În afară de "Arena Națională", suspendată, doar Clujul putea găzdui, la standarde ridicate, un astfel de meci de fotbal. Partea interesantă e că Clujul putea să găzduiască meciul cu Danemarca nu pe unul, ci chiar pe două stadioane, iar asta spune, de fapt, o parte a poveștii de succes a unui oraș care, fără a fi ocolit de dileme și de probleme, o ia tot mai mult pe propriul drum, altul, desigur, decât cel pe care se află Bucureștiul Gabrielei Firea.
La mijlocul anilor 2000, când și-a pus ambiția să pună capăt hegemoniei fotbalistice a Capitalei, clujeanul Arpad Paszkany, patronul echipei CFR Cluj, știa că are nevoie de un stadion modern, dacă vrea să joace în cupele europene. Nu a stat la mâna banilor publici și și-a făcut, cu banii lui, un stadion, cel mai modern din România la acea vreme. Între timp, s-a construit și stadionul pe bani publici, pe locul legendarului "Ion Moina", așa că Clujul are două stadioane moderne, ceea ce Bucureștiul nu are, deși în 2020 vrea să găzduiască o grupă a Europenelor de Fotbal! Mai sunt trei ani, și nu s-a pus o cărămidă, nici pe "Ghencea", nici pe "Dinamo", nici la "Arcul de Triumf", iar mulți se tem să nu ne facem de rușine, cum ne-am făcut cu Europenele de Gimnastică. Inițial, găzduirea importantei competiții fusese câștigată de București. Doar că Sala Polivalentă din Capitală nu e nici acum gata. Într-un efort disperat de a-și salva pielea și onoarea, organizatorii români au propus mutarea evenimentului, unde oare decât la Cluj, în noua sală Polivalentă de lângă "Cluj Arena". Ce nu se poate la București se poate la Cluj. Orașul a ridicat mănușa scăpată de București și acum s-a obișnuit cu evenimentele de prim-plan. Are cel mai mare festival de film din zonă, are două dintre cele mai bune festivaluri de muzică din regiune, e plin de viață și de idei. Iar cele mai multe dintre aceste idei se susțin singure, din bani privați, nu așteaptă pomenile nu-știu-cui, cu atât mai puțin ale Bucureștiului.
După experiența teribilă de izolaționism din epoca Funar, clujenii au învățat că, dacă vor să aibă, trebuie să își facă singuri. Sătul să tot critice Primăria în legătură cu "luminițele" de prost gust de Crăciun, un investitor local a finanțat pe banii lui un concurs de idei pentru împodobirea unei piețe. Proiectul a fost acceptat de oamenii lui Emil Boc, iar Piața "Mihai Viteazul" a arătat superb. Anul trecut de Crăciun, Clujul a arătat cu adevărat ca un oraș occidental de sărbători. De la bine la foarte bine...