ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Tana Rosca
Pe 11, eclipsa de Lună din Leu vine cu o energie puternică de autoafirmare, cu Jupiter și Soarele ca planete guvernatoare. În combinație cu steaua fixă Ras Elased Australis, eclipsa poate aduce daruri spirituale sufletelor evoluate, dar poate provoca depresie sau chiar boli celor cu preocupări inferioare. Domiciliul lunar în care se produce eclipsa favorizează activitățile comerciale și completarea activităților ce țin de construcții. Eclipsa de Soare din 26 are loc în Pești, iar combinația planetelor care o definesc (Saturn, Jupiter și Neptun) promite realizări celor care au fost consecvenți și realiști în eforturile de până acum. Ne putem dezvolta potențialul prin activități ce ne fac plăcere, de preferință în mijlocul sau cu sprijinul unui grup de prieteni sau de colegi. Conjuncția Marte-Venus din intervalul 4-14 contribuie la luarea unor decizii clare, cu un dram de diplomație, care ne va feri de conflicte. Jupiter intră în mișcare retrogradă pe 7 și ne supune unui examen de conștiință cu privire la corectitudinea de care am da dovadă în relația de cuplu ori asociere. Un aspect tensionat ne poate determina să ne dorim mai multă libertate.

BERBEC
Răsfățații stelelor


De mult nu v-ați simțit atât de bine în propria piele ca în pri­ma jumătate a acestei luni, când stă­pânului dvs. astrologic, Marte, i se adaugă micul benefic Venus (din 4). Aceste planete se completează fru­mos. Marte vă întărește siguranța de sine, vă dă forța să vă asumați de­ci­ziile de așa manieră încât să nu ajun­geți să le regretați. Venus vă asi­gură că, indiferent cum privesc cei­lați hotărârile dvs., nu se va ajun­ge la divergențe serioase. Eclipsa de Soa­re din 26 vă poate trezi dubii asu­pra unor persoane tinere și a infor­ma­­țiilor pe care acestea le vehiculează. Abțineți-vă să transmiteți zvonuri ne­verificate. Încercați, în schimb, să aflați ce se vorbește pe seama dvs.
BANI: Puteți atrage asociați folositori, mai ales între 4 și 14. În urma eclipsei de Lună din 11, vă poate veni o idee creativă de sporire a veniturilor, mai ales celor provenind din activități comerciale.
CARIERĂ: Feriți-vă de con­flicte cu șefii, mai ales în ultimele zile ale lunii.
DRAGOSTE: Se poate să vă fi obișnuit din nou cu ideea că partenerul vă iartă orice și să vă convingeți de contrariu. În re­la­ții se produce o stabilizare, însoțită de o relaxare.
SĂNĂTATE: În preajma eclipsei de Soare din 26 e bine să nu vă dați peste cap ritmul veghe-somn. Feriți-vă, deasemenea, de substanțe toxice.


TAUR
Scandenberg în familie


S-ar putea să fiți ceva mai agitați ca de obicei în pri­mele patru zile ale lunii, poate ca ur­mare a unor intrigi ale unor dușmani as­cunși. Între 4 și 14 vă liniștiți. E po­si­bil ca inamicii să renunțe să mai unel­tească împotriva dvs. Vă sfătuim să vă lă­sați suficiente ore pentru somn și re­la­xare. Eclipsa de Lună din 11 vă atra­ge atenția asupra unor probleme legate de casă, unde ar fi cazul să umblați la cons­trucție sau unde ar trebui făcute reparații. S-ar putea să apară însă oa­re­care confruntări pe tema autorității în familie.
BANI: Afacerile dvs. au început să se stabilizeze, scăpați de da­to­rii, dar acesta nu e un motiv să în­ce­peți să cheltuiți după 7, niște bani care bănuiți că trebuie să sosească. Alt­fel, pe final de lună poate veni scadența.
CARIERĂ: Sunteți motivați să progresați, iar discuții­le cu șefii vă pot ajuta să vă vedeți mai clar calea, îndeosebi între 8 și 18. După data de 7, se poate să vă dați seama că ați omis detalii care pot deveni tare im­portante pe final de lună.
DRAGOSTE: O iubire ascunsă vă poate tenta în această perioadă, dar dacă cedați, s-ar putea să dați de bucluc la sfârșitul lunii. Fie legătura va fi dată de gol, fie se va bârfi abundent pe tema asta.
SĂNĂTATE: Durerile de cap vă pot necăji mai ales la în­ceput și sfârșit de lună. După 7, sunt de menajat ficatul și zona lombară.


GEMENI
"Spune-mi cu cine ești, ca să-ți spun cine ești"


În preajma eclipsei de Lună din Leu, pe data de 11, veți observa probabil că veți cunoaște oa­meni diferiți de cei cu care obiș­nu­iați să vă în­so­țiți până acum. Aceia din­tre dvs. care și-au do­rit din­totdeauna com­pa­nia unor per­soane cu preocu­pări culturale sau spiri­tua­le înalte vor a­vea acces la aseme­nea cercuri. Cei ca­re s-au mul­țumit cu un an­turaj materia­list vor putea fi cu­prinși de stări de nemul­țu­mire sau chiar de rău fizic. Poate fi un semn că o ase­me­nea so­cietate nu vă face bine, chiar dacă sun­teți legați de acești oa­meni prin inte­­rese prac­tice.
BANI: Atenție cum procedați din 7 încolo cu capitalul sau investițiile dvs., în special cu cele pe care le dețineți în comun cu unii prieteni influenți. Nu vă lăsați atrași în speculații, în special între 10 și 18.
CARIERĂ: Primele și ultimele trei zile ale lunii sunt cele mai potrivite pentru a câștiga atenția șefilor. Pri­mele, prin cre­a­tivitate, ultimele, prin calitatea co­municării.
DRAGOSTE: Persoana iu­bită nu pa­re să se bucure de apre­cierea prie­te­nilor dvs. După 7 e posibil să observați și dvs. acest lucru, mai ales dacă veți constata cât de mult insistă asupra unor dis­tracții costisitoare. În cuplurile stabile domnește liniștea.
SĂNĂTATE: Dacă vă lăsați an­trenați prea mult în activități de grup pe final de lună, v-ar putea apuca migrenele.


RAC
Poftă de viață


E normal ca eclipsa de Lună din 11 să vă afecteze mai mult decât cea de Soare, dat fiind că Luna este planeta care vă gu­ver­nează. Problema e cum. Mulți dintre dvs., vor dori să facă o schim­bare de imagine ori vor începe să aprecieze lucruri noi. Acest proces este binevenit, căci cei cere stau pe loc și nu își re­con­sideră scara de valori nu se vor simți prea bine stagnând. Eclipsa de Soare din Pești de pe 26 ridică și ea problema de imagine. Doriți să vă dezvoltați po­ten­țialul, poate prin studii ori prin călătorii. Vă crește pofta de viață, de-a explora posibilități noi și vă crește și nivelul umorului.
BANI: În preajma eclipsei de Lună se pot ivi noi po­si­bilități de câștig, în special pentru co­mercianți. Și veniturile directe pot crește.
CARIERĂ: Pentru că sunteți bine văzuți de șefi în prima parte a lunii, ați putea încerca să obțineți o creștere salarială, cam până pe 17. Mai târziu vă sfă­tuim, dim­potrivă, să fiți re­ți­nuți în relațiile cu cei în poziții sus puse.
DRAGOSTE: Încercați să vă lăsați pro­ble­mele profesionale la ușă când ajungeți acasă, pentru că dacă vă descărcați pe partener, acesta poate riposta categoric în ulti­mele zile ale lunii.
SĂNĂTATE: Afecțiunile cronice vă de­ran­jează mai puțin. După data de 7, ar fi bine să vă me­najați ficatul și pan­creasul. Mesele în familie pot fi prea copioase.


LEU
Eclipsă cu emoții mari


Eclipsa de Lună din 11 are loc în semnul dvs. și vă poate copleși prin emoțiile pe care le aduce la su­pra­față, de care se poate ca înainte să nici nu fi fost conștienți. Re­lațiile de familie și cele cu fe­meile devin mai încărcate emo­țional. Un pro­iect între­prins împreună cu un aso­ciat poate reuși sau, dim­po­trivă, vă dați seama că nu func­țio­nează. Dar în acest proces veți rea­liza și în ce măsură vă des­cur­cați singuri și în ce măsură de­pin­deți de cooperarea cu alții. E un fel de probă de maturitate. Por­ni­rile înalte sunt răsplătite de steaua fixă, Ras Ela­sed Australis, pe când cele in­ferioare sunt taxate prin stări de spirit grele.
BANI: În primele trei zile ale lunii vă sosesc niște bani din investiții sau reușiți să chel­tu­iți pe ceva frumos și de valoare. Ul­ti­mele trei zile sunt propice negocierilor și semnării contractelor.
CARIERĂ: Mai ales după data de 7 ar fi riscant să le po­vestiți amicilor dvs. anumite dede­sub­turi sau jocuri de putere de la serviciu. Vorbele dvs. ar pu­tea fi trans­mise mai de­parte și ar putea exista con­secințe.
DRAGOSTE: Comuni­carea în cu­plu func­țio­nează foarte bi­ne între 8 și 18. E mai im­portant să as­cultați ce are de spus parte­ne­rul, decât să vorbiți dvs. Cei care călătoresc se pot îndră­gos­ti pe un­de ajung, studenții de co­lege, de exem­plu, din 4 încolo.
SĂNĂTATE: Începând din 7 sunteți mai sensibili la infec­ții.


FECIOARĂ
Vești bune


Aceasta e penultima lună când Nodul Nord (sensul vieții) vă li­mitează, poate chiar drastic, li­ber­ta­tea de mișcare și liberul arbitru. În special în ultimele trei zile ale lunii de­vin vădite situațiile și/sau per­soa­nele în fața cărora nu trebuie să câș­ti­gați, ci să învățați. Observați-le cu grijă (puteți, căci faceți parte dintre zodiile cu o bună capacitate de obiec­tivare). Aplicând practic concluziile pe care le trageți, veți vedea că viața dvs. se schimbă în bine pe termen lung. Dacă sunteți consecvenți, schim­bările pozitive pot dura timp de 18 ani.
BANI: Faptul că multora dintre dvs. v-au crescut ve­nitu­rile directe, înce­pând din toamna lui 2016, nu în­seamnă că puteți chel­tui o mulțime de bani pe o schimbare de imagine, fără ca asta să vă afec­teze financiar. E o con­clu­zie care se impune după data de 7.
CARIERĂ: Eclipsa de Lună din 11 vine ca un bilanț al re­lațiilor de muncă dintre dvs. și co­laboratori, mai ales cei de sex fe­mi­nin. Cu cât există mai multă cole­gia­litate și respect, munca echipei poate da roade peste așteptări.
DRAGOSTE: După 7 începeți să priviți cu alți ochi per­soana iubită, în funcție de trecut. Eclipsa din 26 aduce un suflu nou în relația de cuplu.
SĂNĂTATE: Inima trebuie me­na­jată până pe 18, dar mai ales în preajma eclipsei din 11.


BALANȚĂ
Nu vă propuneți mai mult decât puteți duce


Planurile dvs. personale au prins avânt din septembrie anul trecut, sub razele marelui benefic Jupiter, care vă va însoți până către sfârșitul lui octombrie, anul acesta. Însă pe 7, luna aceasta, Jupiter intră în mișcare retrogradă și vă cere să puneți în perspectivă aceste proiecte. Vă veți da seama dacă v-ați propus mai mult decât puteți duce. Ar fi bine, dacă ajungeți la o asemenea con­cluzie, să renunțati la ceea ce nu aveți cum să duceți la capăt și să fiți și multumiți de calitate. Retragerea ar trebuie să se întâmple înainte de 10 iunie.
BANI: Și din punct de vedere bănesc veți înțelege mai bine, cine cu cât contribuie în relațiile de asociere. Dacă există un dezechilibru, îl veți sesiza după data de 7.
CARIERĂ: Mișcările din culise vă pot afecta în ultimele trei zile ale lunii. Este im­por­tant să aveți urechile ciulite, ca să auziți ce zvo­nuri se vehiculează în ceea ce vă privește.
DRAGOSTE: Pentru Balanțele solitare, luna su­pra­numită în popor "Făurar" poate duce, mai ales între 8 și 18, la făurirea unor noi relații. Pluralul este intenționat, pentru că e posibil să fiți atrași de mai multe persoane.
SĂNĂTATE: După 25 ar fi cazul să vă su­pra­ve­gheați digestia și să purtați încăl­ță­minte confortabilă.


SCORPION
Casă și familie


A veți posibilitatea de a re­zol­va o sumedenie de ches­tiuni legate de casă și familie, până pe 25. Unii dintre dvs. vor realiza cât de ur­gen­te sunt problemele de această natură în urma eclipsei de Lună din data de 11. Intervalul optim pentru efec­tuarea reparațiilor casnice este 8-25, iar dacă aveți de reglat anumite raporturi de autoritate cu vreun bărbat din familie puteți avea discuții pro­ductive în acest sens între 8 și 18. Persoanele in­flu­ente care vă sprijină din umbră își pot retrage spri­jinul începând din 7 și până pe 10 iunie. Nu e vorba des­pre rea vo­in­ță, ci de imposibilitatea de a interveni.
BANI: Procesul de consolidare a veniturilor directe continuă neabătut, însă după data de 7 pot interveni anumite întârzieri. Acestea nu trebuie să vă îngrijoreze.
CARIERĂ: Susținătorii dvs. sunt mai rezervați față de ideile dvs. originale. Păstra­ți-le în rezervă, e posibil să redevină actuale în vară. Mare atenție în relație cu șefele, în preajma eclipsei din 11.
DRAGOSTE: Și aici vă influențează o eclipsă, și anume cea de Soare din 26. Se poa­te să vă fie foarte utilă, căci problemele dvs. din ulti­mii ani țin de faptul că nu înțelegeți unde se situează emoțional persoana iubită.
SĂNĂTATE: Păcatele alimentare comise pot începe să se răzbune asupra fica­tului, pancreasului și bilei, după 7.


SĂGETĂTOR
Viață în colectiv


Se pare că viața dvs. de zi cu zi devine tot mai dinamică, în februarie. Ieșirile cu ami­cii se îndesesc mai ales între 8 și 25 și sunt cu fo­los, pentru că discuțiile se anunță nu doar inte­resante, ci și utile. S-ar putea să interacționați mai des ca de obicei și cu vecinii dvs., și tot cu folos. Informațiile pe care le primiți pot fi de ajutor sau vorbind despre ceea ce știți dvs. să faceți, puteți descoperi oameni care au nevoie de aptitudinile dvs. Și problemele administrative se rezolvă în acest interval cu promptitudine și ușurință, dați peste funcționari cooperanți sau găsiți scurtături convenabile. Oportunitatea unei călătorii în străi­nă­tate sau a unor studii superioare poate fi clarifi­cată în urma eclipsei de Lună din 11.
BANI: Dacă după 7, realizați că ați făcut cheltuieli mai fanteziste, ar trebui să vă reevaluați bugetul și să treceți pe economie, altfel vă puteți trezi cu un minus substanțial la final de lună.
CARIERĂ: Doar luna asta și în martie mai aveți de suferit restricții în privința dezvoltării dvs. profesionale. În special spre sfârșit de lună e bine să dați mare atenție detaliilor și să nu neglijați treaba din cauza problemelor fami­lia­le.
DRAGOSTE: Prietenii încep să strâmbe din nas, dacă tot apăreți cu câte o nouă "mare dragoste".
SĂNĂTATE: După 7 nu e o idee bună să vă îndemnați la mâncare și băutură cu prietenii.


CAPRICORN
Alegeți-vă prietenii


Eclipsa de Soare din 26 poa­te să aducă cu sine anumite riscuri cu privire la drumurile scurte (ar fi poate bine să evitați șofatul) sau încurcături și neînțelegeri cu cei din anturaj.Tot în ultimele zile ale lunii e posibil ca relațiile de fa­mi­lie să se tensioneze, mai ales dacă îi neglijați pe cei de acasă, în favoarea unui proiect de anvergură. În­cercați să descifrați semnele care vă spun cum sunteți priviți de cei care vă ascultă opiniile și vă urmăresc comportamentul. S-ar putea să ajungeți la concluzia că ar fi bine să faceți câteva schimbări mici, urmate însă de efecte mari. Pozitive, după cum se va vedea din aprilie.
BANI: Cel mai bun interval pentru semnarea unor contracte este 8-25, ideal 8-18. Evitați însă tranzacții sau angajamente financiare în preajma eclipsei din 11.
CARIERĂ: Cu începere din 7, veți avea o perspec­tivă mai realistă asupra dez­vol­tării carierei dvs. Dacă ajungeți la concluzia că v-ați propus prea multe, faceți un pas înapoi.
DRAGOSTE: E posibil ca anumite resentimente pe care le-ați ținut sub control până acum să erupă. Riscul apare în cea de-a doua ju­mă­tate a lunii.
SĂNĂTATE: Chibzuiți-vă cu grijă energia și nu veți avea probleme semnificative.


VĂRSĂTOR
Piedici, dar ușor de trecut


Soarele îl întâlnește pe Mercur în semnul dvs. pe data de 8 și vă simțiți bine în pielea dvs. iar co­mu­ni­carea curge cu ușurință. Atenție însă, acest echi­libru poate fi dat peste cap în preajma eclipsei de Lună din 11, care poate afecta mai ales relațiile dvs. cu femeile. Unii dintre dvs. care și-au planificat o călătorie în străinătate s-ar putea să fie nevoiți să o amâne. Alții ar putea să-și dea seama că nu e așa ușor cum au crezut să înceapă niște cursuri univer­sitare sau postuniversitare. În ambele cazuri, există rezolvare, cu condiția să nu vă pierdeți cu firea în cea de-a doua parte a lunii. Pe 22 și 26-28 vă re­co­mandăm maximă atenție în trafic.
BANI: Situația e roz până pe 3, dar ca urmare a eclipsei de Soare din 26, anumite planuri pot fi date peste cap. Însă tot răul spre bine, pentru că veți putea depista ceva ce nu e deloc în ordine, înainte să fie prea târziu.
CARIERĂ: Există riscul ca pe final de lună să urmați îndemnul aparent inspirat al unui prieten de-a face un pas curajos înainte. Dar toc­mai asta așteaptă dușmanii dvs. ascunși.
DRAGOSTE: Eclipsa de Lună din 11 vine să redefinească noțiunea de cuplu pen­tru dvs. N-ar strica să integrați mai multe elemente de cultură și spiritualitate.
SĂNĂTATE: După 21 ar trebui să fiți atenți la semne de infecție, mai ales în zona aparatului urogenital.


PEȘTI
Sub semnul eclipsei


Anumite persoane care nu vă vor binele se pot mo­biliza în februarie, pentru a vă pune bețe în roa­te. Activitatea acestora poate fi deosebit de intensă în preajma eclipsei de Lună din 11, deci este bine să știți că dacă vă străduiți să mențineți relații bune cu femeile, efectele manipulărilor vor fi reduse. Nu strică însă să aveți urechile ciulite la ce se vorbește prin târg între 8 și 25. Dacă sunt bârfite persoanele pe care le cunoașteți, ascultați ce se spune, dar disociați-vă de bârfitori. Eclipsa de Soare din 26 se întâmplă tocmai în semnul dvs. și îi afectează în primul rând pe bărbații zodiei, care pot să treacă printr-un soi de criză de identitate. Aceasta poate fi binevenită pentru toți Peștii, pentru că le mai corectează reprezentările nerealiste.
BANI: Între 4 și 15 este o perioadă potrivită pentru câștiguri financiare, care pot fi chiar consistente. Dar a doua jumătate a lunii poate fi însoțită de pierderi, mai ales după 22.
CARIERĂ: Chiar dacă șefii dvs. nu vă tratează cu multă căldură, investesc tot mai multă încredere în dvs. Trebuie doar să le-o justificați.
DRAGOSTE: Tot eclipsa din 26 poate dezvălui felul în care v-ați afectat partenerul din 2011 încoace.
SĂNĂTATE: Inima trebuie menajată până pe 18, dar mai ales în preajma eclip­sei din 11. Sunteți vioi și agili între 8 și 25.