Săptămâna 10-16 martie

Tana Rosca
Tensiunile din viața noastră se pot reduce mult, weekend-ul acesta, când micul malefic Mar­te părăsește Berbecul, pe care-l stăpânește și trece în Taur, unde devine mai liniștit decât îi face plăcere. În loc să ne concentrăm asupra pro­blemelor per­so­nale în care doream să ne im­punem cu tot di­nadinsul, mulți dintre noi ne vom îndrepta energia și inițiativa asupra unor pro­bleme practice, cum ar fi sporirea veniturilor. Alții se pot decide să-și schimbe imaginea, și încă destul de radical. Luna plină se petrece du­minică în Fecioară și ne ajută să ne bucurăm de reușita unui tratament sau re­gim ori a unui proiect profesional. Mercur și Sa­turn ne fac dornici să ne educăm mintea și ne aju­tă să ne structurăm ideile duminică și luni, dar ne fac un pic prea serioși. Dar Mercur intră marți în Ber­bec și ne face mai îndrăzneți în comunicare, dar și în trafic, unde ar trebui totuși să fim prudenți.

Semnele cardinale:

BERBECII
își îndreaptă atenția asupra banilor. V-ar plăcea să găsiți o sursă nouă de venituri și sunteți pregătiți să acționați în forță. Marți primiți întăriri din partea lui Mercur, care vă face deosebit de convingători, ceea ce vă poate ajuta să resuscitați un parteneriat.
RACII mai ies din rezervă și încep să so­cializeze. Unii pot da chiar tonul în grup, inițiind diferite acțiuni. O excursie de weekend v-ar prinde tare bine. Călă­to­riile lungi prezintă în schimb riscuri. Cu colegii sau colaboratorii ar fi bine să evitați, luni, să vă certați.
BALANȚELE scapă în mare măsură de tensiunea din cuplu, partenerul devine mai pașnic și mai cooperant. Vă puteți aș­tepta ca viața intimă să câștige în pasiune sau să valorificați mai bine resursele comune.
Duminică e bine să vă odihniți. Atenție la digestie.
CAPRICORNII pot începe în for­ță o poveste de dragoste. Deși idilele ce încep intempestiv au tendința de-a se "fâsâi" ra­pid, aceasta poate face parte dintr-o cu totul altă categorie. Aveți grijă cum conduceți, du­minică și luni.

Semnele fixe:

TAURII, care de obicei sunt calmul întruchipat, încep să vadă roșu, pentru că aceasta e culoarea lui Marte ce intră vineri în sem­nul lor. Dar acest roșu simbolizează mai degrabă pasiunea decât mânia, căci luni și marți sen­ti­mentele pot fi la cote maxime. Și norocul, la fel.
LEILOR, Marte le stârnește ambiția de-a face un salt important în carieră. Dorința de-a reuși vă poate determina să contestați autoritatea șefilor, de miercuri încolo. Însă dacă sunteți cooperanți, vă puteți alege, pentru început, cu o creștere salarială.
SCORPIONII se trezesc la sfârșit de săptămână cu un partener de nere­cu­nos­cut, autoritar și înfipt. Nu vă mirați, Mar­tele dvs. s-a mutat la el. Dacă vă vine greu să-i fa­ceți față, mergeți împreună să vă vedeți cu prie­tenii, acolo se va restabili echilibrul.
VĂRSĂTORII au nevoie de răbdare cu membrii familiei, care vin să le con­teste autoritatea. Puteți fi toleranți până marți, după aceea e mai greu. Luni e o zi în care pu­teți încheia sau negocia, cu succes, contracte.

Semnele mutabile:

GEMENII
nu prea reușesc să comunice cum trebuie pe final de săptămână nici pe teme de serviciu, și nici cu partenerul. Vă recâștigați aplombul de marți încolo, dar se poate să vă fi făcut niște dușmani nevăzuți.
FECIOARELE fac bine dacă țin la dis­tanță familia de partener, căci între cele două părți se pot isca certuri, la sfârșitul săptămânii. Relațiile cu străinătatea vă pot aduce bucurii, mai ales luni și marți, sau vă pot facilita reușite la examene.
SĂGETĂTORII au tendința de-a fi cam severi cu cei din familie, ceea ce s-ar pu­tea să-i supere mai ales pe cei mai tineri mem­bri ai acesteia, la finele săptămânii. La ser­vi­ciu, vă puteți enerva mai repede ca de obicei. To­nu­sul vă crește însă de marți, căci în amor merge bine.
PEȘTII cei sensibili se pot simți răniți și neînțeleși, în weekend, ca urmare a mus­tră­rilor primite de la șefi. Dar de marți vă puteți mobiliza și nu e exclus ca asta să vă aducă o recompensă materială.