Răspuns pentru GETA GHEORGHE - Târgoviște, F. AS nr. 1251 - "Am tumoră hepatică la ficat"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Atât cancerul hepatic primar cât și cel secundar sunt, de obicei, condiții patologice grave, chiar dacă detectarea în faze precoce oferă cele mai bune șanse pen­tru un tratament eficient. În acest context, opțiunea chirurgicală repre­zintă cea mai bună abordare pentru cancerul hepatic primar, în măsura în care formațiunea tumorală este sufi­cient de mică și permite înlăturarea sa cu succes. Pentru un grup limitat de persoane, care îndeplinesc anumite criterii de sănătate, și un transplant hepatic poate fi o opțiune de luat în calcul.
Alte tipuri de tratamente pentru cancerul hepa­tic, care nu sunt neapărat curative, dar pot să ame­lioreze semnele și simptomele bolii, includ:
* Embolizarea - implică blo­ca­rea aportului san­guin la nivelul tumorii, prin clamparea chirur­gicală a  arterei care irigă masa tu­mo­rală sau prin injectarea  de ma­­teriale care obstruează arte­ra (chemoembolizare). Această pro­­­cedură presupune blocarea aportului de sânge la tumoră și instilarea și unui medicament chi­mioterapic în artera în­chisă.
* Ablația cu etanol - implică injectarea de alcool concentrat în masa tumorală, cu scopul de a distruge celulele canceroase.
* Criochirurgia - presupune distrugerea masei tumorale prin înghețare.
* Ablația cu radiofrecvență - implică bombardarea tumorii cu energie provenită de la unde radio de înaltă frecvență.
* Chimioterapia tradițională cât și radio­te­rapia pot mic­șora  tumora hepatică malignă, dar nu îmbunătățesc rata de supraviețuire. Așa stând lucru­rile, adminis­trarea medicamentului Nexavar repre­zintă, practic, o opțiune terapeutică salvatoare. Ne­xavarul este primul medicament oral autorizat de Comisia Euro­peană, comercializat pentru tratarea cancerului he­patic, și care provoacă, în mod selec­tiv, moartea celulelor canceroase (apoptoză), îm­piedică dezvol­tarea vaselor sanguine necesare dez­vol­tării masei tumorale, mărind rata de supravie­țuire a pacienților suferinzi de cancer hepatic cu aproximativ 45%.
În privința tratamentului naturist (comple­men­tar) al cancerului hepatic, trebuie știut că aceas­tă abordare va include obligatoriu următoarele remedii:
* Cimișirul - gemoderivatul obținut din mlă­dițele de cimișir are o puternică acțiune inhibitoare asupra celulelor canceroase, datorită alcaloidului buxenină 2, fiind indicat în diverse patologii tu­morale, printre care și cancerul hepatic sau gastric. Se adminstrează 50 de picături (diluate în 100 ml de apă) de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.
* Armurariul-silimarina, complexul vegetal prin­cipal conținut în armurariu este arma "numărul unu" în scopul susținerii funcției hepatice, atât în medicina naturistă, cât și în cea alopată. Are acțiune antitumorală, hepatoprotectoare, regenerativă și antihepatotoxică, fiind un bun protector împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.
* În aceeași categorie se înscriu și Agaricus blazei (Cordyceps), ciuperci antitumorale și puter­nic imu­nostimulante, care determină apoptoza ce­lulelor tumorale și potențează acțiunea unor agenți imu­nitari importanți (limfocite B, interleukina IL18, celule T supresoare etc.)
* Cartilajul de rechin, Spirulina, extractul de pe­lin dulce (Artemisinin), vitamina B17 (amigda­lina), Seleniul organic, Avemar - sunt remedii in­dis­pen­sabile în tratamentul patologiilor neoplazice, atât prin împiedicarea formării rețelei vasculare peri­tu­morale, cât și prin blocarea metaloprotei­nazelor, enzime care înlesnesc formarea metasta­zelor.
Bineînțeles, aceste remedii se vor utiliza în func­­ție de particularitățile fiecărui caz, ținându-se cont de starea generală a pacientului în stadiul evo­lutiv al bolii și posibilele interferențe cu medicațiile administrate în mod curent.
Să auzim numai de bine!


VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Fiica mea are sarcom epiteloid la mâna dreaptă"
(Răspuns pentru ION TOADER MĂNĂILĂ - Galați, F. AS nr. 1237)


Cu un prognostic deosebit de grav, datorită me­tastazelor ganglionare și viscerale (ficat, plă­mân, creier etc.) și a răspunsului nefavorabil, în general, la tratamentele alopate sau naturiste, sarcomul epiteloid (tumoră malignă de origine mezenchi­mală), apare la nivelul pielii ca o tumoră fibro­matoasă - nodul - dezvoltat ini­țial "intradermal", apoi rădăci­nile dezvoltându-se în profun­zime în țesuturile moi.
Nodulul poate avea culoa­rea roz, roz-roșie sau roșu-violaceu, cu contur neregulat, consistență dură, multiboselat.
* Tratamentul alopat cu rezul­tate foarte bune se face în faza ini­țială prin extirparea chirur­gi­cală largă ce va depăși cu 3 cen­timetri mar­ginile tumorii, și în profun­zime, cât este posibil, ur­mată de grefe, radioterapie, chi­mio­terapie sau electrocoagulare.
Vă rog să mă sunați și să-mi trans­miteți anul apariției cance­rului cutanat și dacă s-a încercat distru­gerea tumorii și prin alte metode: diatermocoagulare, roentgen-tera­pie, izo­topi radioactivi etc.
Vă rog să-mi trimiteți câteva poze clare (la zi), cu aspectul tumo­rii sau să vă prezentați la Spitalul "Victor Babeș", secția dermatologie (unde sunt me­dici cu mare experiență), pentru o nouă evaluare.
* Tratament - după elimi­na­rea tumorii prin metoda aleasă de medic (inclusiv laserotera­pie/ crio­terapie), se va iniția și tratamen­tul naturist adecvat, menit să sto­peze multiplicarea celu­lelor tumo­rale maligne și invadarea ganglio­nilor.
Dacă tumora a ajuns aproa­pe de os sau tendoane, se poate face elec­trocoa­gulare plan cu plan, eli­mi­nând ușor straturile ne­crozate. După evaluarea sta­diului de dezvoltare a tu­morii și observații asupra ganglio­nilor regionali, tera­peutul va elabora o schemă de tratament ce va cuprinde: dietă nutri­țională, Trioncolinat 1 și 2, AHCC - 60 capsule, Agaricus Milena, Super Coriolus, Cordyceps, Ceai Super Tum, Ceai mărul-lupului + tătăneasă, tinctură Tuya, cremă specială anticancer, Bitter suedez, Alga Afa celule stem, Shiitake Forte.
Multă sănătate!


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, Clinica Medical ES, București, tel. 0723/51.07.37

"Cum îmi pot crește nivelul de progesteron?"
(Răspuns pentru ANDRA - București, F. AS nr 1244)


Nodulii fibrochistici mamari se datorează unor dezechilibre hormonale mai complexe. Unul dintre vinovați este estrogenul, care oxidează și devine agresiv, stimulând în exces receptorii hormonali. Acest lucru conduce la acumularea de secreții intra­celulare, mărind foarte mult în dimensiune celulele mamare. Acumularea de citoplasmă intracelulară permite unei cantități mai mari de radicali liberi și toxine să se depoziteze, totodată crescând riscul de agresiune asupra nucleului celular. Această agre­siune aspura nucleului conduce la modificări în celulă și se mărește riscul apariției celulelor tumo­rale. Progesteronul, al cărui rol este de a contra-balansa eliminarea secrețiilor, fiind scăzut cantita­tiv, nu își mai exercită această funcție. Astfel, de la un ciclu menstrual la altul, apar aceste țesuturi fibro­chistice ce sunt și dureroase, și riscante. Inter­venția chirurgicală este necesară, după părerea mea, doar când se epuizează celelalte soluții de reglare hormonală, pentru că este destul de agresivă și nu rezolvă cauza.
Am avut rezultate de fiecare dată, cu două su­plimente alimentare de o ca­li­tate și complexitate de excepție; unul pe bază de crucifere, care conține sul­forafan, indol-carbinol, genesteina și alte sub­stanțe ce au puterea de a neu­tra­liza estrogenii oxi­dați. Al doilea pro­dus este formulat pe baza unor extracte din 10 plan­te medicinale, cum sunt: dis­coreea villosa, melaria, vitex agnus castus, ange­lica, salvie, scuttelaria lateriflora etc. Acesta are capacitatea de a stimula secreția de progesteron.
Aceste două suplimente dau rezultate remarca­bile în maximum 45 de zile, rezultate ce pot fi ob­servate chiar și la ecografie.
Dacă doriți, puteți să adăugați programe de pre­ven­ție naturale anti-oncologice. Eu vă recomand două dintre acestea, și anume: programul de creș­tere a imunității și programul de scădere a inflama­țiilor.  
Cel mai bine este să aveți în prealabil un consult medical, pentru a putea fi personalizată recoman­darea și totodată să fie monitorizată evoluția.
Mă puteți contacta telefonic pentru programări, la numărul de telefon 0723/51.07.37.


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Caut tratament pentru rinită alergică"
(Răspuns pentru SILVIA T. - Râmnicu Sărat,F. AS nr. 1238)


Stimată doamnă, și eu am suferit de o astfel de rinită alergică, încă de când eram mic, de care am reușit să scap abia recent, cu ajutorul unguentului POCO, pe care-l recomand și băiatului dvs.
Cu ajutorul unui bețișor cu vată la capete, care se găsește în farmacii, luați puțin unguent și printr-o ușoară rotire aplicați-l în nările băiatului, pe o adâncime nu mai mare de 1,5 cm.
La început, băiatul ar putea avea ușoare usturimi și ar putea chiar strănuta. Nu trebuie să vă speriați, după câteva minute acestea vor dispărea și în conti­nuare unguentul va fi bine suportat.
Această operație o veți face de 2 ori pe zi, dimi­neața și seara, cel puțin 20 de zile și, la nevoie, chiar mai mult, până ce curgerile din nas vor înceta. Un­guentul întărește rezistența nasului la alergenii care-l fac să curgă și, încet-încet, curgerile din nas se vor reduce până ce vor dispărea.

"Unde pot extirpa un lipom?"
(Răspuns pentru MARIA - Ploiești, F. AS nr. 1238)


Extirparea lipomului se poate face mult mai ușor cu ajutorul unguentului POCO. Dacă lipomul nu se află la marginea pleoapei, puteți aplica pe el puțin unguent POCO cu ajutorul unui bețișor cu vată la capăt sau cu ajutorul degetului mic, cu aten­ție, astfel ca unguentul să nu pătrundă în ochi. Dacă totuși puțin unguent va pătrunde în ochi, nu vă speriați, usturimea va dispărea după câteva minute, timp în care veți ține ochiul închis.
Această ungere o veți face în fiecare seară. Du­pă câteva zile, veți vedea cum lipomul începe să se micșoreze, iar după 20 de zile, va dispărea complet. Și eu am avut un lipom mare la cot, de care am scăpat fără nicio operație.
POCO este un medicament cu utilizări univer­sa­le, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spec­ta­culoase în numeroase cazuri în care alte trata­mente au dat greș.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93 sau e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com.