Săptămâna 17-23 februarie

Tana Rosca
- Ne găsim în perioada dintre eclipse, deci este fi­resc să trecem prin frământări, căci traversăm un proces de reașezare emoțională. Dincolo de asta, relațiile dintre planete se înăspresc. Marte e tot mai aproape de Uranus, iar acestea sunt cele două planete asociate cu accidentele, în special într-un semn atât de temperamental ca Berbecul. Dar ele pot fi evitate, dacă ne controlăm impul­sivitatea, dacă ne protejăm capul și gambele la sport, dacă ne ferim să mânuim obiecte metalice ascuțite și evităm sursele de foc deschis și pe cele de electricitate. Jupiter retrograd în Balanță și Plu­­ton în Capricorn se adaugă acestor energii, for­­mând o configurație care ne avertizează asu­pra relațiilor noastre cu oameni pe care-i respec­tăm (Jupiter) sau de ai căror bani și influ­ență avem ne­voie (Pluton), pe care îi pu­tem îndepărta, dacă ne sca­pă vreo re­ac­ție necugetată, la nervi. Celor care călă­to­resc în străinătate sau au exa­mene, calmul și răb­darea le pot fi puse la încer­ca­re. Fiți coo­pe­ranți cu autoritățile de orice fel, chiar dacă dvs. aveți dreptate. Soarele trece de sâmbătă în zodia Peștilor, cărora le urăm "La mulți ani!" -

Semnele cardinale

BERBECII
vor să fie numai cum vor ei, nu acceptă control sau limite. Această ati­tu­dine v-ar putea produce prejudicii, nu doar în privința carierei (unde e prin­ci­palul risc), dar și în relația de cuplu ori de asociere, unde par­tenerul își poate pierde răbdarea cu dvs.
RACII au nevoie de flexibilitate în rela­țiile cu șefii ori autoritățile, care-și pot schimba cerințele sau atitudinea, de la un moment la altul. În familie s-ar pu­tea să fie nevoie să faceți ajustări în re­lațiile cu rudele prin alianță.
BALANȚELE. S-ar putea să ajungeți la concluzia că bunăvoința dvs. n-a fost apre­ciată cum se cuvine de partener și să vă schim­bați comportamentul. Aveți însă grijă să nu vă lăsați influențați de familie și să exagerați.
CAPRICORNII ar trebui să evite repa­ra­țiile prin casă, căci se pot în­tâmpla tot felul de buclucuri, legate de unelte me­talice sau instrumente elec­trice. Și în familie pot iz­bucni brusc conflicte destul de dure.

Semnele fixe

TAURII
se concentrează pe pro­ble­me profe­sionale în așa măsură, încât îi poate prinde și sâmbăta la muncă, ceea ce n-ar fi deloc pe placul partenerului. Aveți grijă să nu vă lăsați provocați la ceartă.
LEII se înțeleg bine cu partenerul, care e comunicativ și plin de vervă. Con­du­ceți cu precauție și nu vă pierdeți cal­mul pe șosea. Și cu cei din anturaj se pot isca, pe ne­așteptate, dispu­te ve­he­mente.
SCORPIONII petrec un weekend mai emo­țional, căci Luna le traversează semnul zodiacal. Aveți grijă de sănătate și fiți concilianți față de colegii de muncă.
VĂRSĂTORII. Mercur în semnul dvs. vă face vorbăreți, dar ieșirile și dis­cu­țiile cu amicii nu ies cum v-ați ima­gi­na. Vă re­comandăm prudență mare la volan.

Semnele mutabile

GEMENII. Comunicarea func­ționează de minune, vă faceți auziți de cine tre­buie. Atâta doar că n-ar trebui să vă mân­driți cu asta în cercul de prieteni, altfel puteți trezi dușmănii.
FECIOARELE fac treabă bună la ser­viciu. Și cu sănătatea stați bine, mai ales dacă vă feriți să faceți abuz de mâncare sau alcool la finele săptămânii. Nu cedați nici dacă prietenii insistă.
SĂGETĂTORII sunt îndră­gostiți de o persoană care nu se înțelege prea bine cu prietenii lor. Dacă aveți afaceri împreună cu pri­e­tenii, să știți că ele pot fi de asemenea afec­tate de aceste disensiuni.
PEȘTII încep să își recâștige ener­gia, odată cu intrarea Soarelui în semnul lor, sâm­bătă. Cu banii e bine să fiți con­ser­va­tori, nu ar fi cazul să între­prindeți nimic îndrăzneț.