Săptămâna 10-16 februarie

Tana Rosca
- Iată și prima eclipsă a acestui an, o eclipsă de Lună, care se petrece între noaptea de 10 și 11 în semnul Leului. Ca toate eclipsele de Lună, ea afecteaza două zodii, cea de-a doua fiind Văr­să­torul. Accentul cade asupra echilibrului din cuplu sau asocieri. Ni se arată dacă suntem autonomi sau de­pindem de partener. De multe ori, eclipsa de Lu­nă coincide cu finalizarea unui proiect sau, dim­po­trivă, eșecul acestuia. Guvernatorul eclipsei e Marte, care, în același timp, este și guvernatorul anului, până pe 21 martie. Din acest motiv, eclipsa va avea un efect deosebit de puternic. Urmările eclip­sei se vor face simțite timp de circa patru luni. Conjuncția eclipsei cu steaua fixă Ras Elased Aus­tra­lis vine să-i răsplătească pe cei cu preo­cu­pări înalte, aducând în schimb anxietăți și în unele ca­zuri chiar boală celor absorbiți de preocupări in­fe­rioare. Un as­pect mai rar (se numește yod sau de­­getul lui Dumnezeu) ne cere să adoptăm schim­bări în privința îngrijirii sănătății noastre sau în pri­vința raporturilor de muncă. Asupra acestora va fi greu să revenim, odată ce am luat o decizie -

Semnele cardinale:

BERBECII
se lămuresc în privința unei relații de dragoste existente sau încep una nouă. Hotărâtor poate fi dacă persoana iu­bită se înțelege cu prietenii sau nu. Tot acum se poate să vă decideți pentru un regim alimentar sănătos sau raporturi colegiale mai bune.
RACII fac un bilanț financiar pe perioada eclipsei. Puneți în balanță veniturile dvs. personale și cele pe care le dețineți îm­pre­ună cu alte persoane. Din această com­pa­ra­ție poate reieși nevoia unor schimbări. Schimbări binevenite se pot produce și în anturajul dvs.
BALANȚELE au de ales între prieteni, pe care îi respectă pentru valorile lor morale, ori persoane influente, care le pot ajuta. Dacă vă veți distanța acum de prima ca­te­gorie, o reapropiere va fi dificilă. Păstrați-vă alian­țele existente, nu faceți altele, mai ales în secret.
CAPRICORNII care au investit într-o per­soană sau o afacere - material ori emo­țio­nal - au ocazia să constate cât de echi­tabilă a fost investiția celuilalt. O călătorie vă poate trezi dorința de-a începe niște studii.

Semnele fixe:

TAURII
doresc să se mândrească cu casa ori familia lor, iar eclipsa de sâmbătă îi poate motiva să se apuce de treabă în acest sens. Vă puteți decide să redecorați sau chiar să cumpărați o locuință mai elegantă.
LEII doresc mai mult ca oricând să fie vioara întâi, în oricare dintre asocierile lor. Dacă simțiți că nu vi se dă suficientă atenție, s-ar putea să reacționați agresiv. Încercați să nu vă îndepărtați partenerul.
SCORPIONII au ocazia să-și stabi­leas­că prio­ritățile în carieră. Încercați însă să nu fiți radicali în felul în care le pre­zen­tați șefilor sau autorităților deciziile dvs. Con­sulta­ți-vă și cu cei dragi, ca să fiți siguri că am­bițiile dvs. nu vor duce la neglijarea legăturilor familiale.
VĂRSĂTORII își pot privi cu alți ochi partenerul de cuplu sau de afaceri. Felul în care acesta se exprimă poate fie să vă încânte, fie să vă îndepărteze, dacă este prea ostentativ. În cea de-a doua variantă, s-ar putea să fiți tentați să începeți o aventură secretă.

Semnele mutabile:

GEMENII
se confruntă cu o verificare a cu­noștințelor, la propriu (amicii), și la fi­gurat (informațiile). Puteți observa pentru prima oară că în anturajul dvs. există persoane prea puțin instruite pentru gustul dvs. sau puteți constata că dvs. vă lipsesc anumite cunoștințe utile.
FECIOARELE, veșnic preocupate de serviciu, s-ar putea să își dorească, ca urmare a eclipsei, să devină, de exemplu, niște persoane mai degrabă mondene. Există oameni care încearcă să vă bage asta în cap.
SĂGETĂTORII lasă deoparte în preaj­ma eclipsei modestia pe care le-o impune de o vreme Saturn și doresc să fie neapărat în prim plan. Aveți însă grijă să nu treceți linia nevăzută, care desparte statutul de a fi admirat, de cel de a fi invidiat.
PEȘTII realizează că e bine să facă ceva pentru a-și îmbunătăți, atât starea de sănă­tate, cât și relațiile de muncă, mai ales cu co­legele. Acum se pot lămuri chestiuni esen­­­țiale în relația de parteneriat, cu care vă con­fruntați de aproape un an și jumătate.