Rețete pentru ochi frumoși

Redactia
- Adevărata frumusețe a obra­zu­lui e expri­mată de ochi. Mari, stră­lucitori și expresivi, ei mar­chează în­treaga figură a unei femei. La cât ne-a dă­ruit Dumnezeu, dacă mai pu­nem și de la noi puțină știin­ță a fru­museții, totul poa­te să devină perfect -

Soluții pentru ochi obosiți

Munca în fața compu­te­rului, aerul uscat din ca­me­rele încălzite, petrece­rile pre­lungite ori statul înde­lun­gat la televizor - toate astea obosesc ochii. Ca să-i readuceți în formă ma­ximă, recurgeți la una dintre soluțiile ur­mătoare:
* așezați-vă podul palmelor peste pleoa­­pele închise, exercitând o pre­siune ușoară, apoi mișcați-le către ca­pă­tul din exterior al ochiului;
* deosebit de eficientă e tehnica lin­gu­rițelor: două lingurițe se bagă câteva minute în conge­la­tor, apoi se aplică cu partea bombată peste pleoa­pe. Și com­presele reci cu apă de tran­dafiri au un efect recu­perator.

Trucuri contra umflăturilor de sub ochi

* Puneți sub ochi, al­terna­tiv, com­prese cal­de și reci, lăsându-le pe fie­care în parte să ac­țio­neze vre­me de trei mi­nute. Ul­tima com­pre­să să fie rece.
* Puneți sub pleoa­pe pliculețe de ceai in­fu­zate și apoi răcite.
* Cuburile de ghea­­ță fac și ele mi­nuni.

Vitaminele combat ridurile

Combinația dintre vitaminele A și E are un efect puternic asu­pra zonelor cu pie­le subțire din jurul o­chi­lor. Adăugați cu pi­peta în crema dvs. obiș­nuită cinci pi­că­turi de vita­mi­na A ule­ioasă și cinci pi­că­turi de vita­mi­na E (spargeți două capsu­le gelatinoase), apoi apli­cați-o sea­ră de seară pe zonele cu pro­bleme.

Strălucirea ochilor depinde de mâncare și somn

* Mâncați cât mai puțin sărat cu pu­tin­ță. Sarea adună apa în țesuturi și pleoa­pele se umflă.
* Lămâile împrospătează privi­rea - muș­cați, pur și simplu, dintr-o lămâie cu­ră­țată de coajă și glandele la­crimale se vor activa, lim­pezind ochii.
* Zeama de varză acră, băută pe stomacul gol, eli­mină apa și "aprin­de" pri­vi­rea.
* Cearcănele accen­tua­te indică a­de­­sea o lipsă a fie­rului din organism. Con­­sul­tați medicul și recurgeți la întă­ritoare cu fier.
* Ochii mici și inexpre­sivi trădează ade­sea lipsa de somn. Cine doar­me 8-9 ore pe noapte are totdeauna ochii stră­lucitori.

Învățați să folosiți culorile potrivite

Aplicarea unui fard de ochi po­tri­vit con­tribuie enorm la expresivi­ta­tea pri­virii. De obicei, se alege o nuanță înrudită cu culoa­rea ochi­lor, dar exis­tă și alte rafinamente:
* Ochii de culoare foarte închisă (căprui sau negri) suportă contraste: nu­anțe de roz, de lila sau aurii.
* Ochii albaștri sunt puși în va­loa­­re dacă pleoa­pele se far­dează în to­nuri de maro (scorțișoară), te­ra­cotă, cu­pru și ar­gin­tiu.
* Ochii des­chiși la cu­­­loare cer to­nuri fine: gri pal, în­tins și pe pleoa­pă, și pe ar­cadă.
* Ochii verzi se ar­monizează cu to­nu­rile de maro (blânde).