SĂPTĂMÂNA 5-11 MAI

Tana Rosca
Ne bucurăm cu toții că Mercur și-a reluat mișcarea directă pe cele ceruri. El ne per­mite de-acum să ne ocupăm de rezolvarea ches­tiu­nilor materiale, să negociem și să semnăm diverse contracte. Ne vine ușor să luăm inițiative - legate de bani, de prietenii ori de noi relații amoroase. Miercuri vor coincide două evenimente astro­lo­gice: Luna plină în Scorpion, care ne intensifică emo­țiile, curiozitățile oculte și nevoia de a ne va­lorifica resursele, precum și trigonul între Pluton, guvernatorul Scorpionului și Soarele în Taur. În combinație, cele două evenimente ne dau ocazia să realizăm importante câștiguri materiale sau să facem un salt în cunoașterea laturilor ascunse ale existenței. Acestea pot fi cuprinse între auto­cu­noaștere și studiile marilor mistere. Mercur și Uranus în Berbec pot genera un foc de artificii de idei ce pot oscila între absurd și geniu. La rândul lor, prieteniile pot prezenta tot felul de surprize.

Semnele cardinale:

BERBECII
, care detestă să meargă în­dă­răt, pot, în fine, păși înainte. Aveți însă grijă să nu faceți nimic pripit luni, când puteți avea tendința de a exagera. Joi aveți nevoie de maximă precauție la drumurile scurte.
RACII au ocazia să dreagă relațiile cu șefii și să lase în urmă anumite ani­mo­zități. De duminică până marți, vă e mai bine în familie decât oriunde, dar ar fi bine să vă mobilizați și să vă achitați de obligații. Fiți atenți la sănătate miercuri și joi.
BALANȚELE încheie o serie de discuții despre trecut cu partenerul de cuplu sau de afaceri. S-ar putea să vă destindeți atât de mult, odată ce atingeți acest obiectiv, încât riscați să neglijați anumite sarcini. Miercuri și joi sunt de evitat călătoriile lungi.
CAPRICORNILOR li se simplifică re­la­țiile de familie, mai ales față de cei mai tineri membri ai acesteia. Un proiect pro­fesional vă poate confisca weekend-ul, iar cei de-aca­să se pot simți neglijați luni. Evitați pe cât posibil condusul, mai ales joi.

Semnele fixe:

TAURII
se fac remarcați cu ușurință, îndeosebi miercuri, prin felul în care știu să-și expună pozițiile. Puteți excela la examene, dacă sunteți studenți, sau puteți câștiga o bursă în străinătate. Pe Lună plină, viața de cuplu e pa­sională. Fiți reținuți în chestiunile bănești, joi.
LEII se simt transpuși într-o nouă rea­litate, în care le vine greu să con­tro­leze ce rol joacă în propria viață și în cea a altora. Dar semnele sunt bune, dacă aveți curajul să reveniți asupra unor pro­bleme în care ați greșit față de prieteni și familie.
SCORPIONILOR le ies la suprafață sentimentele, pe măsură ce se apropie Luna plină în semnul lor, în seara zilei de miercuri. Până atunci însă, asigurați-vă că v-ați reglat comunicarea cu colaboratorii. E bine să întreprindeți activități cu partenerul și prietenii.
VĂRSĂTORII ar putea fi nedu­me­riți de anumite reacții ale partenerului de cuplu sau de afaceri. Acesta este un prilej pentru a evalua felul în care aceste relații au decurs din 2015 încoace. Un succes profesional major poate fi atins mai ales miercuri.

Semnele mutabile:

GEMENII,
însuflețiți de energicul Mar­te în semnul lor, sunt puși pe acțiuni îndrăznețe care îi pot ajuta în amor, dar îi dezavantajează în carieră. Comportamentul docil față de șefi lucrează în folosul dvs. Miercuri puteți accesa cunoștințe secrete sau o ocazie financiară.
FECIOARELE născute în cel de-al doilea decan pot petrece zile deosebit de ar­mo­nioase. Cei din jur vă dau reacții pozitive. O afacere încurcată de ordin bănesc sau amoros în­cepe să se rezolve, dar nu forțați lucrurile.
SĂGETĂTORII care au reușit să-și dis­ci­plineze temperamentul pe parcursul ul­timilor doi ani pot constata că acest efort le e de mare folos acum. Mai ales joi, când un meci cu partenerul de cuplu sau de afaceri poate fi decisiv.
PEȘTII reușesc să reia o afacere lăsată baltă cu circa trei săptămâni în urmă, dacă nu se lasă abătuți din cale de niscaiva urgențe familiale. Prietenii vă sunt de mare folos miercuri, într-o chestiune de anvergură.