Soluții pentru ochi obosiți
Munca în fața computerului, aerul uscat din camerele încălzite, petrecerile prelungite ori statul îndelungat la televizor - toate astea obosesc ochii. Ca să-i readuceți în formă maximă, recurgeți la una dintre soluțiile următoare:
* așezați-vă podul palmelor peste pleoapele închise, exercitând o presiune ușoară, apoi mișcați-le către capătul din exterior al ochiului;
* deosebit de eficientă e tehnica lingurițelor: două lingurițe se bagă câteva minute în congelator, apoi se aplică cu partea bombată peste pleoape. Și compresele reci cu apă de trandafiri au un efect recuperator.
Trucuri contra umflăturilor de sub ochi
* Puneți sub ochi, alternativ, comprese calde și reci, lăsându-le pe fiecare în parte să acționeze vreme de trei minute. Ultima compresă să fie rece.
* Puneți sub pleoape pliculețe de ceai infuzate și apoi răcite.
* Cuburile de gheață fac și ele minuni.
Vitaminele combat ridurile
Combinația dintre vitaminele A și E are un efect puternic asupra zonelor cu piele subțire din jurul ochilor. Adăugați cu pipeta în crema dvs. obișnuită cinci picături de vitamina A uleioasă și cinci picături de vitamina E (spargeți două capsule gelatinoase), apoi aplicați-o seară de seară pe zonele cu probleme.
Strălucirea ochilor depinde de mâncare și somn
* Mâncați cât mai puțin sărat cu putință. Sarea adună apa în țesuturi și pleoapele se umflă.
* Lămâile împrospătează privirea - mușcați, pur și simplu, dintr-o lămâie curățată de coajă și glandele lacrimale se vor activa, limpezind ochii.
* Zeama de varză acră, băută pe stomacul gol, elimină apa și "aprinde" privirea.
* Cearcănele accentuate indică adesea o lipsă a fierului din organism. Consultați medicul și recurgeți la întăritoare cu fier.
* Ochii mici și inexpresivi trădează adesea lipsa de somn. Cine doarme 8-9 ore pe noapte are totdeauna ochii strălucitori.
Învățați să folosiți culorile potrivite
Aplicarea unui fard de ochi potrivit contribuie enorm la expresivitatea privirii. De obicei, se alege o nuanță înrudită cu culoarea ochilor, dar există și alte rafinamente:
* Ochii de culoare foarte închisă (căprui sau negri) suportă contraste: nuanțe de roz, de lila sau aurii.
* Ochii albaștri sunt puși în valoare dacă pleoapele se fardează în tonuri de maro (scorțișoară), teracotă, cupru și argintiu.
* Ochii deschiși la culoare cer tonuri fine: gri pal, întins și pe pleoapă, și pe arcadă.
* Ochii verzi se armonizează cu tonurile de maro (blânde).