Puterea rugăciunii

Cititor Formula AS
O moarte amânată

De ani de zile citesc revista "Formula AS", iar articolele scrise în legătură cu minu­nile săvârșite de părintele Nectarie mi-au umplut întotdeauna ochii de lacrimi, fără să știu că într-o zi marele sfânt îmi va salva chiar și viața.
În anul 1972, am emigrat în America împre­ună cu viitorul meu soț, fiind gravidă în șapte luni. N-am avut actele necesare, și noaptea am trecut pe jos granița prin Iugoslavia, în Italia, la Trieste! Ajunși în New York am născut o fetiță, ne-am căsătorit, și anii au trecut greu, dar viața ne-a învățat cum să supraviețuim într-o lume nouă, fără nicio rudă sau prieteni! La început, am suferit mult de dorul celor rămași acasă, dar încet-încet, ne-am adaptat traiului și obiceiurilor de aici, și am fost mulțumiți și chiar fericiți!
Dar soțul meu, care avea o sănătate de fier, la vârsta de 50 de ani, deodată, a început să obo­seas­că, să adoarmă la volan, să nu mai aibă pute­rea de odinioară! Ne-am dus la doctor, și după 6 ani de zile, după ce fusese diagnosticat cu ane­mie, acesta ne-a sfătuit să consultăm și un hema­to­log. Diagnosticul: mielom multiplu! Au urmat ani de tratament greu, două rânduri de chimioterapie și auto­transplant de măduvă, ca în final, să ne părăsească, la vâr­sta de 65 de ani ne­îm­pliniți.
Rămasă văduvă la 60 de ani, deși eram un om sănă­tos, stre­sul și ur­ma­rea durerii mele su­fletești m-au dis­trus, așa că la 63 de ani, mi s-a des­co­perit un can­cer ute­rin de gra­dul 3 spre 4! A urmat o opera­ție grea, his­ter­ecto­mie totală și chimio­te­ra­pie timp de 7 luni.
În septembrie 2007, imediat ce am ieșit din spital, am luat avionul spre Bu­­curești și m-am dus la mânăs­tirea "Radu Vodă", să mă rog părintelui Nectarie să mă ajute! Am revenit și în 2008, iar minunea așteptată s-a împlinit și rugăciunile mi-au fost ascultate: cancerul fusese complet învins! Dar suferințele îndurate mi-au slăbit inima și am făcut un infarct greu. Și, ca și când n-ar fi fost destul, mi s-a depistat un cancer pulmonar și a trebuit să fiu operată. Mi-au extir­pat lobul de sus al plămânului drept, dar n-a mai trebuit să fac chimioterapie sau radiații, cancerul fiind prins la început. Salvarea a venit din nou prin rugăciunile către Sfântul Nectarie. După 6 ani în care nu le-am întrerupt nicio zi (doctorii au spus că voi mai trăi maximum 6 luni după ope­rație), acum sunt un om pe picioarele lui, fără metastaze.
Credința mea nestrămutată este că Sfântul Părinte Nectarie m-a ajutat și mă ajută în conti­nuare să trăiesc! Am citit timp de 40 de zile aca­tistul, și pentru ce m-am rugat m-a auzit și m-a ajutat.
Vă rog să publicați cândva povestea mea, să afle și cei suferinzi, ca mine, cât de puternice sunt rugăciunea și credința! Mi-am luat și aici, în Ame­­rica, ulei sfințit, și mă ung pe corp cu el, ori de câte ori mă cuprind deznădejdea și frica. Me­dicii consideră că sunt un miracol medical.
Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!
Cu mulțumiri,

VICTORIA - New York