul rând, trebuie făcută o intensă educație a maselor, în special adolescenți ori adulți. La nivel familial, trebuie luptat pentru a înlătura ori­ce motiv care poate duce la tristețe, de­presie ori me­lancolie. Cereți, în acest sens, ajutorul unui psiho­log! Dezinto­xi­carea se face individualizat, de la caz la caz.
Medicina naturii oferă numeroase re­me­dii, care pot face adevărate miracole. E ne­voie de perseve­rență însă... Unul dintre cele mai efi­ciente remedii este tinctura de ardei iute: 20 g ardei iute (pisat mă­runt, inclusiv semințele) se pun în 100 ml al­cool de 80°-96° și se lasă la macerat două săp­tămâni (se agită zilnic de 2-3 ori). Se filtrează prin tifon dublu și se depo­zitează la întuneric și răcoare, într-o sticlă în­chisă la culoare.
Se administrează câte 10-40 de picături, gra­dat, în fiecare pahar ori cană de băutură (dacă este cu putință). Nu produce reacții adverse. Se mai reco­mandă: miere de albine, polen, tinctură de propolis, usturoi, ceapă, muștar, aloe, cătină, arpagic, gin­seng, pătrunjel, pedicuță, praz, stejar, ulei vegetal, varză, fructe zemoase din abun­den­ță.
Un vechi proverb medical spune că "Este mult mai ușor să previi decât să tra­tezi o boală". Iată de ce, odată ce ați reușit să scoateți din ghearele al­coolis­mului pe cineva drag vouă, este foarte impor­tant să eliminați toate cauzele (ispitele) posibile. Deci, încercați să-i insuflați o reală bucurie de a trăi, faceți haz de necaz, mergeți în cât mai multe excur­sii, la distanță de oamenii ori locurile care au indus, ini­țial, depresia, tristețea, melan­colia...
Dr. ȘTEFAN STÂNGACIU