"Vine judecata bunului Dumnezeu și veți da socoteală!"

Cititor Formula AS
Opinii de la cititori

Doamnă Sânziana Pop, stimați redactori,
Nu v-aș fi scris, dar am urmărit la un post de TV, pe in­vi­tatul d-l filozof Gabriel Liiceanu și mă solidarizez cu dumnealui în tot ce-a zis, deși eu sunt o țărancă cu opt clase, dar care citește mult.
Sunt nemulțumită și tristă, că în atâția ani de gu­ver­nare PSD-ul n-a făcut mai nimic pentru români. N-am votat niciodată cu acest partid, deoarece tataia Iliescu i-a luat în remorcă pe toți comuniștii, s-au înfipt zdravăn în parlament și nu mai putem scăpa de ei. Ar fi fost bine dacă legile din constituția moșită de A. Iorgovan erau respectate, dar au planat corupția și ignoranța în toți anii. Nu pot uita cum era umilit d-l Corneliu Coposu de gașca FSN-ului, iar ei rânjeau ca hienele și se bucurau; de asemenea, interzicerea regelui Mihai de a veni în țară.
Am plâns (la propriu) când s-au produs ororile mi­ne­riadei. Cumpăram, pe rând, cu vecina, ziarele centrale și le citeam. În 1996, l-am votat "cu două mâini" pe d-l Cons­­tan­tinescu; mergeam cu familia la mitinguri, în urbea noas­tră, și iar am plâns, de data asta de bucurie, credeam că va începe o epocă nouă, dar vai! N-am înțeles niciodată de ce votanții nu aleg răul cel mai mic!
Mi-aș dori ca politicienii să aibă înțelepciune, con­știință civică, asemeni marelui om politic, ministrul I.Gh. Duca, care purta un costum modest zilnic, față de nimicul Ră­du­lescu, care se plânge că nu-i ajung banii. RUȘINE! Veți zice: da, dar lumea de acum aproape o sută de ani era alta; e adevărat, dar ăștia prea au sărit calul; opulență, obrăznicie față de se­meni, bogăție, luxul din viloance nu le face greață, nu intră în depresie când sărmanii de rând se zbat în griji și nevoi... Ar trebui ca toți parlamentarii, din bun simț, să-și doneze mă­car într-o lună retribuția (pe care nu prea o merită) celor nevoiași.
Apropo, îi sugerez d-nei G. Firea să-și vândă bi­ju­te­riile și să înzestreze biserica, iar bugetul primăriei să rămână intact. (Dumneai știe că "noi n-am adus nimic în lume și nici nu putem lua nimic din ea" - Timotei.)
Apreciez pe d-l C.T. Popescu, că bine le mai zice! Stă­pânește bine orice subiect, cu corectitudine și pe înțelesul tu­turor. L-aș asculta o noapte întreagă.
Nu-mi plac oamenii șireți: d-l Dragnea (seamănă cu Mo­lo­tov), Șerban Nicolae, înfipt bine în sistem, d-l Valer Dor­neanu, de la C.C. ar trebui să fie apolitic, dacă l-ar lăsa tre­cutul, d-l Tăriceanu, "taie și spânzură" în ALDE, spumegă și dejectează atacuri urât mirositoare. Am stat cu sufletul la gură în ziua când d-l T. Toader, ministrul Justiției, a dat "verdictul" d-nei Kövesi și d-lui Lazăr. Îi mulțumesc lui Dum­nezeu că i-a dat un gând bun: d-na procuror șef e o luptătoare contra corupției. Fe­li­citări! Îl admir pe d-l Cioloș, e un om ver­ti­cal, manierat, ca­re vrea bi­nele țării, și pe d-l pre­șe­dinte Io­hannis, in­com­pa­rabil cu an­teriorii, cu o educație nem­țeas­că. Detest An­te­na 3 și România TV, televiziuni rău­tă­cioa­se, manipu­la­toare, bârfi­toare (bârfa e un păcat) cu invitați care vorbesc urât (d-l Ciuvică) și ob­sedați de "Băsiști și Io­ha­niști".
Dragilor, bolnavi de avere, treziți-vă, dați legi drepte, asemeni lui Cuza, lăsați interesele, ele sunt efemere. Vine judecata bunului Dumnezeu și veți da socoteală de felul cum v-ați purtat cu poporul vostru. Ajung la vorba d-lui prof. Liiceanu: pot să fiu mândră că sunt româncă, dacă țara e con­dusă de penali? Pot să fiu fericită?

ELENA - com. Rediu, jud. Vaslui