Prezente pe tarabele din piețe, verdețurile de primăvară se invită singure în farfurii. Și ce să vezi? Pe lângă gustul lor de proaspăt și de pădure, contribuie și la subțirimea de primăvară, lepădând kilogramele în grabă, mai ales dacă sunt mâncate crude, cu adaos de untdelemn și lămâie.
Iată cele mai eficiente verdețuri pentru slăbit:
Salată de urzici
Se aleg urzici fragede (vârfuri), se freacă cu puțină sare (ca să nu piște) și se amestecă cu câteva frunze de salată verde sau de păpădie. Se adaugă suc proaspăt de lămâie și puțin ulei de măsline.
Salată de păpădie
Frunze proaspete de păpădie, spălate și tocate mărunt, se amestecă cu câteva frunze de salată verde, pătrunjel și mărar tocat. Se adaugă suc proaspăt de lămâie și puțin ulei de măsline.
Salată de lobodă
Loboda tânără, spălată și mărunțită, se amestecă cu un cartof fiert tăiat felii. Se adaugă puțin suc de roșii sau suc de lămâie și ulei de măsline.
Salată de untișor
Se aleg frunze tinere de untișor, se amestecă cu câteva frunze de salată, pătrunjel și mărar tăiate mărunt și se adaugă suc proaspăt de lămâie și puțin ulei de măsline.
Salată de frunze de ridichi de lună
Frunzele fragede și proaspete de la câteva ridichi de lună se mărunțesc, se amestecă cu câteva feliuțe subțiri de cartof fiert, mărar și pătrunjel tocat, și se asezonează cu suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.
Salată combinată
Puneți în farfurie toate verziturile care vă ies în drum: leurdă, untișor, frunze de tei și de păpădie, măcriș. Ușor amărui, ele se potrivesc de minune cu usturoiul și untdelemnul de dovleac. De condimente nu e nevoie. Primăvara aromează salata, cu miresmele ei pure și ecologice.